Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
forspill
Rayman Origins

Rayman Origins

Rayman Origins kan minne om en fargerik tegneserie i spillform. Vi har testet en stødig kode av spillet som hentet frem barnet i smøtøffe gutter...


Et splitter nytt utviklerverktøy sørger forat artisteriet fra de kreative designerne i Ubisoft virkelig kommer til sin rett. Man skal bruke mindre tid på teknologisk knot og mere tid på å skape, og etter å ha testet Rayman Origins, kan vi ikke annet enn å samtykke...

Det tok ikke mange minuttene før vi forelsket oss i Rayman Origins her på kontoret. Det tegneserieaktige spillet fra Michel Ancel, mannen bak Rayman- og Beyond Good & Evil-spillene.

Vi ble umiddelbart fanget av de sylskarpe kontrastene, karikerte figurende og det lekne designet idet vi løp avgårde på halsbrekkende eventyr. Det visuelle preget minnet om klassiske Disney-produksjoner, men med en helt egen vri, og vi kunne ikke annet enn å la oss sjarmere.

Rayman Origins
Samarbeid i fokus.

Spillet kjører i full 1080p-oppløsning med 60 bilder i sekundet, men det er likevel ikke det tekniske som er imponerende. Rayman Origins er det første spillet som benytter seg av UbiArt Framework, et utviklingsverktøy som skal gjøre det enklere å overføre designernes arbeid uten å måtte forholde seg til kronglete tekniske utfordringer.

Ubisoft har faktisk fått finansiell støtte fra den franske regjeringen til å utvikle dette verktøyet, ettersom de mener det vil være av høy verdi for spillkunsten. Kjempebra.

Rayman Origins
Vi måtte se oss nødt til å redde en rekke flotte damer.

Det ligger definitivt noe i dette, ettersom spillet umiddelbart overrasket oss med et helt eget særpreg. Figurene er frydefullt tegnet, og bare animasjonene får oss til å trekke på smilebådet. Det er noe spesielt med en tjukk, blå kladd som prøver å fly med syltynne armer, rutsje nedover en vannsklie eller bare gliser - med tidenes bredeste glis. Figurdesignet er drivende godt.

Spillmekanikken er rask, presis og enkel. Jeg har ikke spilt mer enn 7 brett, og kun blitt introdusert til retninger, hopp, løp og angrepsknappen. Det er likevel noen finurlige finesser i det enkle kontrolloppsettet, som for eksempel å kunne stupe ved å peile kontrollen nedover, lade opp et supersmekkangrep ved å holde inne angrepsknappen eller løfte lagkamerater ved å peke kontrollen opp.

Rayman Origins
Tidvis er dette helt crazy. Og vi liker det.

Spillet kan oppleves sammen fire venner, og med en supersjarmerende tegneseriestil, kombinert med høyhastighetsaction, lover det godt for Rayman Origins.

Rayman Origins
Rayman Origins
Rayman Origins
Rayman Origins
Rayman Origins
Rayman Origins
Rayman Origins
Rayman Origins