Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
forspill
Gears of War 4

Tyvstart: Gears of War 4

Studioet til The Coalition ble fylt med kuler, granater og saftige skjellsord da vi besøkte dem for å prøvespille Gears of War 4...

Mitt første spill på Xbox 360 var det originale Gears of War. Den gangen var det noe av det feteste jeg hadde opplevd, på delt førsteplass med de tre hårene som hadde poppet frem på brystkassen min rundt samme tid. Den nydelige grafikken gjorde resultatet av ett direkte hodeskudd både mer groteskt og vakkert enn noensinne. Det absolutt fenomenale gameplayet og den episke historien omkranset kuleregnet som to ekstremt koordinerte delfiner i paringstiden. Dekningssystemet som skulle bli fullstendig revolusjonerende innenfor sjangeren toppet det hele som kronen på verket.

Gears of War 2 var en forbedring over originalen på alle punkter. Det var større, bedre og mer badass, akkurat som daværende Lead Designer CliffyB hadde lovet at det skulle bli. Det introduserte dessuten Horde Mode, en modus som skulle bli dagligvare i mange andre spill, dog i forskjellige former som Halo ODSTs «Firefight» og Call of Dutys «Nazi Zombies». Så kom det tredje kapittelet i serien, og interessen min begynte å dabbe av. Det som en gang hadde vært revolusjonerende, føltes nå tungt, tregt og kronglete sammenlignet med konkurransen som hadde dukket opp på markedet. Deretter kom en forgjenger kalt Gears of War: Judgment, og dette ble den siste spikeren i kista for meg. Mer av det samme, uten nevneverdige forbedringer eller nye, interessante elementer og mekanikker.

I dag: Kista er gravd opp, lokket er av, og hva er på innsiden? Et tre-retters måltid Eyvind Hellstrøm kan se langt etter, og alle tre rettene bader i en episk saus som smaker ren spillglede.

Første rett: Historiedelen

Historien i Gears of War 4 utspiller seg 25 år etter Gears of War 3, og hele spillet finner sted i løpet av en eneste natt. Locust-krigen er over, og fred hersker på Sera. Så hva er da problemet?

Gears of War 4Gears of War 4

Jo, nemlig at den freden kommer med en pris. Menneskeheten har overlevd krigen, men er kraftig redusert. I tillegg herjer dødelige stormer kjent som «Windflares» rundt på planeten, og ødelegger alt de kommer over. For å sikre at samfunnet bygges opp igjen og at verden befolkes på ny, stenges overlevende innenfor vegger i byer som skal beskytte dem, med teknologisk avanserte roboter som patruljerer rundt omkring for å bevare freden. Det er dog ikke alle som liker denne ordningen. Mange føler seg fanget. Faktisk til den grad at det oppstår en gruppe utenfor veggene som kaller seg «The Outsiders», som vil leve fritt fra ordrer og hundebånd. Disse blir jaktet på av regjeringen, og dette leder til friksjon mellom det som gjenstår av menneskeheten. JD Phoenix, sønnen til seriens tidligere protagonist, forlater rollen sin som soldat og slår seg sammen med The Outsiders, noe som tærer på forholdet hans med faren.

Gears of War 4Gears of War 4

Det gjør ikke saken bedre at en ny trussel kalt The Swarm begynner å kidnappe folk, og det er her historien i Gears of War 4 sparkes i gang.

Det første jeg la merke til i dette nye kapittelet er hvor mye strammere kontrollen er. Den er meget responsiv, og coversystemet fungerer bedre enn noensinne, spesielt på grunn av to nye mekanikker kalt «Vaulting» og «Grab N'Stab». Vaulting hjelper deg å traversere slagmarken på en mer effektiv måte enn tidligere. Hvor man før måtte gå inn i dekning først, for så å klatre over, kan man nå løpe mot hinderet og hoppe rett over uten å miste momentum. Er det en uheldig stakkar på andre siden av hinderet får han smake på en fot i ansiktet, og du kan deretter følge opp med noen raske og dødelige knivstikk i magen hans. Dette føles godt. Den andre mekanikken, Grab N' Stab, lar deg gripe tak i en fiende på motsatt side av en dekning du lener deg mot, dra ham over på din side og nok en gang leke katta i sekken med kroppen hans. Dette føles også veldig godt.

Gears of War 4
Gears of War 4Gears of War 4
Gears of War 4
Gears of War 4
Gears of War 4
Gears of War 4Gears of War 4
Gears of War 4Gears of War 4Gears of War 4
Gears of War 4
Gears of War 4
Gears of War 4
Gears of War 4
Gears of War 4
Gears of War 4
Gears of War 4