Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Pro Evolution Soccer 2012

Pro Evolution Soccer 2012

Det er fortsatt et herlig pasningssystem og en god ballfølelse i Pro Evolution Soccer-serien, men årets utgave er ingen vesentlig forbedring i forhold til fjorårets. Pro Evolution Soccer begynner å ligne på en utdatert kjempe...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Når jeg spiller PES 2012 er jeg umotivert. Jeg synes det er trist at serien ikke har tatt steget videre. Det er tydelig at Pro Evolution Soccer ikke henger helt med i utviklingen. Det én gang så overlegne fotballspillet har ikke den samme apellen som det en gang hadde.

Men vent et lite øyeblikk før dere kaster dere frådende over meg. Det er viktig å påpeke at PES 2012 fortsatt er et bra spill. En solid fotballsimulator med haugevis av dybde og bra gameplay. Poenget er at serien har stagnert. I forhold til fjorårets utgave er det veldig lite som føles nytt og spennende, så jeg motiveres rett og slett ikke til å fortsette.

Utviklerne av spillet har sagt at etter de store endringene de gjorde med pasningssytemet i 2011, skal de bruke dette året på å finjustere alt som skjer på banen. 2012 er altså et år Konami bruker på å rydde opp i gameplayet, fremfor å tilføre noe nytt.

Pro Evolution Soccer 2012
Dette er en annonse:

Intensjonen er absolutt god. Balansering og dynamikk er to viktige ingredienser i et fotballspill, og begge disse krever enormt med tid og arbeid for å finjusteres. Det eneste problemet er at jeg ikke merker noe som helst forbedring i forhold til fjorårets utgave. Så hva sitter vi egentlig igjen med?

Personlig har jeg foretrukket PES fremfor FIFA i de siste årene. PES har hatt den mest troverdige ballfysikken og det overlegne pasningssystemet. Spillet har hatt x-faktoren ved at dynamikk og tilfeldigheter har preget kampene, fremfor mer oppskriftsmessig gameplay. Pro Evolution-serien har alltid vært en kjempe, et fotballspill med et hav av dybde.

Pro Evolution Soccer 2012

Men det har også hatt en rekke svakheter som burde ha blitt jevnet ut. Spesielt i løpet av de siste årene, når konkurrenten virkelig har vært på hugget. Småting som at keeperen bruker en evighet på å kaste ut ballen, at spillerne kan stoppe helt opp i situasjoner der ballen bare er få meter unna (ujevn overgang mellom animasjoner), at innkast bryter opp hele spillet, at repriser og høydepunkter blir presentert på en måte som hører til fortiden.

Dette er en annonse:

Eksemplene jeg nevner er ikke avgjørende, men det er summen av disse småtingene som gjør meg oppgitt. Mens konkurrenten virkelig har tatt tak i slike ting og gjort en kraftig forbedring dette året, henger PES-serien igjen i lovnader om at spillet er mer polert enn aldri før, uten at jeg merker nevneverdig forskjell på gressmatten.

Pro Evolution Soccer 2012

Den skuffede tonen i denne anmeldelsen har også noe å gjøre med forventninger, og derfor blir trolig også det negative preget mer tydelig. For skuffelsen baserer jeg ikke på hvor dårlig spillet er, men heller hvor lite spillet har utviklet seg siden i fjor.

Pro Evolution Soccer 2012 har nemlig en rekke positive sider. Det har fortsatt et overlegent, responsivt og presist pasningssystem, som lar deg plassere stikkballer i bakrommet, sende gjennombruddspasninger fra midtbanen til lissen på spissen og herlige kryssballer som vender hele spillet.

Pro Evolution Soccer 2012

Spillet har stadig en imponerende ballfysikk, og det er fortsatt like deilig å fyre av fra distanse og se hvordan ballen suser forbi keeperen og rett i nettet. Driblesystemet har fått en del nye animasjoner, og her er dynamikken god. Spillerne bruker kroppen til å skjerme ballen, og ved flere anledninger kolliderer spillerne og reagerer overbevisende i forhold til situasjonen.

Konklusjon
Det er lite nytt i Pro Evolution Soccer 2012. Vi snakker om årets utgave av den største fotballspillserien fra de siste ti årene, og det er urovekkende få forbedringer i forhold til fjorårets utgave. Utviklerne lovet oss en mer polert opplevelse, mens jeg merker liten forskjell. Konkurrenten har hatt en jevn og vesentlig progresjon de siste årene, mens Konami har sovet i timen. Som en stor fan av serien gjør det meg trist å måtte innrømme at Pro Evolution Soccer 12 begynner å ligne på en utdatert kjempe.

Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
Pro Evolution Soccer 2012
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Les anmeldelsen av Pro Evolution soccer 2011
-
Få forbedringer siden fjorårets utgave
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

Pro Evolution Soccer 2012Score

Pro Evolution Soccer 2012

ANMELDELSE. Skrevet av Kristian Nymoen

Det er fortsatt et herlig pasningssystem og en god ballfølelse i Pro Evolution Soccer-serien, men årets utgave er ingen vesentlig forbedring i forhold til fjorårets...

7
Pro Evolution Soccer 2012

Pro Evolution Soccer 2012

FORSPILL. Skrevet av David Moschini - GR DE

Pro Evolution Soccer byr på oppgraderte animasjoner, og et helt nytt syn på forsvarsspill. Vi har skrudd inn knottene og prøvespilt årets bidrag fra Konami.Loading next content