Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
forspill
Total War: Arena

Total War: Arena sin åpne beta

Vi har trampet gjennom slagmarkene med Hannibals elefanter.

  • Tekst: Marco Vrolijk
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Tidligere denne uken var vi heldige nok til å bli invitert til snødekte Paris for å være vitne til annonseringen av Total War: Arena sin åpne beta som starter 22. februar. Her fikk vi selvsagt en drøss med informasjon som kan være greit å vite.

Den åpne betaen vil by på mye mer innhold enn den lukkede gjorde i fjor. Her snakker vi om nye kart, tilpasningsmuligheter og mye mer. Derfor har de også sett seg nødt til å nullstille all fremgangen de som allerede har prøvd spillet har oppnådd. Som en kompensasjon for dette vil alle som allerede har spilt en del timer få 500,000 erfaringspoeng, 250,000 Silver og noen unike ting å pynte skjoldet ditt med. Man må vel uansett kunne si at høydepunktene i den åpne betaen er en ny faksjon og to nye kommandører. Den nye faksjonen er den nordafrikanske bystaten Karthago, noe som betyr at romerne, grekerne og barbarene nå også vil kunne få se en ny enhet: krigselefanter.

Med det i tankene klarer du kanskje å gjette hvem en av de nye kommandørene er også. Smått legendariske Hannibal og den mindre kjente broren hans, Hasdrubal. Disse vil selvsagt ha særegne ferdigheter du kan utnytte på ulike måter. Creative Assembly ønsker blant annet å minne oss på hvordan Hannibal førte hæren sin over Alpene og inn i Italia, så den grunnleggende ferdigheten hans heter "Forced March". Denne lar deg flytte enheter raskere på bekostning av moralen. I tillegg har han "Determination" og "Ad Portas" som fokuserer på å øke angrepsstryken og forsvaret ditt når enhetene dine er i en god posisjon. Hasdrubal fokuserer på sin side mer på å støtte andre spillere. "Deep Pockets" styrker angrepet og forsvaret til vennlige enheter, mens "Bribe" minsker moraler, angrepet og forsvaret til fiender.

Total War: ArenaTotal War: ArenaTotal War: Arena

Enhetsoppbygningen tar inspirasjon fra Hannibals reise gjennom Iberia (Spania), gjennom de sørlige delene av Gallia, Alpene og til slutt med femten år i Italia. Du vil derfor starte med sverdstyrker fra Spania, hoplitter fra Hellas og lett utstyrt kavaleri fra Numidia i de laveste nivåene. Når du er rundt nivå V og VI vil krigselefantene og infanteri fra Gallia bli tilgjengelige, siden de da slo seg sammen med Hannibals hær i håp om å bli kvitt den romerske okkupasjonen en gang for alle. De høyeste nivåene kommer så med veteraner fra slagene ved Trebia og Carrhae, samt en miks av kavaleri fra Numidia og barbariske krigere. Dette synes jeg er en fin måte å tilnærme seg oppbyggingen på i et historisk spill, så forhåpentligvis fortsetter de med dette.

Elliott Locke, "lead battle designer" for TW: Arena, fortalte oss at de valgte Karthago siden denne faksjonen tilfører flere unike spillestiler til spillet, hvor krigselefantene selvsagt er den største grunnen til dette. Tanken bak denne enheten er å gi oss noe som både er enkelt å håndtere, og som virkelig kan påvirke kampene om brukt riktig. Utviklerne vurderte om hver enhet skulle være alt fra én til åtte elefanter, men jo flere de hadde jo vanskeligere ble de å håndtere. Vi vil si oss enig, for vi fikk selv se hvor mye skade en ensom elefant kan gjøre mot flere enheter. Den gjør ikke bare mye skade, men er også veldig vanskelig å drepe om du ikke har enheter med kastespyd eller piker.

Dette betyr uansett ikke at de er uovervinnelige. Bruker du dem ikke rett vil det bare ta noen sekunder før de dør. Det er fem elefantenheter tilsammen, og det starter med Surus på nivå V. Den ensomme krigselefanten var Hannibal sitt favorittdyr, og var hardført nok til å overleve ferden over Alpene. Nivåene fra VI til og med X har sine egne elefanter som er oppkalt etter guder de tilba i Karthago, hvor nivå X sine "Baal" og "Tanit" kan storme gjennom store styrker og senke moralen til fiender med trompetlyder.

Total War: ArenaTotal War: Arena
Total War: ArenaTotal War: Arena
Total War: ArenaTotal War: Arena