Norsk
Gamereactor
nyheter
Pokémon Go

En rekke trafikkulykker kan skyldes Pokémon GO

En rapport viser til spillet som årsaken bak en rekke trafikkulykker.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Dette er ikke nyheter for oss. Vi skjønte fra starten av at Pokémon GO kunne være farlig hvis man kjørte og spilte samtidig. Spillet reflekterer også dette ved å sende ut advarsler hvis du beveger deg for fort.

En rapport, som heter Death by Pokémon GO, skrevet av to amerikanske akademikere bekrefter at ja, det er farlig å kjøre og spille Pokémon GO samtidig. Ifølge rapporten analyserte forskerne data fra 12 000 trafikkulykker i Tippecanoe County, Indiana, hentet fra perioden 1. mars 2015 til 30. november 2016, og fant en drastisk økning i trafikkulykker i den perioden. Det mest interessante funnet var at trafikkulykker økte med hele 26,5% ved Pokéstops, og i en radius på 100 meter rundt dem.

Forskerne hevder at 31 personskader, 2 dødsfall og 50 000 dollar i skader kan skyldes på spillet til Niantic.

Tar man disse tallene opp til et nasjonal nivå beløper det seg til 145 632 ulykker, 29 370 personskader og 256 dødsfall, i tillegg til skader verdt mellom to og syv milliarder dollar, hvor Pokémon GO angivelig er årsaken. Disse tallene er riktignok spekulasjon, da de kun er ekstrapolert fra dataen som var tilgjengelig i studiet som ble gjort.

Og tallene i rapporten bør nok tas med en klype salt, for de beviser ikke en direkte sammenheng mellom Pokémon GO og trafikkulykker. Med mindre forskerne intervjuet alle sjåførene involvert i ulykkene og spurte dem om de spilte Pokémon GO da ulykken inntraff, er tallene i beste fall omstendelige.

Pokémon Go

Tror du spillet er skyld i så mange ulykker? Har du blitt fristet til å spille mens du kjører?

Relaterte tekster

6
Pokémon GoScore

Pokémon Go

ANMELDELSE. Skrevet av Terje Mardon Kello

Terje tok jobben med å anmelde det største sensasjonsspillet vi har sett i nyere tid, kanskje noen sinne. Men er egentlig Pokémon Go så bra som populariteten antyder?



Loading next content