Norsk
Gamereactor
nyheter
Star Wars Battlefront II

Star Wars Battlefront II valgte pay to win for å ikke ødelegge universet

En hvit Darth Vader eller rose stormtroopere ville jo ikke gi mening, så da gikk de for andre ting i lootboksene.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Electronic Arts har måtte forklare seg både til spillere og investorer siden bråket rundt og fjerningen av mikrotransaksjoner i Star Wars Battlefront II. Dette har blant annet ført til at de nå på en måte kan bekrefte noe allmennheten bare har kunne spekulere i den siste tiden: nemlig at Disney og Lucasfilm satte noen stoppere for kosmetiske ting i lootboksene.

Blake Jorgensen, EAs "chief financial officer", besøker nemlig Credit Suisse Annual Technology, Media and Telecom-konferansen denne uken, og holdt i går en presentasjon hvor han blant annet snakket om tankegangen bak lootboksene i Battlefront II. Der kunne han fortelle hvorfor de ikke fokuserte mer på kosmetiske endringer denne gangen, men i stedet Star Cards som påvirker gameplayet:

"Noe av det vi fokuserer ekstremt mye på er å ikke gå mot Star Wars-kanonen (red.anm de offisielle delene av universet). Det er et utrolig varemerke som har blitt bygd opp gjennom mange, mange år. Dermed ville vi kunne ende opp med å bryte kanonen om vi implementerte en haug med kosmetiske ting. En hvit Darth Vader gir kanskje ikke mening i forhold til den svarte. For å ikke snakke om at du nok ikke vil ha Darth Vader i rosa. Med all respekt til rosa, men jeg tror ikke det blir rett i dette universet."

Jorgensen skylder altså på at de ikke ville gå mot universet Disney og Lucasfilm har bygd opp gjennom årene...Skal jeg tolke det slik at Darth Maul og Rey faktisk vil møtes på Naboo i en av de kommende filmene? For spillet bryter jo slettes ingen deler av den offisielle historien ganske kraftig allerede. Han utelukker uansett ikke at vi i alle fall får mulighet til å gjøre noen kosmetiske endringer i fremtiden:

"Det er en mulighet for at vi kan gjøre noen kosmetiske ting, og vi jobber stadig med Lucasfilm på det området. Da vi startet utviklingen av spillet var ikke dette like lett som om vi skapte vårt eget univers hvor slike endringer ikke ville bety noe. Men det betyr noe i Star Wars, for Star Wars-fansen vil ha realisme. Samtidig vil kanskje Star Wars-fans tilpasse ulike ting - en annen farge på lyssabelen og ting som det. Derfor er det en mulighet for at dere får se noe av det."

Jeg gleder meg til å se hva de ender opp med å gjøre. Utviklerne jeg kjenner i studioet sier at de fortsatt ikke har bestemt hvordan løsningen blir når mikrotransaksjonene kommer tilbake, og hvor langt Lucasfilm vil la dem gå med kosmetiske endringer. Hva håper du løsningen blir?

Star Wars Battlefront II

Relaterte tekster



Loading next content