Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
forspill
Conan Exiles

Én måned med Conan Exiles

Tørster du etter et nytt overlevelsesspill? Hva med å se hvor lenge du varer i Conans brutale verden?


Det er nå gått over en måned siden Conan Exiles ble sluppet som Early Access. En lansering som ble markert med overfylte og ustabile servere, lagg og en god dose med bugs. Kjente symptomer for spill i Early Access-fasen. Men nå har altså spillet fått litt tid på markedet, blitt patchet og oppdatert, så nå gjenstår det å se om Conan Exiles bringer noe nytt til den åpne sandkasse-sjangeren.

Jeg har brukt de siste ukene på å prøve tilværelsen i Conans univers, et spill i en sjanger jeg helt og redelig skal innrømme at jeg ikke har hatt særlig sansen for. Slike overlevelsesspill har aldri klart å fange meg, med unntaket av Minecraft som holdt godt om meg tilbake i 2010-2011. Alt etter det har liksom bare vært «Minecraft med bedre grafikk og blod». DayZ, Rust og Ark ble alle prøvd, men alle som en gikk raskt i glemmeboken. Det er ikke noe i spillene som klarer å holde meg eller interesserer meg. Men jeg gir dem alle en sjanse.

Nå var det altså Conan Exiles sin tur, og her var faktisk interessen min ganske så pirret. Jeg har lest en del Conan-tegneserier i oppveksten, og jeg har også tilbragt en god slump med tid i Age of Conan. Dette var et univers jeg kjente til. Kanskje det kunne få meg til å bli?

Conan Exiles
Møt Halvmåne Kåre! Motstander av skjønnhetsidealer og visepresident i forbundet for mikropeniser.

Så hva skiller Conan Exiles fra titler som DayZ og Ark? Vel, det har ikke zombier eller dinosaurer. Eller jo, på en måte, men ikke helt på samme måte ...men det Conan Exiles har er nettopp Conan-universet. Rikt på historie og godt kjent både blant ungdom og voksne. Samtidig er det Funcom som står bak utviklingen. Så her trår de på kjente stier når de igjen velger å gi ut et spill satt i Robert E. Howards verden.

I Conan Exiles begynner du med lite annet enn et lite tøystykke om livet (eller ikke, hvis du måtte ønske) og er sent i eksil i en nådeløs ødemark. Du er omringet av ørken på alle kanter, og har ingen mulighet til å forlate dette stedet, og har dermed intet annet valg enn å prøve å bygge deg opp i oaseområdet du befinner deg i.

Etter å ha skapt din figur er det egentlig helt opp til deg hva du vil gjøre eller oppnå. Som i de fleste andre overlevelsesspill trenger du mat og vann for å overleve, og gjerne et par våpen og redskaper. Har du spilt Minecraft eller et annet spill i lignende sjanger, vil du raskt kjenne deg igjen. Plukk opp kvister og steiner, bruk disse til å lage en øks eler noe, bruk så dette redskapet for å slå på trær for å få mer materialer, og slik ruller ballen videre. Finn gjerne en god kilde til mat og vann, også. Det er med andre ord mye hamstring og sanking i Conan Exiles.

Det går virkelig tregt i begynnelsen, og til tider ble det nesten litt kjedelig. I alle fall fram til du får etablert deg litt med en egen tomt, noen basisredskaper og enkle våpen. Mens du kjemper for tilværelsen vil du gå opp i nivåer, og med det få poeng du kan bruke på å forbedre figuren din og lære å bygge nye ting. Dette går heldigvis ganske så greit for seg, og siden du har kontroll på når du låser opp hva og i hvilken rekkefølge, blir du ikke overveldet av innholdet. Det skal dog sies at tiden det tar for å komme opp i nivåer når en farlig lang grense etter hvert, faktisk til det punktet at selv om jeg var kommet halvveis, gadd jeg virkelig ikke mer på den nåværende figuren.

Conan Exiles
Conan Exiles
Conan Exiles
Conan Exiles