Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
forspill
Kingdom Come: Deliverance

Kingdom Come: Deliverance

Har du fullført hele The Witcher 3, og sitter igjen med en følelse av at du trenger mer storslått RPG? I så fall kan Kingdom Come: Deliverance være svaret...

  • Tekst: Paul Davies
Facebook
TwitterReddit

Man skulle kanskje vi begynte å bli mette på storslåtte rollespill etter The Witcher 3: Wild Hunt og The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition, men likevel var vi spente i møte med Kingdom Come: Deliverance. Spillet er en rimelig historisk korrekt gjengivelse av den politiske uroen i Sentral-Europa på 1400-tallet, noe som også betyr at dragetemming og annen monsterjakt er uaktuelt. Det kan kanskje høres kjedelig ut, men etter å ha gått inn i den gamle tsjekkiske landsbyen Stříbrná Skalice er det vanskelig å rive seg løs.

Etter å ha sett spillet i aksjon under en presentasjon av utvikler Warhorse Studios' Tobi Stolz-Zwilling, fikk jeg problemer med å fokusere på stort annet enn hvor pent det var. Tobi sa noe om kong Sigismund og en nært forestående invasjon, men jeg måtte jo sjekke ut hestene, trærne og den gjørmete veien som snirklet seg gjennom landsbyen.

På et eller annet tidspunkt vil sannsynligvis spillets helt, Henry, bli med i krigen, men inntil videre så vi ham bare som smedens sønn, ute på små ærender.

Presentasjonen var hentet fra opplæringsdelen, men det ga likevel en pekepinn på hva som venter ute i den store spillverdenen. Henrys historie begynner med en oppgave fra faren hans, og han måtte inndrive gjeld fra den litt røffe landsbyboeren Kunesh. Det var flere måter å gå frem på for å oppnå målet, og en av dem var å bryte seg inn i huset hans og ta det han skyldte.

Utvikleren benyttet i stedet denne anledningen til å snakke om kampsystemet i en lang tvist mellom de to figurene. Systemet er dypt, og i enden av figurutviklingen finner vi muligheten til å svinge sverd iført tunge rustninger. Spillet er bygd opp slik at du ikke får åpnet nye ferdigheter før du har bevist at du mestrer et bestemt trinn på stigen - slik spill så ofte er.

Kingdom Come: Deliverance
Kingdom Come: DeliveranceKingdom Come: DeliveranceKingdom Come: Deliverance

Det er mye i Kingdom Come: Deliverance som er historisk korrekt, blant annet hvordan kampen mot Kunesh blir gjennomført med åpen hånd. Dette var nemlig den riktige måten å slå på for å unngå brudd i fingrene. Tobi forteller at spillet også har slike detaljer lenger ut i kampsystemet, der man bruker sverdet på alle mulige måter fremfor å bare svinge det som en filmhelt. Vi fikk dessverre ikke vite noen flere detaljer om kampene og hvordan de kan kjempes, men jeg gleder meg til å finne ut mer.

Vi gikk tilbake til historien, og der fikk vi noen eksempler på hvordan Henry måtte finne en ny måte å skaffe pengene tilbake på. Alle valg fikk konsekvenser, og som vanlig er det risikabelt å ta imot hjelp fra folk som tilbyr den uten å ville ha noe til gjengjeld. Vold er dessuten ikke eneste utvei, for Henry vil også kunne trene seg på kunsten å overtale. Med trening i samtale vil han kanskje kunne overtale Kunesh til å gjøre opp for seg uten at det behøver å bli noen kamp.

Uansett hvilken vei Henry velger for å imponere faren sin, er utfallet uansett det samme. Smeden lager nemlig et enestående sverd til en lokal rikmann, men ting skjer og han kommer aldri for å hente det. En tragisk hendelse sørger dessuten for at Henry blir sittende igjen med sverdet, og samtidig ønsket om å bruke det.

Selv om Kingdom Come: Deliverance skal la spilleren få utforske de ulike mulighetene på egenhånd, er dette fortsatt et historiedrevet eventyr. Demonstrasjonen ga oss en smakebit på Bøhmen-området, men det var nok til at vi ville ha mer. Dessverre må vi vente til en eller annen gang i 2017 før vi kan få hele opplevelsen.

Utvikler Warhorse Studios gir dog PC-spillerne mulighet til å teste spillet i en beta, men det krever at man forhåndskjøper spillet deres. Hvis du foretrekker å spare pengene inntil videre, kan vi opplyse om at det mulig å se spillet i aksjon på den offisielle Youtube-kanalen.
Det ser altså ut til at det ikke er slutt på interessante rollespill riktig ennå, men vi er ikke bitre. Kingdom Come: Deliverance kan bli en mektig opplevelse, og vi gleder oss til å spille det.

Kingdom Come: DeliveranceKingdom Come: DeliveranceKingdom Come: Deliverance