Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
nyheter

Spesiallaget Xbox One- og PC-kontroller bekreftet


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

På tirsdag skrev Suzanne om ryktene rundt en spesiallaget håndkontroller fra Microsoft som skal gjøre det lettere for folk med ulike nedsatte funksjonsevner å spille med en håndkontroller, og hun regnet da med at vi ville høre mer på E3-messen i juni. Det viser seg at Microsoft ønsker å få ut den gode nyheten før den tid.

Nå kan de nemlig bekrefte at det de kaller Xbox Adaptive Controller skal lanseres i løpet av året, og at den ikke bare ser annerledes ut. Baksiden av kontrolleren er nemlig fylt med innganger du kan putte ulike kontroller og hjelpemidler inn i for å gjøre ting enda lettere. Microsofts Phil Spencer sier følgende om kontrolleren:

"Ved å koble til eksterne gjenstander som brytere, knapper, fester og joysticker kan du skape en spesiallaget kontroller som er unikt tilpasset deg. Kommandoene kontrolleres med en assisterende kontrollere og fester (solgt separat) som kan kobles til med 3.5mm jacker og USB-porter."

Han sier samtidig at de har skapt kontrolleren slik at den skal kunne brukes over lenger tid og hjelpe folk med en hel rekke nedsatte funksjonsevner, og med tanke på at de har samarbeidet med selskaper som The AbleGamers Charity, The Cerebral Palsy Foundation, Craig Hospital, SpecialEffect, Warfighter Engaged, Logitech, PDP og Quadstick tror jeg vi kan være trygge på at dette blir et kvalitetsprodukt når det slippes for 100 amerikanske dollar senere i år.

Du kan se litt av hvordan den fungerer i videoen og bildene under.