Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
forspill
God of War: Ascension

God of War: Ascension

Kratos er ikke lenger den eneste forbanna spartaneren i Hellas. Vi har sett på flerspilleren i God of War: Ascension...

  • Tekst: Mathias Holmberg - GRSE

Vår historie begynner på samme måte som mange andre - med ansiktet til en illsint kriger. Solstrålene får krigerens mørke hud til å se gyllen ut, samtidig som de fremhever den røde krigsmalingen hans. Den tunge pusten forteller oss at han er klar til kamp. Et stygt, enøyd monster åpenbarer seg og ut av det store gapet spruter det spytt og slim. På dette tidspunktet vil de fleste menn trukket seg tilbake, men vår helt blir stående. Han hever sverdet og tar på seg en hjelm laget av rester fra et annet monster han har drept. Kanskje går denne cyklopen samme skjebne i møte?

Plutselig skjer det noe uventet. Dette har aldri skjedd tidligere: Enda en bevæpnet kriger gjør sin entré, og de to samarbeider for å beseire monsteret. Noen få sekunder senere er det kalde steinhellene malt røde av uhyrets blod og innvoller. Det er fortsatt God of War. Det er fortsatt en av de råeste og blodigste tolkningene av gresk mytologi, men noe er annerledes. Ingen av disse krigerne er vår alles Kratos - i stedet ser vi to anonyme krigere, to avatarer.

God of War: Ascension
Vi må nok vente enda litt lenger på co-op i God of War. Da utviklerne fikk spørsmål om når vi kunne forvente dette, svarte de bare at de ennå ikke hadde bestemt seg.

Min første tanke var selvfølgelig at God of War endelig har fått en samarbeidsmodus, men jeg tok veldig feil. De to mennene fortsetter nemlig gjennom dalfører og sammenraste korridorer før de når frem til en stor slagmark hvor ytterligere to røde krigere slutter seg til dem. På den andre siden venter fire blåmalte soldater, og en intensiv kamp begynner - en kamp mellom to armeer hvor premien er gudenes oppmerksomhet.

De tapre krigerne er dog ikke alene. I den forræderske sandstormen lurer en fryktelig monster på størrelse med en titan. Det er ingen ringere enn Polyphemus, cyklopenes hersker. Heldigvis er den lenket fast av gudene, men det er ingenting som hindrer ham i å angripe tanketomme soldater som komme for nærme.

God of War: Ascension
Man forstår nok ikke hvor diger Polyphemus er før man har sett ham.

Nå viser det seg at Polyphemus er målet, og gudene belønner det laget som lykkes med å drepe ham. For å få til dette må man først temme beistet. En av soldatene tar seg frem til ett av to punkter og begynner å dra i en stor spak for å stramme cyklopens lenker og dermed svekke det enøyde udyret.

Den blodige kampen fortsetter. Mange benytter seg av sverd som kan forvandles til to dolker etter eget ønske. De er lenket sammen og kan svinges rundt på samme måte som Kratos' legendariske kniver. Andre soldater er utrustet med enorme hammere som får grunnen til å riste og løfter andre fra bakken. Av og til blir selv de som utfører kombinasjoner også skadet. Det hele kan beskrives som et kontrollert kaos.

God of War: Ascension
Hvis vi ikke visste at dette handlet om en flerspiller, kunne dette like gjerne vært hentet fra historiedelen. Santa Monica Studio ser altså ut til å ha kontroll på sakene?

De blåmalte mennene gir seg ikke med det første, men det er dessverre for sent for dem uansett. De røde kontrollerer nå begge punktene, og Zevs belønner dem med sitt mektige lyn. En av de røde krigerne plukker opp det gnistrende våpenet, og samlet beveger de fire seg mot en svekket Polyphemus. Mannen med lynet hopper opp på dyret mens de andre holder det nede ved å trekke i lenkene. Deretter starter noe som like gjerne kunne vært en felles Quick Time-sekvens, og den avsluttes med at cyklopens ansikt blir flerret opp og blodet spruter til alle kanter.

Slik slutter en helt vanlig runde i spillmodusen Team Execution i God of War: Ascension. To lag med fire spillere hver kriger om å kontrollere to punkter på kartet, før de så haler i land seieren ved å drepe det kolossale uhyret midt på brettet. Men dette er bare en liten smakebit av en veldig ambisiøs flerspiller ved navn Champion of the Gods.

God of War: Ascension
God of War: Ascension