Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
nyheter
Shiftlings

Rock Pocket vant NM i Gameplay

Plattformspillet Shiftlings imponerte stort


Denne helgen ble årets NM i Gameplay arrangert i regi av Norsk Filminstitutt, og blant en rekke gode bidrag stakk Rock Pocket Games og deres prototype Shiftlings av med seieren.

Årets tema for mesterskapet var "størrelsen teller", og i løpet av de ni dagene de hadde på seg på å sette sammen spillbar prototype, utviklet Rock Pocket et sjarmerende plattformspill der to spillere samarbeider om å løse gåter og jobbe seg videre.

Begge spillerne har muligheten til å bytte form fra en liten tass til en slags oppblåst ball. Kun en av spillerne kan være oppblåst om gangen, og fysikken påvirkes deretter (den oppblåste spilleren er naturlig nok tyngre). Spillerne er dessuten festet sammen i en snor, slik at man blir nødt til å samarbeide. Til sammen legger dette grunnlaget for en rekke kreative gåter.

Rock Pocket Games var riktig nok bare én av de 30 deltagerne i årets turnering, og nivået på de ulike bidragene imponerte dommerpanelet:

- Det har vært utrolig morsomt å se hvordan interessen for NM i gameplay har økt kraftig siden vi første gang arrangerte konkurransen i 2011. Det er blitt en viktig møteplass for den norske spillbransjen og både studenter, amatører og de mer etablerte spillselskapene var representert. Nivået på spillene som ble presentert lørdag var imponerende høyt og viser at det skjer utrolig mye bra i norsk spillbransje for tiden. Det er bare å gratulere Rock Pocket med seieren, sier Kaja Hench Dyrlie, Norsk filminstitutts produksjonsrådgiver for spill.

Som premie stakk Rock Pocket av med 100 000 kroner til videreutviklingen av spillet, bevilget av Norsk Filminstitutt. De mottok også annonseplass til en verdi av 50 000 kroner hos spillnettstedet spill.no.

Kilde: Norsk Filminstitutt.

Shiftlings