Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Pilotwings Resort

Pilotwings Resort

Den lille øya Wuhu Island har vært plattform for mang en aktivitet i Wii Sports Resort, men hobbyflyvning er ikke blant dem. Inntil nå.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Fun fact: Det første Pilotwings-spillet ble sluppet til Super Nintendo i 1992. Her lå fokus på å gi en realistisk opplevelse av det å manøvrere en flyvemaskin. Det samme kan ikke sies om årets utgave.

Når man setter igang Pilotwings Resort for første gang, står det ganske klart frem for en hva slags spill dette er snakk om. Det er et flyspill i en avslappende setting, nærmere bestemt en «resort». Samme «resort» som i Wii Sports Resort, viser det seg, den lille øya Wuhu Island, hvor alt er fryd og gammen i stekende sol. Bekymringsløst og muntert, slik et Nintendo-spill skal være.

Av kjøretøy kan vi velge mellom en rakettryggsekk, en hangglider og et lite fly, hver av disse med sin unike oppførsel i luften. Disse tre fartøyene deles opp i forskjellige aktiviteter for hver medaljeliga, men ikke til en imponerende grad: to oppdrag for hvert fartøy i hver liga, som det i alt finnes 5 av. Pilotwings Resort er definitivt ikke spillet som gir mest innhold for pengene.

Heldigvis kan spillet skilte med en skarp og fargerik grafikk som gjør seg i overmåte godt på 3D-skjermen. Her er dybdefølelsen silhuettfri og ren, fullt istand til å gi inntrykk av at man putrer rundt i et modellfly på Wuhu-øya. Av de tre spillene vi fikk tilsendt med 3DS-konsollen er det ingen tvil om at Pilotwings Resort er spillet som får mest ut av den nye 3D-teknologien, hvilket faktisk evner å heve spillfølelsen et aldri så lite hakk.

Dette er en annonse:

Når jeg justerer ned 3D-effekten med bryteren på forsiden av konsollen, føles det rett og slett kjedeligere å seile rundt i solskinnet. Det føles mer som å seile rundt på en skjerm enn en levende modellverden, og jeg tenker med ett: dette spillet hadde ikke fungert i 2D. Ingen hadde spilt det. Pilotwings Resort hadde blitt glemt og begravet før det engang ble sluppet.

Dette er ikke bare et godt tegn for Nintendo 3DS, men et godt tegn for veien spillbransjen har valgt å ta. Etter å ha latt meg synke lenger og lenger inn i lammende skepsis for teknologien, kan jeg på ny anse meg selv som overbevist. Det er ikke bare slik at brillefri 3D fungerer, det utgjør plutselig en viktig del av spillopplevelsen. Hvem hadde trodd.

Likevel er det ikke til å feie under et teppe at Pilotwings Resort er en svært begrenset spillpakke. Her får du manøvrere flyet ditt gjennom ringer i luften, gjøre presisjonsbaserte landinger på havoverflaten og sveve elegant på luftstrømmene for å samle poeng i hangglider. Det er ikke så mye mer å gjøre her.

Vanskelighetsgraden går fra Novice til Platinum, men utfordringene i seg selv er ikke spesielt varierte, kun ferdigheten det krever å gjennomføre dem. Sett bort ifra Mission Mode har du valget om å boltre deg i en såkalt Free Flight-modus, men som navnet tilsier går ikke dette ut på noe annet enn å surre formålsløst rundt i luften til pliktene kaller eller mamma skriker at middagen er klar.

Dette er en annonse:

Konklusjon
Pilotwings Resort er kort sagt et godt testamente på at 3D-funksjonen i 3DS er kommet for å bli, men ikke et spill som varer på langt nær lenge nok til å fortjene hederlig omtale. Det er gøy så lenge det varer, men det varer i toppen 2 timer. Av lanseringstitler er dere bedre tjent med å bla opp for noe annet.

Pilotwings Resort
Pilotwings Resort
Pilotwings Resort
Pilotwings Resort
Pilotwings Resort
Pilotwings Resort
Pilotwings Resort
Pilotwings Resort
05 Gamereactor Norge
5 / 10
+
Flott 3D-effekt og dybdefølelse, skarp og fargerik grafikk
-
Kun to spillvarianter å velge mellom, tre fartøy, uhyre enkelt å mestre, ingen spilling over nett
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

5
Pilotwings ResortScore

Pilotwings Resort

ANMELDELSE. Skrevet av Daniel Guanio

Den lille øya Wuhu Island har vært plattform for mang en aktivitet i Wii Sports Resort, men hobbyflyvning er ikke blant dem. Inntil nå.Loading next content