La oss starte med det åpenbare, hvis du har fjorårets toppmodell, OnePlus10 Pro, så er det kanskje ikke mye grunn til å oppgradere, men hvis du har en eldre Android-telefon eller bare vil bytte, ser OnePlus 11 ut til å være en god innsats.
Prisene er ikke så ille, 8 GB RAM koster £ 729.00, det samme som fjorårets toppmodell, og den nye 16 GB LPDDR5X RAM koster £ 799.00. Vår testmodell kom med en lader, men ingen deksel, og jeg tror ikke du bør forvente det med detaljhandelsversjonen heller - jeg tror du kan kreve en, selv om det bare er et tynt silikonskall, kan du bruke telefonen med en gang uten å måtte bekymre deg. RAM er forresten noe som nå styres av AI, og for eksempel er det alltid minst en halv gigabyte dedikert bare til kameraappen.
I år er det Snapdragon 8 Gen. 2-prosessoren, og minnet kjører på UFS 4.0, og det lades med en 100 watt lader - så det er raskt selv med et 5000mAh batteri. Den er sertifisert i henhold til TüV-standarden, slik at den ikke forsvinner under lading gjennom sanntidsovervåking, men vi må fortsatt si at det er best å holde seg våken mens du lader. Det er fortsatt en Adreno 740 GPU og en Kryo CPU gjemmer seg der inne, og med ganske store forbedringer i både ytelse, men spesielt batterilevetid. Pressematerialet sier at RAM, CPU og lagring er så rask at du kan ha opptil 44 applikasjoner åpne samtidig - det høres grotesk ut, og hvis noen har det, må de gå på skole eller bare ikke få lov til å bruke en mobiltelefon i det hele tatt. For øvrig skal det bemerkes at 128GB-versjonen har UFS 3.1, ikke UFS 4.0 som 256GB-versjonen har.
OnePlus har byttet til en "Battery Health Engine" for å forhindre at batteriet dør for fort med så tung lading. Jeg kan ikke helt forstå hvordan, men OnePlus hevder at det er på maskinvarenivå at de er i stand til å ta bedre vare på telefonens batteri.
Skjermen er en 525ppi 10-bit 3216x1440p 120Hz AMOLED på 6.7 "med LTPO 3.0, som stort sett styrer alt, spesielt oppdateringsfrekvensen og sørger for at skjermen bruker så lite strøm som mulig ved å være adaptiv. Det er HDR10+, Dolby Vision og stereohøyttalere som er ok for en mobil, men forvrenger mer enn de burde når de skrus helt opp. De er på nivå med de fleste andre på under £ 1000-merket, men å kalle dem "banebrytende lydkvalitet" er litt over toppen, de er ikke mye bedre i mine ører enn de i 10 Pro-modellen, og det er ikke dårlig, men det er ikke bra, og med god grunn kan de ikke være så gode når du har så lite plass å leke med.
Kameraet bruker en trippel konfigurasjon bestående av en 50 megapiksel Sony IMX890-sensor og en 32 megapiksel IMX709 RGBW teleobjektiv dedikert til Hasselblads potrait-modus, samt en 48 megapiksel ultra vidvinkel. Det er igjen Hasselblad Masters kamerainnstillinger og kalibrering, og hvis du vil spille profesjonell fotograf, er dette en enkel måte å komme i gang. Jeg er fortsatt mest fan av "Emerald"-settingen, men da fotograferer jeg også hovedsakelig natur og dyreliv. Eller katter. Jeg tar mange kattebilder. Nattmodus er solid, det er litt mindre bildestøy enn fjorårets standardmodell, og jeg vil faktisk berømme OnePlus for å få noen til å gjøre en nøytral fargekalibrering, fordi mange telefoner tar bilder med overmettede, overdrevne og overdrevne farger. I tillegg er det på maskinvarenivå en innebygd lyssensor som kan kompensere for fargeforskjeller forårsaket av omgivelseslys. IMX890 støtter også AI-drevet video, hvor spesielt lys distribueres og tas opp annerledes, så OnePlus 11 tilbyr naturligvis det også. Jeg tror generelt ikke det er en stor utvikling, men både fokus, lys og kontrastkontroll, mye av den delen med AI jeg kan se gir et bedre resultat, men jeg kan være tvilsomt at helt vanlige brukere vil sette pris på hvor avansert det faktisk er. Selfie-kameraet er 16 megapiksler med en Sony IMX471-sensor. 8K / 24fps eller 4K / 60fps er maksimal videooppløsning. Det er slow-mo, men det er begrenset til 480fps i 720p.
På spillfronten er OnePlus fortsatt en av de eneste som har en funksjon for å holde bildefrekvensen stabil gjennom maskinlæring, og da har den til og med muligheten til å skru opp og ned avhengig av hvor intenst spillet er. Jeg merker ikke så stor forskjell, men batteriet kan føle det, fordi det bare varer lenger.
Det er Corning Gorilla Glass 5 på baksiden, Victus på forsiden. Hyggelig. Bluetooth 5.3, Aptx HD og også LDAC og AAC støttes så vel som - WIFI 7 - ja, det er deaktivert, men ifølge guiden som er delt ut til pressen, skyldes det forskjellige forskrifter, men telefonen er ganske enkelt forberedt på WIFI 7. Inntil da må du nøye deg med WIFI 6E.
Jeg forstår ikke hvorfor de har fjernet trådløs lading - vil det være i en OnePlus 11T senere i år? Det er noe som nå er standard i alle telefoner på rundt £ 500-merket, og jeg vil faktisk ha en logisk forklaring på det, det er tonnevis av QI-baserte produkter solgt, til og med musematter og PC-tilfeller, og ja, vi er noen mennesker som er for late til å kaste inn en kabel, selv om det er 100 watt lading som tar telefonen fra 5% til fulladet på litt over 20 minutter - det er ekstremt raskt.
Det er fine små oppgraderinger her og der, ingenting som gjør oppgradering fra en OnePlus 10 Pro attraktivt, men hvis du har en eldre modell, vil de føles som en stor oppgradering, spesielt med det virkelig langvarige batteriet jeg lett fikk vare i to dager, Og mens kameraet ikke er et kvantesprang, men "bare" bygger på det som var i 10 Pro, Det er fortsatt ganske bra, men med mye mindre bildestøy enn for bare noen generasjoner siden - så vi trenger bare kamera med optisk zoom og trådløs lading.