Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
forspill
The Surge

En siste sniktitt på The Surge

Vi har testet litt av Lords of the Fallen-skaperens lovende actionrollespill, The Surge, og her er våre inntrykk fra betaen...

  • Tekst: Anders C. Fischer

Utvikler Deck 13 vakte oppsikt med det overbevisende Lords of the Fallen, som nok er mest kjent for å være et passe suksessfull tolkning av Dark Souls-oppskriften. I midten av mai skal utvikleren slippe deres neste spill, og også denne gangen er det snakk om et Souls-aktig actionrollespill. I motsetning til forrige spill er The Surge lagt til fremtiden, om enn like dystopisk. Vi var naturligvis veldig nysgjerrig på om dette spillet tar enda et skritt i retning av å stå på egne ben, så vi testet betaen.

Det er alltid spennende å se hva et lite studio som Deck 13 kan få til. Utgiver Focus Home Interactive har historisk sett for vane å gi ut spill som ønsker å være AAA, og til tross for at vi har latt oss imponere mange ganger hender det at ambisjonsnivået løper løpsk for de små utviklerne. Kan virkelig The Surge levere like bra som trailerne og skjermbildene vi har sett så langt?

Da jeg startet betaen ble jeg umiddelbart overrasket over ikke å bli møtt av noen filmsekvens. Det starter med at hovedfiguren Warren blir kastet gjennom et ørkenlandskap av en svevende robot. Han rister det av seg, griper et langt jernrør og deretter er vi igang. Heretter venter kamp, kamp og mer kamp, og derfor kan jeg i grunn si mye om gameplay, men nesten ingenting om historien.

The Surge
The SurgeThe SurgeThe Surge

Vi kan dog gjette oss til noe. Teknologien har gått over styr, og en av de største syndebukkene er selskapet Creo. Warren pleide å jobbe for dem, og det samme gjorde de zombieaktige fiendene han nå slåss mot. Med høyteknologiske implantater, exo-skjelett og enorme våpen er det nå slik at det er menneskene som er arbeidsrobotene, og det er altså Creo som står bak. Sivilisasjonens tid er forbi, men Warren har fortsatt et lite håp om overlevelse.

På bildene er det tydelig at The Surge skiller seg fra andre Souls-lignende spill, og det ved å være lyst, fargerikt og futuristisk. Det betyr imidlertid ikke at du finner noen venner i den teknologiske ødemarken. Overalt er det noen eller noe som ønsker å drepe deg, og det eneste som faktisk ikke prøvde seg på meg var et hologram. Alle andre skal felles med motorsagaktige sverd, eller hva man nå enn ønsker å kalle spillets upraktiske og overdrevne våpen. I en bekmørk kjeller fant jeg en innesperret arbeider som ropte etter hjelp, men det skulle vise seg at han var like fiendtlig som alle de andre hjernevaskede arbeiderne jeg måtte hakke i stykker.

I dette fiendtlige miljøet har man likevel en trygg havn, og dette er hovedkvarteret Operations. Her får du tilbake liv, modifiserer riggen din (altså rustningen/exo-skjelettet), oppgraderer våpnene og crafter nye deler. Du kan også åpne nye evner ved å bytte implantater, så her blir det mulig å eksperimentere til du finner den rette kombinasjonen for deg.

Slik som i Souls-spillene har fiendene dukket opp på nytt når du forlater det trygge området, og det er her du ender opp hvis du skulle dø - unnskyld, når du dør. Valutaen Tech Scrap mister du når du dør, og den må i kjent stil hentes der du bukket under.

Men, hva er nytt i The Surge? Foruten settingen har de valgt å fokusere på bestemte kroppsdeler i kampene. Det er ganske enkelt å se hvilken del det er som mangler beskyttelse, og man blir stil overfor et valg; skal man gjøre mye skade ved å angripe den utsatte kroppsdelen, eller vil man risikere mer og samtidig samle inn utstyr? Du får nemlig ikke stort ved å angripe den utsatte delen, og kanskje frister det å få tak i den nye våpenet. I så fall må du angripe det, for ellers går det tapt.

The Surge
The SurgeThe SurgeThe Surge
The SurgeThe SurgeThe Surge
The SurgeThe Surge
The SurgeThe SurgeThe Surge
The Surge