Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
nyheter

8K VR-hodesett vist frem på CES - blir tilgjengelig neste måned

  • Tekst: Odd Karsten Svartaas
Facebook
TwitterReddit

VR har fremdeles litt igjen før det blir suksessen mange hadde håpet på, men heldigvis fortsetter selve teknologien marsjen fremad. Pimax 8K headset er et Kickstarter-prosjekt som faktisk endte opp med et lansert produkt, men som vanlig med slike fellesfinansieringsprosjekter så lønner det seg å klype en mengde salt for å roe ned forventningene.

nettsiden deres står det at hodesettet har 80Hz oppdateringsfrekvens. Vanligvis er det 90Hz som er den nedre grensen for en behagelig VR-opplevelse så vi er litt skeptiske til akkurat dette, men på den positive siden bruker de ord som "Brain warp support" - og det MÅ jo være bra?

Det bruker to 2160p/4K-skjermer, så det er egentlig stereoskopisk 4K istedenfor 8K. Mens det stemmer at begge de skjermene er på 2160p så kan man etter litt leting finne ut at Venturebeat fremsetter at de egentlig oppskalerer 1440p-innhold.

Hodesettet støtter innhold både fra Steam og Oculus, men vær obs på at det ikke medfølger noen sporingsinnrettninger for å holde styr på hvor du er i rommet.