Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
forspill
Call of Duty: WWII

En første kikk på Call of Duty: WWII

Gamereactor dro til London for å delta på den aller første pressevisningen av Call of Duty: WWII, og det lover veldig godt. Her er inntrykkene...


Siden den etter hvert så ikoniske Call of Duty-serien startet, har vi spillere fått oppleve krigføring under en mengde ulike tidsperioder og steder. Alt fra Vietnamkrigen og Midt-Østen til verdensrommet har vært scener for skuddvekslinger, både oppdiktede og basert på ekte hendelser. Fylt med optimisme dro jeg derfor til London for å se på det neste kapitlet, et spill som virker å være veldig viktig for seriens fremtid.

Etter dalende interesse hos spillerne de siste årene, har Activision og deres Call of Duty-utviklere blitt nødt til å gjøre noe. Derfor vender årets spill tilbake til der serien kom fra, nemlig den europeiske slagmarken i andre verdenskrig. På plass i London, før den offentlige bekreftelsen, var det mange spilljournalister som sperret øynene opp da vi fikk beskjeden om at spillet faktisk heter Call of Duty: WWII.

Av de tre utviklerne som bytter på å lage spillene, er det altså Sledgehammer Games som står bak årets. Studiosjef Michael Condrey hadde ikke engang presentert seg før han begynte å fortelle om hvor begeistret de var for å ta serien tilbake til røttene. Dette har de visst hatt lyst til siden de jobbet med Call of Duty: Modern Warfare 3, og meldingen fra Condrey var ikke til å misforstå; det er på tide å hente frem igjen det som gjorde Call of Duty så bra.

Call of Duty: WWII
Call of Duty: WWII

På slike pressetilstelninger pleier det å være mye prat uten at vi får så altfor mye håndfast, men Sledgehammer hadde ingen planer om å spare på kruttet. Vi ble vist en trailer, to gameplay-videoer og en dokumentar om hvordan spillet ble laget. Vi tolker denne overfloden som at utviklerne virkelig har troen på produktet, noe som også skinte tydelig gjennom fra scenen.

I traileren fikk vi se ulike slag i Europa, men hele tiden med fokus på en amerikansk tropp og hvordan forholdene soldaten imellom utviklet seg gjennom krigen. Her så vi alt fra bomberegn og franske landsbyer til den nærmest obligatoriske ilandsettingen ved Normandie. Den korte, filmatiske smakebiten ga et inntrykk av hva vi har i vente, og tonen var virkelig på plass.

Deretter kunne Gondrey fortsette presentasjonen med å snakke om historien som skal fortelles i spillet. Vi skal hovedsakelig spille som en amerikansk soldat, men Condrey la mye vekt på at de ønsker å vise alle sidene av krigen. Derfor vil vi møte på flere nasjonaliteter, som de franske motstandsstyrkene i tillegg til den tyske siden. Sistnevnte har som kjent ikke blitt rørt i så mange andre spill om denne krigen, og fokuset skal være på den menneskelige siden ved å kjempe for Tyskland. Som du sikkert forstår vil historien by på variert innhold.

Neste post på programmet var en presentasjon av gameplay. Her startet vi ved slaget om Hürtgenskogen på grensen mellom Tyskland og Belgia. Vi fikk en rask kikk på gruppedynamikken mellom de viktigste figurene før de kastet seg inn i kampen. Jeg la raskt merke til at grafikken var overhalt, og hvordan det dynamiske været, lydeffektene og plantelivet fremsto som glimrende. Hver lille detalj hadde blitt finpusset og så nærmest ekte ut. Dette vil fort kunne konkurrere mot de peneste konsollspillene på markedet.

Etter litt vandring i den tåkete skogen kom troppen frem til en tysk leir. Spilleren trakk raskt frem snikskytterriflen og begynte å skyte. For hvert skudd som falt ble det tydeligere at våpnene fremsto som mer historisk korrekt enn tidligere i serien. Selv uten å holde i kontrolleren fikk jeg følelsen av våpenets tyngde og kulens bane mot målet. Hva angår historien i spillet var det også tydelig at historisk korrekthet har vært viktig for Sledgehammer. Dette kan kanskje ikke passe helt for de som hadde sett frem til enda et spill med rask action, men i skrivende stund må jeg si at det ser strøkent ut.

Call of Duty: WWII
Call of Duty: WWII
Call of Duty: WWII