Norsk
Gamereactor
series-tekster
Obliterated

Obliterated

Netflix' actionsatire er som en bilkrasj. Det er en tøff scene å se på, men jammen er den medrivende.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Vi i redaksjonen i Gamereactor UK snakker ofte om tilstanden i film- og TV-bransjen og om at det finnes en plass for underholdende slop. Det jeg mener med begrepet "underholdende sludder", er at ikke alle filmer og serier trenger å være mesterverk. Hvis det er morsomt å se på, er det til en viss grad verdt å investere tid i det. Dette har vi nylig sett med filmer som Five Nights at Freddy's, og vel... nesten alle julefilmer som lages hvert år. Netflix' Obliterated forsøker også å falle inn i denne kategorien.

HQ

Serien er en satire over actionsjangeren, og følger et team av agenter som skal redde Las Vegas fra å bli sprengt i luften av en atombombe. Etter det vellykkede oppdraget fester teamet som om det ikke fantes noen morgendag, i Vegas-stil, og halvveis i festen får de en telefon fra ledelsen som forteller dem at det vellykkede oppdraget faktisk var en bløff, og at den ekte atombomben fortsatt er i byen og vil detonere om sju timer. Showet spinner deretter over i en 24-aktig lek i sanntid, der teamet må redde dagen mens de er sterkt beruset og dopet med en kakofoni av stoffer. Det er unødvendig å si at dette fører til en bakrus-lignende hendelse.

Selve premisset for serien har substans og potensial, men hovedproblemet med Obliterated er at den er utrolig dårlig gjennomført. Handlingen og dialogen er tragisk. Ja, det er ment å være dårlig, det er en satire til syvende og sist, men det er til tider så dårlig at det er vanskelig å holde ut. Actionsekvensene er latterlige og mangler i stor grad alvor, og karakterutviklingen er papirtynn. Skurkene fremstår ikke som skurker, og deres eneste motivasjon virker å være ondskap for ondskapens skyld. Og så er det komedien. Av og til overrasker absurditeten og får deg til å fnise, men for det meste er den altfor grovkornet, lander ikke og imponerer ikke.

Men her er greia med Obliterated: Det er som å se på en bilulykke. Det er underholdende fordi du bare vil se hva som kommer rundt neste hjørne. Det er en ubestridt forferdelig serie på nesten alle områder, men den er underholdende å se på fordi den er så fullstendig idiotisk. Det er i bunn og grunn underholdende sludder.

Dette er en annonse:
Obliterated

Men ikke la deg lure av de fine ordene. På nesten alle tenkelige områder er denne serien en katastrofe. Handlingen er knapt nok engasjerende, prestasjonene er middelmådige, kjemien mellom stjernene er dårlig, de narrative vendingene er åpenbare og dialogen er forferdelig. Obliterated kan bli årets dårligste TV-serie, den er en katastrofe på mange måter. Men det er en fryd å se på når båten synker og kaoset oppstår.

02 Gamereactor Norge
2 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Obliterated

Obliterated

SERIES-TEKST. Skrevet av Ben Lyons

Netflix' actionsatire er som en bilkrasj. Det er en tøff scene å se på, men jammen er den fengslende.Loading next content