Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
forspill
Far Cry 5

Vi har spilt litt av Far Cry 5

Vi tok en tur innom det landlige Hope County for å se om det er noe håp for det neste kapitlet i Far Cry-serien...

Ubisoft har for vane å bytte miljø dramatisk mye mellom kapitlene i Far Cry-serien, og i det siste har vi vært innom en stillehavsøy, Himalaya og steinalderen. I neste del skal vil til den amerikanske delstaten Montana, nærmere bestemt jordbruksfylket Hope County. Her venter en historie som tilsynelatende har fått mange til å tenne på alle plugger, noe vi ikke hadde forventet da vi fikk vite at spillet hadde blitt lagt til Montana.

"Alt som er Far Cry finnes der", fikk vi beskjed om fra spillets hovedforfatter Drew Holmes. "Fjell, utforsking, farer, og et selvstendig folk som ikke liker at andre blander seg inn. Det er hva Far Cry er for oss."

Det er likevel kulten The Project at Eden's Gate og lederen Joseph Seed som står for de største kontroversene, for troen deres er basert på kristendom. Nå skal de sies at kulten er rent oppspinn, og lederen velger hvilke religiøse tekster og sannheter som gjelder, men en del har likevel sett dette som et angrep på kristendommen. Jeg synes imidlertid at dette er en frisk vri, og jeg er mer nysgjerrig på handlingen nå enn jeg noen gang har vært i forbindelse med et Far Cry-spill.

Holmes forklarte litt mer om valget av skurken og plassen ved å si: "Vi spurte oss selv både hva en skurk er, og hvilken type ville passe inn her. Det var da vi begynte å undersøke litt om kulter og militser, og det var da vi bestemte oss for å lage 'The Project at Eden's Gate', en kult som forbereder seg på det de tror er en nært forestående dommedag."

Far Cry 5

I demoen jeg fikk teste skulle jeg rense en liten by for kultmedlemmer, og etter å ha gjort dette kunne jeg snakke med lokalbefolkningen. Jeg stakk deretter ut på et oppdrag for å rydde Nick Ryes flystripe, fiske litt og naturligvis fly litt. Før vi fortsetter vil jeg nevne en av de viktigste funksjonene, og det er at du får velge en følgesvenn i begynnelsen av hvert oppdrag. Disse er deler av lokalbefolkningen som du møter, og du kan selv velge om du vil ha dem med som støtte.

Hvis du har sett videoene vi har delt fra spillet, så vet du at vi får hjelp fra blant andre hunden Boomer, piloten Nick og skarpskytteren Grace. Disse var tilgjengelige i demoen, og etter å ha testet både Boomer og Nick kan jeg bekrefte at de var til stor nytt. I tillegg til disse vil du dessuten kunne spille gjennom hele eventyret sammen med en venn over nettet.

Far Cry 5

"Når Far Cry er på sitt beste, blir det noe vi kaller en anekdotefabrikk", avslører Holmes. "Jeg går kanskje ut for å utforske litt, kanskje jeg går på jakt, og så dukker det opp en gjeng skurker som jeg må håndtere. Det kan altså dukke opp en egen historie bare ved at jeg valgte å se meg litt rundt."

Far Cry 5
Far Cry 5