Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
forspill
South Park: The Fractured but Whole

South Park: The Fractured but Whole

Ubisoft er klare for et nytt South Park-eventyr, og det er helt klart at både frekkheten, humoren, og gameplayet fortsatt virker å være på plass.

  • Tekst: Sam Bishop
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

South Park: The Stick of Truth så den voldsomt populære, dog vulgære TV-serien gjøre sin tilbakekomst til spillverden med et rollespill som ble godt mottatt av både fans av TV-serien og verden generelt. Det ga oss en kombinasjon av slåssing og den typiske South Park-frekkheten som vi har lært oss å kjenne. Det er derfor ikke rart det forventes såpass mye av South Park: The Fractured but Whole. Denne gangen endrer de litt på formelen med å gå vekk fra Ringenes Herre-fantasien, og i stedet beveger seg inn i superheltenes rike. Vi var så heldige å få se hvordan dette fungerer, og førsteinntrykket er meget bra.

South Park: The Fractured but Whole

Det første vi legger merke til er at Ubisoft ikke akkurat holder tilbake, og på tradisjonelt South Park-vis slenger spillet ut støtende humor i hytt og pine. I dette tilfellet går det særlig ut over såkalte politisk korrekte personer. Tro det eller ei, men dette møter vi allerede når vi skal lage karakteren vår. Etter at man har valgt utseende og tilbehør kommer man videre til justeringer av vanskelighetsgrad. Desto vanskeligere man velger at spillet skal være, jo mørkere blir huden til karakteren din. Dette var kun begynnelsen, og vi lå allerede med latterkrampe, noe som må kunne sies å være en god start.

Men all spøk til side (enn så lenge), så ble vi litt skuffet over mangelen på hva man kunne endre på da vi skulle lage karakteren vår. Dette blir uansett bedre når du kommer lenger ut i det heroiske eventyret, så det handler kun om å være tålmodig.

Etter å ha utstyrt karakteren vår med utstyret vi ønsket gikk turen ut for å være kongen i gata (de som har spilt The Stick of Truth vil kjenne igjen dette). Her fikk vi prøve de ulike superkreftene og en rask smakebit på det nye rutebaserte kampsystemet før vi kom inn i bakgården til Cartman, eller The Coon om du vil. Han informerer oss om en forferdelig kriminalitetsbølge som stjeler katter. Dermed går temaet over til hva man skal gjøre som superhelter, og turen går til Coon sitt rede. Ikke overraskede mister du raskt helestatusen din, og er dermed på bunnen av rangstigen igjen.

South Park: The Fractured but Whole

Hvordan går den navnløse og fortsatt stumme "nye ungen" oppover i rangeringen blant South Park sine helter igjen da? Via Coonstagram selvsagt. Før den tid må du høre Cartman fortelle om din bakgrunnshistorie som vi ikke skal avsløre for mye av her, men det er fantastisk morsomt. Her får man også en kort innføring i hvordan man slåss, og hvor det er noen store endringer siden sist. En av disse er at en kamp er ikke delt mellom to sider denne gangen. Med det rutebaserte systemet er det lettere å planlegge og koordinere angrepene slik man ønsker, siden man kan angripe motstanderen fra flere sider.

Senere fikk vi delta i en kamp mellom tre allierte, og dette viste oss hvor mye de har klart å balansere tilgjengelighet med underholdning. Hver karakter har fire forskjellige egenskaper. Dette strekker seg fra angripende til defensive egenskaper som å beskytte lagkamerater. Å lære seg å kombinere disse på en best mulig måte er ikke bare tilfredsstillende, men også belønnende. Du kan for eksempel angripe tre fiender med et fiseangrep som setter de ut av spill (skader de på sikt), før du får en av de til å ha fokus på deg samtidig som du dytter han inn i en annen. Ettersom det var en rekke karakterer som ikke var låst opp i menyen vår er det lite tvil om at mulighetene er mange, og det å velge superhelt-lag blir ikke nødvendigvis en enkel oppgave.

