Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Quantum Break

Quantum Break

Et av de mest oppsiktsvekkende spillene på Gamescom var finske Remedys kommende Quantum Break. Gamereactor fikk prøvespille...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Sam Lake fra Remedy er en engasjert spillutvikler som liker dyptgående historier. Dette så vi i Alan Wake, utviklerens siste spillutgivelse. Men vi vet også at han er glad i action, og dette er noe som går igjen når vi ser nærmere på Quantum Break.

Dette Xbox One-eksklusive spillet har blitt beskrevet som en ‘transmedia experience' (prosjekt som spenner over ulike medier) i den vanlige PR-praten, men det har lenge vært uklart hva dette faktisk innebærer. Det er derimot klart at spillet allerede er veldig pent å se på og at dekningsbasert action med manipulering av tid er grunnmuren i spillet.

Hele introsekvensen (som du også kan se i videoform her på Gamereactor) byr på massevis av action, og det føles ikke helt som Remedy å skyte først og stille spørsmål etterpå. Frykt ikke, det er visst en god grunn til at sekvenser utspiller seg på denne måten. De som angriper kommer nemlig fra Monarch Solutions, og dette er selskapet som er skyld i at tiden kan manipuleres. Dette er den store twisten med Quantum Break, og patruljene som leter etter deg har ordre om å likvidere deg slik at teknologien ikke havner i det Monarch anser som feil hender.

Quantum Break
Dette er en annonse:

Målet er å komme seg til piren i Riverport ved å krysse en bro, men tiden (en stor faktor i dette spillet) har andre planer. På grunn av en ulykke - som vi ennå ikke vet noe om - har tidsrommet kollapset i den fiktive amerikanske byen spillet er satt til. Hovedperson Jack Joyce skal forsøke å treffe en person kalt Beth Wilder for å få vite mer om hvorfor.

Jack kaster seg ut av et vindu bare for å se at verden rundt ham fryser før den kommer igang igjen. Når dette skjer kan Joyce likevel bevege seg normalt av en foreløpig ukjent grunn, og han kan dessuten plukke opp gjenstander og lignende han kan trenge for å nå målet.

Jack kan dessuten også stoppe tiden for en kort periode, noe som gir ham muligheten til plukke ned avfyrte prosjektiler fra luften og sende dem tilbake mot de som skjøt - alternativt benytte pausen til å unnslippe Monarch-troppene som er på sporet av ham. Dette legger grunnlaget for en underholdende katt og mus-jakt.

De større og mer uventede tidskollapsene i spillet kalles Stutters, og er delvis interaktive slik at visse Monarch-krigere kan bevege seg i disse områdene. Det kan heldigvis Jack også, og effekten minner om Photo Mode i Infamous: Second Son. I Quantum Break er det imidlertid enda penere, og på den tidligere nevnte broen dukker det opp flere øyeblikk vi aldri har sett maken til før.

Dette er en annonse:
Quantum Break

Presentasjonen fortsetter med å vise hva 'transmedia experience' betyr. Quantum Break kommer til å være et spill hvor vi får spille som flere ulike figurer mens et TV-show vil komplettere historien ved å fortelle om hendelser fra Monarch. Den første episoden vil følge med spillet på lansering.

Sam Lake ville ikke avsløre noen detaljer om TV-serien. Alt vi vet er dermed at disse episodene vil veves sømløst inn sammen med kapitler i spillet. Det er en spennende idé og et friskt konsept, men vi skal ikke late som om det også vekker en del spørsmål.

Men, tilbake til spillet. Jack kan som tidligere nevnt plukke opp gjenstander mens disse Stutters-ene pågår, men han kan også løfte andre mennesker. Det kommer godt med ettersom tiden kan kollapse når som helst. Alt dette er imidlertid forutbestemt, men det er også nødvendig for å gjøre det hele spillbart. Noen ganger er det action det handler om under Stutters, mens andre ganger kan det hende at du må konsentrere deg om bare å komme helskinnet gjennom til den andre siden. Dette er lettere sagt enn gjort siden disse områdene er fulle av farer. Her endrer Quantum Break seg til nærmest å bli et plattformspill med gammeldags gameplay (Uncharted-serien kan være en god sammenligning).

Quantum Break

Tilbake på broen. Jack skal altså over idet en enorm tankbåt kræsjer inn i den. Heldigvis har han flere nyttige evner på lur. Ett eksempel på dette er at han kan se noen sekunder inn i fremtiden, og derfor kan han hoppe mot ting som ikke finnes der ennå - eventuelt dukke for ting som ellers ville tatt livet av ham. I tillegg til å stoppe tiden kan han også få den til å gå fortere og det påvirker visse gjenstander. Dette gir mange verktøy til å håndtere utfordringer man møter på kreative måter, og resultatet er at Stutters blir en interaktiv lekegrind med muligheter fremfor hindringer.

Quantum Break har masse potensial til å kunne fortelle en spennende historie. Hvor bra den blir ser ut til å avhenge litt av hvor frie tøyler det blir gitt til Sam Lake og Remedy. Uansett ga dette mersmak, og jeg gleder meg til å se mer av Quantum Break - selv om jeg ikke nødvendigvis er helt solgt på ideen med TV-serien ennå.

HQ

Relaterte tekster

2
Quantum BreakScore

Quantum Break

ANMELDELSE. Skrevet av Suzanne Berget

Hva er egentlig Quantum Break? Er det et spill? Er det en TV-serie? Suzanne har spilt på seg både neseblod og senebetennelse for å finne svaret på disse spørsmålene...Loading next content