Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
nyheter

Norske «nerder» med milliondonasjon til Syria-flyktninger


At «nerder» har store hjerter visste vi fra før av, men nå viser det seg at de har dype lommebøker også. Innsamlingsaksjonen Nerd Aid har igjen satt i gang en skikkelig kronerulling, og denne gang er det Syriske flyktninger som støttes. I skrivende stund har «nerdene» bidratt med over 1,2 millioner kroner, og det drypper stadig inn med donasjoner.

Hundrevis av enkeltpersoner og bedrifter har bidratt med alt fra noen hundrelapper til titusenvis av kroner. Blant de største finner vi design-, IT- og konsulentselskaper som BEKK, Creuna, Jottacloud, Data Respons, Dekode og Itera. Knowit AS har lagt svimlende 100.000 kroner på bordet.

Dette er den femte innsamlingsaksjonen Nerd Aid gjør, hvor de tidligere har samlet 665 tusen til Nepal og 1,1 millioner kroner til hjelpearbeid på Afrikas Horn. Pengene går uavkortet til Røde Kors, og deres humanitære arbeid i Europa og verden. Innsamlingsaksjonen for flyktningkatastrofen vi nå står overfor ser derimot ut til å sprenge alle rekorder.

Konflikten i Syria har sendt millioner på flukt, og hundretusener av mennesker har satt ut på livsfarlige reiser for å nå tryggere havner i blant annet Europa. Bilder og historier fra krigssonen i Syria, fra overfylte og underfinansierte flyktningleirer i nærområdet, og fra den farefylte ferden over Middelhavet og gjennom Europa, har vekket medmenneskeligheten i mange nordmenn og europeere.

At gamere og "nerder" donerer til gode formål har blitt en populær trend. Prosjekter som HumbleBundle, GamingForGood og Games Done Quick har bidratt med titalls millioner kroner til nødhjelp og veldedige prosjekter.

(Foto: Wikimedia)