Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
nyheter

NeoGAF er nede etter anklager om seksuell trakassering

Folk flykter fra det verdenskjente spillforumet etter at eieren har fått sterke anklager mot seg.


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

NeoGAF er kanskje verdens mest populære forum for spillinteressert. Her har både Ola Nordmann, journalister og spillutviklere kunne drøfte ulike temaer, nyheter og rykter med hverandre i over ti år, men nå er det en sjanse for at denne tiden er over.

Det hele startet på torsdag da filmregissøren Ima Leupp la ut en Facebookmelding hvor hun hevdet at en person hadde trakassert henne seksuelt for to år siden. Hun nevnte ingen navn i den originale meldingen, men etter hvert viste det seg at det var NeoGAF-eieren Tyler "Evilore" Malka som tilsynelatende hadde gjort dette. Dette fikk begeret til å flyte over for mange, og flerfoldige forumbrukere ba moderatorene om å slette dem fra NeoGAF. Deretter tok det ikke lang tid før flere moderatore forlot forumet også. Mange av brukerne jeg har snakket med sier at avgjørelsen deres ikke baserer seg på dette enkelttilfellet, men forumet og Malka generelt.

Gjennom årene har forumet vært kjent for å være sted for en rekke kontroversielle meninger og modereringer, samtidig som Malka har blitt beskyldt for å ha gjort "mindre smarte ting" før. De siste dagenes anklager skal altså ha fått flere brukere til å si at nok er nok, og forlatt forumet. Dette har igjen ført til at nettsiden har vært stengt store deler av helgen, noe som har ført til mange teorier om at dette er slutten for nettsiden. Malka selv har ikke sagt noe enda, så det skal bli interessant å se hvordan dette utvikler seg for et av de mest kjente tilholdsstedene for spillinteresserte.