Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Razer Blackwidow V4 75%

Taster som kan byttes med en gang og en kompakt form - Kim anmelder Razers nyeste.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det er ingen hemmelighet at markedet for spesialtilpassede tastaturer er for voksne. Det finnes de som kjøper en ferdig løsning som de kan modifisere i etterkant, og det finnes de som kjøper hver eneste lille del og bygger det selv som om det var et veldig tungt legosett. Uansett er det litt av en disiplin. Med sin nyeste V4-serie prøver Razer å gi deg, som Hannah Montana uttrykker det, "det beste fra begge verdener".

Som vanlig leveres tastaturet med Razer Orange -brytere, taktile men stillegående taster med god motstand, og selv om jeg er mer tilhenger av Purple -bryterne i Huntsman-serien, er dette mye mer i tråd med Gateron-bryterne som brukes av mange DIY-entusiaster. Tastaturet er laget for å passe til alle 3- og 5-pinners kontakter. Som så mange andre skryter av, er tastene smurt på fabrikken, og selvfølgelig er det et lite - merket - verktøy for å fiske ut tastene, som faktisk er laget i god kvalitet.

Det er ganske behagelig å bruke, men de stillegående bryterne bak de dobbeltstøpte tastene er også så stillegående at det du først og fremst hører, er når tasten treffer bunnen, og det er en lyd du må like. Tilbakestillingspunktet er relativt høyt, men enda viktigere for meg er at det er 1,5 millimeter vandring før bryteren faktisk aktiveres, og det er en god taktil følelse.

Razer Blackwidow V4 75

Konstruksjonen er av høy Razer-standard, som også lenge har vært en god DIY-standard, dvs. strømlinjeformet design, ren og enkel konstruksjon og en topplate i aluminium. Den leveres også med en fin håndleddsstøtte. Innvendig er det brukt dempeskum på to forskjellige steder, og kretskortet støtter 8000 Hz polling-frekvens for alle brytere.

Dette er en annonse:

Prisen er £190, noe som er mye penger. Personlig ville jeg nok sett på Keychron Q2 QMK, som er billigere, men som ikke har den samme prangende RGB-belysningen. På den annen side er chassiset på selve tastaturet litt større, og jeg vet ikke hvorfor, men jeg trenger bare et stykke ramme rundt spesielt piltastene for å hvile fingeren. På den annen side er det tape-modifisert fra fabrikken, et triks der du bruker brannhemmende tape på trykket, som absorberer og demper de mest høyfrekvente lydene. Som vanlig er Razer Synapse en fantastisk pakke - men den tar mye plass på harddisken. Til gjengjeld kan den alt og er både lærerik og enkel å bruke i det daglige.

Rullehjulet øverst til høyre er av god kvalitet, men jeg har sett Razer gjøre det bedre. Medietastene fungerer, men kunne gjerne hatt RGB-lys eller noe annet i dem, ettersom markeringene på toppen av dem er vanskelige å se i mørket. På den annen side er det også underbelysning rundt omkring. Bryterne er i et gjennomsiktig hus, så det er enda mer kraft i lysdiodene, ettersom lyset er tydelig fokusert.Det er to års garanti, eller en litt mer vilkårlig vurdering på 100 millioner tastetrykk. Det tilsvarer ca. 137 000 tastetrykk om dagen, eller ca. 3,5 timer i strekk med skriving så raskt som det er menneskelig mulig. Garantien bortfaller imidlertid hvis du modifiserer tastaturet. Razer selger også et par forskjellige taster hvis du er mer komfortabel med det.
Razer Blackwidow V4 75% er på ingen måte et dårlig tastatur, tvert imot, det gir en god skriveopplevelse, og både brytere og taster er av god kvalitet, i likhet med byggekvaliteten. Problemet ligger nok mer i det faktum at så mange andre også lager tastaturer som retter seg mot 75 %-kunder, og som tilbyr muligheten til å bytte brytere selv etter behov, så det er et ganske mettet marked, og det er et veldig prisbevisst marked, og det er her Razer støter på det faktum at £190 for et tastatur er mye penger, uansett.

HQ
Dette er en annonse:
07 Gamereactor Norge
7 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Razer Blackwidow V4 75%

Razer Blackwidow V4 75%

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Kim Olsen

Taster som kan byttes med en gang og en kompakt form - Kim anmelder Razers nyeste.Loading next content