Ser vi tilbake på Coonstagram er dette som du helt sikkert har gjettet, basert på Instagram. Det første man må gjøre før man kan ta på seg store jobber, er å gå ut for å ta selfies med folk for å øke antall følgere som igjen har en samleverdi. Dette er noe som går igjen gjennom hele spillet, og man kan også lage morsomme ansiktsuttrykk og grimaser samtidig som man tar bilder. Det blir derimot fort kjedelig å drive å ta selfies, så vi holdt oss unna dette hele tiden etter at den obligatoriske oppgaven var gjort.

South Park: The Fractured but Whole

Etter å ha gjort oss ferdig med denne noe kjedelige sekvensen fikk vi tre oppdrag i henholdsvis kirken, på skolen, og på restauranten Raisin. Vi var endelige klare for å begi oss ut i den velkjente småbyen. Oppdraget på skolen var litt bemerkelsesverdig siden det eneste vi fikk gjøre var å velge hvilket kjønn vi identifiserte oss som. Dersom man velger "annet", slik som vi gjorde, blir man angrepet av noen lokale helter utenfor. Igjen, et veldig sensitivt emne i dagens samfunn, men om noen kan komme unna med risikofylte spøker (fordi alt dette er ekstremt over toppen og tåpelig) så er det South Park.

På Raisins skal du finne en felles superhelt med navn Mosquito som har blitt forført og sjarmert av jentene som jobber der (for de som ikke vet det, så er Raisins en parodi på Hooters). Hele sekvensen ender i en kamp mot Raisins-jentene. Disse kan blant annet sjarmerep kan få vennene dine til å midlertidig vende seg mot deg.

Høydepunktet i denne sekvensen fant uansett sted i kirken. Vi skal ikke røpe hva som skjer her, men alt vi kan si er at du kan se for deg at du som en ung gutt går inn i en katolsk kirke. Hva som skjer videre i et South Park-spill kan du bare drømme om. Det er faktisk langt verre enn du tenker også.

Et annet aspekt som vi blir introdusert for, av selveste Morgan Freeman i tacosjappen hans, er crafting, eller utvikling om du vil. Du kan ikke bare skape dine egne matretter ved å kombinere to ting, men også skape flere nyttige ting du kan bruke i kamp. Du kan hele tiden finne gjenstander rundt om i South Park enten det er på bakken, i en pose, eller kasser du må ødelegge. Det kan med andre ord være verdt å ta en runde rundt å utforske litt for å få samlet mest mulig.

Omfanget av spillet var det som imponerte oss aller mest. South Park-verdenen gir deg en enorm rekke områder å utforske, og noen områder er låst inntil du får spesielle egenskaper. I tillegg er det masse hemmeligheter å finne rundt om i verdenen. Man kan velge å enten gå rundt i verdenen til fots, eller man kan bruke kartet til å forflytte seg raskt rundt. Kamper med ninjaer, lokale helter, og Raisins-jenter kan også startes fra kartet.

Topp dette med at alt vi så overalt bydde på nye vitser og naturlige dialoger, og det kan virke som det er mye lovende og dypt innhold her. Disse elementene er ikke begrenset til de filmatiske sekvensene, men også under en kampscene kan det komme komedieutbrudd på høyt nivå. I løpet av våre tre timer med spillet merket vi ikke en eneste gjentagende frase fra noen av karakterene.

South Park: The Fractured but Whole
Photo: Ubisoft

Alt i alt kom vi fra tiden vår med The Fractured but Whole både underholdt og overrasket. Selv om man vet hva man kan forvente av innhold, klarer South Park allikevel å sjokkere og få deg til å le. Begrunnelsen for aldersgrensen har allerede røpet at spillet vil bli drøyt, og med et fornyet kampsystem og en stor verden å utforske ser det ut som dette skal bli nok en hit for fansen.

South Park: The Fractured but Whole