Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
forspill
Code Vein

Code Vein

Sam tok turen til den undertrykkende vampyrverdenen i Code Vein, og overlevde.

  • Tekst: Sam Bishop
Facebook
TwitterReddit

Jeg fikk muligheten til å teste Code Vein fra Project Vein på Paris-showcasen til Bandai Namco. Demoen jeg prøvde var ikke en del av det komplette spillet fikk jeg vite av produsent Keita Iizuka, men det betyr ikke at den var noe mindre utfordrende. Demoen kastet meg ut i den dype enden av bassenget i velkjent Souls-stil. Selv om det minner mye om Dark Souls og Bloodborne, la jeg med en gang merke til noen subtile forskjeller. Bonfires er Mistle i dette spillet, og kraftige og lette angrep er nå på trekant og firkant fremfor R2 og R1.

Demoen ga meg ikke noe særlig inntrykk av historien eller loren i spillet, men jeg fikk et godt inntrykk av den verdenen Project Vein har prøvd å skape. De blander fantasy og postapokalypse på en måte som føles veldig original og spennende. De har også greid å kombinere de to sjangrene på en måte som føles sømløs og tilfredsstillende.

Jeg begynte demoen i en mørk hule, og beveget meg så videre til en falleferdig bygning før jeg kom ut i selve spillverdenen - en storbyruin. Selv når solen sto rett på hang det en tung og fryktelig atmosfære over byen, og det hjalp ikke akkurat på at de eneste levende vesenene der var store monstre som var på utkikk etter en liten matbit.

Designet på brettene minner veldig mye om Dark Souls, og jeg ble fortalt av Iizuka at spillet finner sted i diverse "dungeons", hvilket betyr at spillet har en lineær vei man kan følge, med en rekke forgreininger og hemmeligheter som kan avsløres. Dette spillet er veldig utilgivende, og hvis du ikke følger med på omgivelsene dine kommer du til å bli straffet for det. Jeg fant en kul kiste som jeg bestemte meg for å undersøke, og da jeg snudde meg rundt igjen var jeg omringet av slimete monstre som hadde kommet ned fra taket. Men som med de fleste Souls-lignende spill lærer du av feilene dine og gjør det litt bedre neste gang.

Men jeg følte at selve slåssinga i dette spillet var en del tyngre enn spillene Code Vein er inspirert av. Det var en smule frustrerende at figuren min brukte litt for lang tid på å rulle unna et angrep, eller litt for lang tid på hente seg inn etter å ha blitt truffet. Det er kanskje en filleting å irritere seg over, men i et spill som dette kan sånne ting fort avgjøre om man går ut av en kamp med livet i behold eller ikke.

Code VeinCode Vein
Code VeinCode VeinCode Vein
Code VeinCode VeinCode Vein
Code VeinCode VeinCode Vein