Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Oppsummering: Slik var Sonys E3-show

Nest sist ut var Sony, og forventningene var som vanlig skyhøye. Kunne de virkelig ha noe nytt med seg i år? Vi oppsummerer...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Det er nok ikke så mange som vil protestere på at Sony pleier å levere veldig gode pressekonferanser, for år etter år serverer de spektakulære førstepartsspill og viser at de våger ting som konkurrentene i ikke gjør. Sonys E3-konferanse i 2017 har vært preget av spørsmålstegn i forkant, og flere spill ble avkreftet som en del av opplegget - blant annet Final Fantasy VII: Remake og Shenmue 3.

Derfor var det hele ganske åpent for min del før showet, og jeg så egentlig mest frem til God of War, Days Gone og Spider-Man. Alle disse tre ble vist frem, og de så bedre ut enn jeg hadde våget å håpe på. Likevel er jeg ikke helt fornøyd. La os ta det fra start.

Oppsummering: Slik var Sonys E3-show
Dette er en annonse:

Pressekonferansen innledes trygt og godt med Uncharted: The Lost Legacy. Naughty Dog dominerer eventyrsjangeren på en måte som ingen ser ut til å kunne true, og den frittstående utvidelsen til det fjerde kapitlet ser naturligvis ut til å bli enda et mesterverk i kategorien. Deretter fikk vi nok en utvidelse i form av The Frozen Wilds til Horizon: Zero Dawn, og den ser ut til å levere mer av det som gjorde grunnspillet så bra.

Ingen har vært på scenen ennå da den tredje traileren startet, og det var en gameplayvideo fra Days Gone. Det ser interessant ut i fjor, og det virker enda hetere nå. Her blir det slåssing, quick time-skyting fra motorsykkelen, brutale scener (blant de råeste jeg har sett på en pressekonferanse) og et bevis på at zombier fortsatt kan være kule fiender. Her tas de på forskjellige måter, men blir også brukt som våpen. Days Gone ser enkelt og greit veldig bra ut.

Oppsummering: Slik var Sonys E3-show

Shaun Layton inntar scenen og ønske alle velkommen. Med masse selvtillit går han over til å snakke om hvordan VR har gått fra å være et nisjeprodukt til å bli noe for alle. Neste video starter, og det er snakk om Monster Hunter World. Her får vi se en rekke kule monstre som ber om juling. Varemerket er enormt i Japan, og det er lett å forstå hvorfor Sony viser det frem. De er imidlertid litt uklare på hvor eksklusivt spillet er for Sony, så vi mistenker at det er en multiplattformtittel.

Dette er en annonse:

En ny trailer starter, og det er Blue Point Games som står bak. En remake av Shadow of the Colossus er et faktum. Det er et mesterverk som ikke har eldet veldig godt, men det er naturligvis fint at flere får muligheten til å oppdage spillet. Det føles likevel fint å se de enorme kjempene med betraktelig flere detaljer enn sist.

Oppsummering: Slik var Sonys E3-show

Nok en video starter. Denne viser kjente fjes fra Capcom og Marvel, og det handler om Marvel vs Capcom: Infinite. Fightingspillet som ble annonsert i fjor har kommet lenger i utviklingen, men hvis jeg skal være helt ærlig ser det ikke helt bra bra. Forhåpentligvis treffer det fansen sin.

HQ
HQ

Årets sannsynligvis største spill med tanke på salg er Call of Duty: WWII, og det fikk æren av å være neste spill på Sonys program. Spillet ser fenomenalt ut, og det ga meg den deilige (og litt skumle) rykkingen i avtrekkerfingeren. I november skal vi kjempe for de allierte styrkene, og det har aldri skjedd med denne kvaliteten på grafikken. Dette har vært et av årets heteste spill for min del, og den oppfatningen har jeg fortsatt.

Deretter er det Playstation VR sin tur til å skinne. Først får vi se en virtual reality-versjon av Skyrim, etterfulgt av et nytt spill som heter Star Child (nei, Paul Stanley ser ikke ut til å være involvert). Nok et spill blir vist frem i det som minnet mest om et såkalt highlight reel, og det var skrekkspillet The Inpatient. Deretter kommer fisketurer basert på Final Fantasy XV og noe som heter Bravo Team.

Oppsummering: Slik var Sonys E3-show

På dette tidspunktet har jeg og mine kollegaer begynt å føle på en viss skuffelse. Skuffet over å ha sett kun multiplattformspill eller spill som allerede er annonsert, og at det nye bare gjelder til Playstation VR. Det siste VR-spillet får oss heldigvis i bedre humør. Det heter Moss, og det virker veldig sjarmerende.

Neste spill på programmet har jeg gledet meg veldig til å få se. God of War har endret litt på oppskriften, og det ser veldig bra ut. Til tross for en mer åpen verden virker det som om spillet vil inneholde nok av store slåsskamper og følelses ladd historie til å tilfredstille spillerne. Dette kan bli et høydepunkt, men det får vi ikke vite før i 2018.

Oppsummering: Slik var Sonys E3-show

Mange av oss ser frem til Detroit: Become Human, og dette er neste spill ut på konferansen. På flere måter minner dette showet mindre om en pressekonferanse og mer om en Nintendo Direct-sending. Uansett overrasker Detroit: Become Human, og ser ut til å bli en slags blanding av I Robot, Westworld og Blade Runner. Dette kan bli noe helt spesielt, men det er ingen som kan motsi at det beste vi har sett så langt enten er fra spill som har vært med på E3 før eller multiplattformspill. Dette er langt fra Sony på sitt beste.

Destiny 2 har riktignok eksklusivt DLC-innhold til Playstation, men det er ikke dette jeg egentlig ønsker meg. Spillet kommer selvsagt til å bli påkostet og storslått, men det slippes jo til Xbox One og PC også. Layton er tilbake på scenen for å avslutte. Han takker fansen, og sier at de vil avslutte med noe spesielt. Dermed starter Spider-Man.

Oppsummering: Slik var Sonys E3-show

Dette er spill som ble annonsert for et år siden, men vi får mer denne gangen. Edderkoppen utnytter omgivelsene på kreative måter, og jeg er usikker på om jeg har sett bedre animasjoner i et vestlig actionspill. Det bare fortsetter å imponere, og til tross for at quick time-sekvenser trekker ned inntrykket litt er dette min favoritt så langt på E3 2017. Avslutningen i gameplayvideoen vekker dessuten en nærmest plagsom spilletrang.

Uansett hvor kule spillene var, så var dette en middels konferanse til Sony å være. Faktisk mener jeg at det var deres dårligste siden 2006. Hva synes du?

HQ


Loading next content