Norsk
Gamereactor
series-tekster
Percy Jackson and the Olympians

Percy Jackson and the Olympians

Endelig føles det som om Percy Jackson får den filmatiseringen han fortjener.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg har ingen kjennskap til Percy Jackson-bøkene. Det eneste jeg har hørt om den greske mytologi-inspirerte Harry Potter-utfordreren er filmen fra 2010 med Logan Lerman i hovedrollen. En gjennomsnittlig film som ikke overbeviste noen om at dette var en vellykket franchise. Heldigvis var ikke den dårlige oppfølgeren fra 2013 det siste vi hørte til Percy, for Disney bestemte seg for å gi IP-en en ny sjanse, med skuespillere som var mye nærmere de opprinnelige karakterenes alder, og en historie som ble ledet av den opprinnelige forfatteren Rick Riordan.

Vi begynner med noen scener som du garantert kjenner igjen hvis du har sett den gamle filmen. Percy blir angrepet på en skoletur av mattelæreren sin og blir utvist fra skolen. Deretter blir han ført til Halvblodsleiren, der han får i oppdrag å finne Zevs' lyn. Hvorfor denne jobben er overlatt til et par barn og en 24 år gammel satyr som ser ut som et barn, er det nok best å ikke stille spørsmål ved. Dette er tross alt en barneforestilling.

HQ

Percys søken tar oss med på åtte episoder med action, drama og litt mer lystig innhold. Med koblingen til gresk mytologi ville det alltid være noen mørkere undertoner i denne serien, noe Disney ikke helt har unngått. Gudenes incest og noen av de mørkere voldshandlingene deres mot hverandre er utelatt, men ting som Poseidons behandling av Medusa er antydet. Det understrekes hele tiden at gudene ikke er snille mennesker, noe som skaper en fin følelse av nyansering rundt dem og spesielt Percys forhold til faren.

Dette er en annonse:

Episodene har ulik spilletid, og dette bidrar til seriens generelle tempo. Du får aldri følelsen av at en episode er for lang, men ikke alle episoder er like lange. Noen har mange minneverdige øyeblikk, mens andre føles ganske forglemmelige. Frem til Ares ankommer, kan jeg ikke huske hva som skjedde i midten av serien. Det hjelper ikke at denne serien er filmet akkurat som alle moderne strømmeserier i dag. Det ser ikke ut til å være mye personlighet i måten Percy Jackson and the Olympians presenterer seg selv på, med tanke på kinematografien. Igjen, det er en barneserie, og det hindrer egentlig ikke kjerneinnholdet i å være veldig bra, men det er et større problem med strømmeserier som må adresseres. Spesielt med Disney+ og dens avhengighet av The Volume.

Percy Jackson and the Olympians

Dette fører til at noen av spesialeffektene i bakgrunnen er alt fra middelmådige til ganske dårlige. For det meste er imidlertid CGI-en ganske bra. Minotauren og de andre monstrene er godt designet, og det er også en god del av gudenes riker. Det er mange skapninger og steder som imponerer her, og selv om de presenteres på en ganske enkel måte, fungerer de likevel for det serien er ute etter. Enkle historier med karakterer i sentrum som gir deg lyst til å komme tilbake for å se hva de gjør videre.

Vår hovedtrio Percy, Annabeth og Grover (spilt av Walker Scobell, Leah Jeffries og Aryan Simhadri) er alle ganske gode. Det er noen tabber her og der, men til syvende og sist er de barneskuespillere som får hovedrollene i en ganske stor Disney-serie. De kommer ikke til å vinne noen Oscar med det første, og det er tydelig at de fortsatt er i ferd med å finne seg til rette, men det virker ofte ganske inntagende når man ser serien. Det er en episode der det virker som om Simhadri nesten ikke klarer å la være å le i mange av replikkene sine, noe som bare fikk meg til å flire, selv om innholdet ikke var så morsomt. Annabeth og Percys skuespillere er for det meste greie, men noen av førstnevntes replikker høres litt klønete ut. Forhåpentligvis er dette ting som kan ordnes før sesong 2 kommer.

Dette er en annonse:
HQ

De voksne i Percy Jackson and the Olympians gjør alle en god innsats. De ser i det minste ut til å ta materialet på alvor, og det gjør det lettere å leve seg inn i forestillingens fiksjon. En overraskende god prestasjon kom fra Adam Copeland FKA WWE-bryteren Edge. Hans rolle som Ares var som en klassisk sportsidiot som fortsatt tror han går på high school, og det gjorde ham til en scenestjeler når mange tidligere wrestlere sliter med å vise skuespillertalent. Disse prestasjonene er med på å løfte serien fra noe du sannsynligvis bare ville sett på for barna dine, til noe som gjør meg nysgjerrig på å se hvor den går videre.

Det finnes mange Percy Jackson-bøker der ute, så Disney kommer ikke til å gå tom for innhold med det første, og hvis de kan holde denne kvaliteten, er det ingen grunn til ikke å se frem til de neste sesongene av Percy Jackson and the Olympians. Det er et karakterdrevet eventyr med høyt tempo som ikke er redd for å stille publikum noen større spørsmål. Det er kanskje ikke den beste serien der ute, men den har mye potensial.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content