Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
forspill
Sim City 4

SimCity 4 - Preview

Nå er det kun noen få dager til vi kan få kjøpt SimCity 4. Hva kan vi egentlig forvente oss av dette spillet i forhold til de foregående titlene?

Nå er det kun noen få dager til vi kan få kjøpt SimCity 4. Hva kan vi egentlig forvente oss av dette spillet i forhold til de foregående titlene. SimCity-serien er et av de spillene som har solgt flest eksemplarer i verdensmålestokk - mange, mange millioner eksemplarer.

Mye har forandret seg siden 1989, da det første SimCity(SC)-spillet så dagens lys.SC var banebrytende og fikk utrolig mange tilhengere, deriblant meg. Et av de første spillene som rullet på min Amiga, var nettopp SimCity. Jeg var henrykt. Satt mange timer og bygget den ene vidunderlige byen etter den andre. Det gikk hardt utover skolearbeidet den gangen.Det første spillet kom i 2D og etter som tiden har gått, har det grafiske blitt i 3D. I de senere utgavene som for eksempel SimCity 3000 kom bl.a. rørsystem, t-baner og de kjempehøye skyskraperne. Grafikken i SimCity 3000 var blitt mange hakk bedre ... du hadde virkelig følelsen av å være en gud eller retter sagt en ordfører som skulle gjøre byen til et paradis.Nå er SimCity 4 på tur og hvilke forbedringer er det gjort for å tilfredsstille oss mer og mer krevende spillere?

Da SimsVille ble kansellert i slutten av 2001, bestemte en del av denne gjengen om å lage SimCity 4. SimsVille skulle egentlig være en krysning mellom SimCity og The Sims. Nå når SimCity 4 kommer ut, vil vi virkelig få den krysningen. I dette spillet vil få lov til å følge en gruppe personer/Sims og deres liv. Du kan faktisk være med på å bestemme om "simmen" din får et lykkelig eller ulykkelig liv, med andre ord vil simmene dine ha en enkel personlighet som du kan forandre på etter hvert som du utformer byen din.

SimCity 4 er uten tvil tro mot sine forgjengere, men det er gjort mange forbedringer som vil få spillet til å bli det beste hittil. Det mest interessante er å bygge byen, til så å fungere i en region med 63 andre byer. I de tidligere versjonene stod byen din uten noe form samarbeid. Men i SC 4 er det lagt opp til virkelig og kunne samarbeide med de andre byene. Nettopp dette gjør at du kan skape forskjellige typer byer etter det du måtte ønske.
For å ta noen eksempler på dette, kan du bygge bare tungindustri eller store områder med kontorer, butikker og andre serviceinnstilte næringer. Du kan for eksempel satse på å bli strømprodusent, for så å selge strømmen til de andre byene i regionen, eller produsere mye vann som igjen kan selges og du får inn penger på en lettvint måte. Det viktigste er å få et samfunn til å fungere, slik at man kan kjøpe og selge tjenester til og fra hverandre. Det er også blitt enklere å koble seg til andre byer i en region, slik at man kan skape et nært samarbeid.

Det man starter med, er å forme landskapet slik man ønsker det. Man kan velge landskap som er flatt, innehar mye fjell/innsjøer/skoger og faktisk vulkaner som i jevne mellomrom har sine utbrudd. Deretter er det bare å begynne å dele inn byen i soner som industri, kommersielle bygninger (kontorer, butikker osv.) eller områder med bare bebyggelse (det vil si der hvor simmene skal leve og bo). Når alt dette er gjort og du ser at byen din begynner å fungere, må du koble deg til de andre byene i regionen. Du finner et kart over regionen som igjen gir deg et hint på hvilke ressurser den mangler eller har for mye av. Dette gjør igjen at du kan begynne å spesialere deg på produksjon av de manglende enhetene som fører til at du får mange nye arbeidsplasser til byen din.

Jobben din i dette spillet er som sagt å være en ordfører som kan gjøre hva han vil for å få byen til å bli et paradis for dine undersåtter. SimCity har bestandig vært et spill om balanse og en haug med valg som må avgjøres. Du er heldigvis ikke helt alene om å gjøre disse valgene. Med deg på veien har du personlige rådgivere som absolutt sier sin mening om hvordan ting kan løses. Disse rådgiverne er spesialister innen økonomi, miljø, transport, helse m.m. Du trenger ikke bestandig og høre på disse rådgiverne, men kan ta rådene til etterretning.
Rådgiverne kan også komme med ideer om hvordan denne vidunderlige verden skal bygges. Selvfølgelig må du bruke hjernen når du bygger. Å sette opp et kullkraftverk i nærheten av tett bebyggelse er ikke særlig smart. Etter hvert vil simmene begynne å demonstrere og deretter vil de flytte ut av byen din. Velg bestandig bebyggelsen ut i fra hvordan du selv ville ha bodd. Ser du for eksempel at søppelhaugen bare blir større og større, kan sende søpla til en annen by i nærheten. Dette koster selvfølgelig penger, men hva gjør man ikke for at simmene skal ha et godt liv.

Et annet herlig moment som man vil legge merke til i SimCity 4, er alle de nye bygningene. Det finnes ca 850 av disse eller rettere sagt 3 ganger så mange bygninger i dette spillet, enn i de foregående versjonene. 33 av disse, er bygninger man får som belønning. Disse kommer for eksempel etter å ha passert et visst antall simmer, mens andre får du ettersom tiden går og du bygger deg opp.