Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
nyheter
Tomb Raider

Alicia Vikander: Hvor er alle kvinnene i Tomb Raider?

Alicia Vikander lette øya rundt etter flere kvinnelige kolleger.


Facebook
TwitterReddit

Ifølge Metro har skuespilleren som spiller Lara Croft i den kommende Tomb Raider-filmen(basert på Crystal Dynamics-rebooten fra 2013), Alicia Vikander, kommentert på mangelen av kvinner som er med i filmen.

Tomb Raider (filmen og spillene) handler om eventyrene til Lara Croft, så det er definitivt en sterk kvinnelig figur med, men utover hovedrollen er det ikke mange kvinner som får gjøre så mye ut av seg i filmen.

"I got to work with Kristin Scott Thomas and she is an extraordinary actress, but me too, I agree," sa Vikander på The One Show da det ble diskutert hvorfor det ikke var flere kvinner med i filmen. "I was on the island and I was thinking, 'there are not enough women'. I was running around looking for them!"

Selv om hun sikkert spøkte på BBC-showet, setter det søkelys på et seriøst og pågående problem som påvirker mange filmer, og det er mangelen på likestilling på skjermen. Selv i Wonder Woman, som har en øy befolket av bare kvinner, blir kvinnene (med unntakt av selveste Wonder Woman, så klart) en del av bakgrunnen, eller innehar småroller, så fort de forlater øya og er tilbake i den "virkelige verden". Det finnes definitivt filmer som gjør en dårligere jobb (host Mute host), og filmer som gjør en bedre jobb (hallo Black Panther!).

Er dette noe du tenker over når du ser film?

Tomb Raider kommer til en kino nær deg den 15. mars, og vi håper så klart på å få skrevet en anmeldelse, så hold utkikk etter den!

Tomb Raider