Det internasjonale samfunnet er midt i en opphetet debatt etter at USAs president Donald Trump har foreslått å ta kontroll over Gaza og forvandle regionen til et overdådig fristed, som han har omtalt som "Midtøstens riviera".
Trumps visjon innebærer at Gazas palestinske innbyggere skal bosettes på nytt, og i lys av dette har Israels forsvarsminister, Israel Katz, tatt skritt for å utvikle en plan for "frivillig utreise", som gjør det mulig for palestinere fra Gaza å reise til land som har vært tydelige i sin kritikk av Israels militære aksjoner.
Disse landene inkluderer Spania, Norge og Irland. Katz har hevdet at disse landene, ved å ha anerkjent en palestinsk stat tidligere, er "juridisk forpliktet" til å ta imot den fordrevne befolkningen.
Forslaget har imidlertid ikke blitt tatt godt imot av alle. Og nå har Spania raskt avvist forslaget, og forsterket sitt standpunkt om at Gaza må forbli palestinsk land, et sted som er sentralt for opprettelsen av en fremtidig palestinsk stat.
Spanias utenriksminister, Jose Manuel Albares, gjorde denne avvisningen klar i et intervju med den spanske radiostasjonen RNE, der han utvetydig slo fast at Gaza er palestinernes land og ikke bør forlates eller behandles som et midlertidig tilfluktssted for fordrevne mennesker.
Motreaksjonene rundt Trumps kontroversielle plan har vært umiddelbare og voldsomme, med andre nasjoner som Russland, Kina og Saudi-Arabia som fordømmer ideen. Selv innad i Israel har planen skapt delte meninger.
Selv om statsminister Benjamin Netanyahu har vist en viss støtte til Trumps konsept og kalt det "bemerkelsesverdig", er det alvorlig bekymring for de destabiliserende effektene det kan ha på regionen.
Samtidig har Katz' oppfordring til land som Spania, som har kritisert Israels handlinger, om å ta imot fordrevne palestinere, møtt motstand. Den spanske regjeringens klare holdning i denne saken understreker hvor komplisert det er å løse krisen i Gaza. Foreløpig gjenstår det å se hvordan situasjonen vil utvikle seg.