Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Playstation Move Heroes

Playstation Move Heroes

Jak og Sly har slått seg sammen med Ratchet og Clank, men samarbeidet bærer ingen store frukter. Vi har anmeldt Move-spillet Playstation Heroes...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Nintendo har alltid vært kjent for å gjøre ting på sin helt egen måte, ikke minst når det kommer til å vedlikeholde de spillseriene som har vært med på å etablere Kyoto-giganten. For Nintendo har det aldri eksistert en tid hvor et nytt Mario-plattformspill ikke har fått sin plass på konsollene deres, og salgstallene tatt i betraktning er det lov å undre seg over hvorfor Microsoft, og især Sony, ikke er av samme oppfatning.

Ikonisk spillsamarbeid
Da plattformen fortsatt het Playstation 2 og platene vi stappet i maskinen var DVD-er, fantes det ikke mange som satt så tungt på tronen for plattformspill som Sony. Med Ratchet & Clank laget de en lekker blanding av skytespill og plattformaction, mens de med Sly Racoon disket opp med en barnevennlig blanding av snikespill og plattformhopping. For mange var likevel kronjuvelen Jak & Daxter-serien, Naughty Dogs enorme og sjarmerende spillverden med elementer fra tilnærmet alle spillsjangre.

På tross av at Mario med sine tre Wii-eventyr har slått fast at plattformspill fortsatt kan være like gode som den gang, har det inntil videre kun vært Ratchet og robotvennen Clank vi har fått gjøre krumspring med på Playstation 3. Det virker derfor ganske skuffende og tynt når det første møtet med Sonys store ikoner på konsollen er i et Move-spill fra en tredjepartsutvikler som aldri har hatt noe å gjøre med seriene.

Den forglemmelige historien forklarer hvorfor de seks heltene, Jak og Daxter, Ratchet og Clank, samt Sly og Bentley, plutselig dukker opp i samme spill: De blir tilbudt å delta i en intergalaktisk konkurranse av noen underlige vesener som definitivt ikke har rent mel i lommen. Historien er selvfølgelig ingenting annet enn en unnskyldning for å stue heltene sammen i et og samme spill, på samme måte som i Super Smash Bros. Brawl.

Dette er en annonse:

Lite utvalg av enkle minispill
Det bys på fem forskjellige minispill, disse som oftest i valgfri rekkefølge. I modusen Disc skal man styre en frisbee-liknende kastetallerken inn i forskjellige objekter for å redde romvesener i fangenskap. I Bowling er oppdraget det samme, men med den forskjell at et enkelt vipp med Move-kontrolleren får ballen til å hoppe, og et enkelt trykk på knappen vil få ballen til å eksplodere. Her minner banene i aller høyeste grad om et forvokst flipperspill.

De resterende minispillene minner om sideoppdrag fra Ratchet & Clank-spillene. I et av disse skal man svinge en laserpisk for å beseire fiender og beskytte utvalgte steder i brettet. I et annet minispill får man tildelt en pistol som det skal skrotes enda flere fiender med, for å redde enda flere romvesener fra sin uheldige skjebne.

Det hadde uten tvil kledd spillet bedre å tilby flere forskjellige minispill. Bowling og Disc er faktisk ganske morsomt de første gangene, Move-kontrollen fungerer brillefint, men de bygger kort og godt på altfor enkle premisser. I de fleste av oppdragene med laserpisk er det heller ikke til å skyve under en stol at man bare kan vifte rundt med Move-kontrolleren på tilfeldig vis for å oppnå ønsket resultat.

Like enkle er oppdragene hvor motstanderne skal skytes eller knuses i nærkamp, noe som fører til at du ender opp med å bruke det meste av tiden din på Bowling og Disc. Som begge går ut på nøyaktig det samme.

Dette er en annonse:

Da det ikke er noen store utfordringer å hente i minispillene, blir det eneste forlokkende aspektet å oppleve de forskjellige heltenes universer på Playstation 3. Det bys på fire forskjellige av disse, hvor tre av dem tilhører hvert sitt par. Vi har riktignok fått oppleve Ratchets univers i høy oppløsning allerede, men ikke verken Jak's Haven City eller Sly Coopers Paris. Resultatet er en rekke lekre omgivelser som helt sikkert vil vekke gode minner hos all fansen der ute, men som samtidig vil frustrere med sin begrensning.

Disse universene er så pokkers små at all utforskning blir en saga blott.

Konklusjon
Man kan ikke bebreide Sony for å ville fore folket med et dedikert Move-spill. Et spill med denne mengden av spillikoner kunne endt opp med å være noe helt spesielt. Dessverre gjør ikke Playstation Move Heroes noe tilstrekkelig ut av heltenes brede bakgrunn, men kaster dem istedet inn i en samling nærmest tilfeldige minispill som en hvilken som helst noksagt av en spillhelt kunne gjennomført.

Det er fin underholdning for det yngre publikum, men knapt nok godkjent for alle andre.

Playstation Move Heroes
Playstation Move Heroes
Playstation Move Heroes
Playstation Move Heroes
Playstation Move Heroes
Playstation Move Heroes
Playstation Move Heroes
Playstation Move Heroes
Playstation Move Heroes
05 Gamereactor Norge
5 / 10
+
Lett tilgjengelig, sjarmerende helter, pene universer
-
Altfor få minispill, knapp holdbarhet, ingen sammenheng mellom utfordringene og spillets helter
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

5
Playstation Move HeroesScore

Playstation Move Heroes

ANMELDELSE. Skrevet av Thomas Blichfeldt - GRDK

Jak og Sly har slått seg sammen med Ratchet og Clank, men samarbeidet bærer ingen store frukter. Vi har anmeldt Move-spillet Playstation Heroes...Loading next content