Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Razer Cobra Pro

Trådløs og lett - med noen få problemer.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Razer har gitt ut enda mus-serie. Det er ikke nok å ha de fire forskjellige formene Naga, Basilisk, Deathadder og Viper (ja, jeg vet at det teknisk sett finnes flere, men dette er de viktigste). Nå får vi også Cobra -serien som er litt smalere enn Viper -serien, veldig lik Viper Mini. De har gått ned litt i vekt og har en Bluetooth-sender, men de ser like ut og har samme 30K-sensor, samme tredje generasjons kontakter og nøyaktig samme form.

HQ

Det er objektivt sett en veldig fin mus som er svært presis å bruke. Den leveres med Razers Hyperspeed-system som er laggfritt, og har et batteri som varer evig med 100 timer ved normal bruk og 30+ timer ved 4000Hz oppdateringsfrekvens, og tro meg, 1000Hz er nok for casual gaming. Den optiske sensoren Focus Pro 30K er ekstremt presis, og DPI-området er nok, kanskje for mye, selv når du spiller på en stor 4K-skjerm. Tredje generasjons Razer Optical Mouse Switches er ren og skarp med hvert eneste klikk, og knappen spretter tilbake til startposisjonen som en kanin.

Det er 11 RGB-soner, og RGB er veldig tydelig, og spesielt undergløden er fantastisk for en som er så gammel at han spilte NFS Underground da det kom ut, og det tar mindre batterilevetid enn jeg forventet. Vekten er 77 gram, så ganske lett, og akkurat på grensen til å være for lett for min smak, men jeg vet at dere ultralette mus-fans er mange, så dette kan være noe for dere. Den kobles til med USB-C, og jeg liker fortsatt den friksjonsfrie kabelen som Razer lager.

Den har alle de moderne funksjonene, 10 tilpassbare kontroller som kan ha doble funksjoner via Hypershift, fem innebygde minneprofiler, og Razer Synapse er fortsatt en av de beste driverprogramvarene på markedet med et fantastisk grensesnitt - jeg skulle bare ønske at den ikke tok opp like mye lagringsplass som et indiespill.

Jeg har faktisk ikke noe å utsette på ytelsen til den trådløse tilkoblingen, sensorens presisjon eller kontaktenes skarphet og hastighet. Formen er også fin, selv om den etter min mening er på grensen til å være for liten. Dessuten fungerer den like godt som en mus med kabel, noe som i min verden er den høyeste formen for smiger man kan gi et trådløst produkt.

Dette er en annonse:
Razer Cobra Pro

Jeg har imidlertid noen spørsmål vi må ta opp... For det første - hvorfor følger det ingen lader med en trådløs mus? Og hvorfor kan den ikke lades trådløst med det samme? Trådløs QI-lading er strålende, men jeg ble ganske skuffet da jeg fant ut at den runde skiven på undersiden av musen, som har fått det geniale navnet "puck", bare var laget av plast, og at det heller ikke var noen ekstra i esken, slik at jeg bare kunne sette den på en tilfeldig QI-lader for å holde den konstant ladet. Jeg må betale €25 for den, og €100 hvis jeg vil ha den sammen med en matchende Razer QI-lader. I "gamle dager", da Razer brukte sitt eget ladesystem med fysiske kontakter, fulgte det med en lader. Det betyr at den reelle prisen på musen med lader og ladepuck faktisk er 250 euro, og heldigvis får man rabatt ved å kjøpe den som en pakke, men det er fortsatt veldig langt fra 150 euro, som allerede er mye penger for 77 gram plast.

Å ikke inkludere den trådløse ladepucken i pakken vil kanskje gi Razer mye ekstra penger fra salg av "tilbehør", men det vil etterlate en stygg smak i munnen, ettersom tilbehør skal være ekstrautstyr, forfengelighetsartikler, ikke noe som inneholder grunnleggende kjernefunksjonalitet i produktet. Razer har ofte blitt beskyldt for å være grådig uten sidestykke, og dette bidrar ikke til å redusere dette ryktet, men snarere til å sementere det.

For det andre kunne musehjulet, i likhet med de fleste andre mus, trengt litt forbedring. Det er rett og slett ikke av samme kvalitet som musekabinettet, og ja, jeg er klar over at det skyldes vektbesparelser - men jeg synes jeg har krav på et anstendig musehjul for 150 hardt opptjente euro. Razer har laget gode musehjul før, så hvorfor ikke bruke dem denne gangen?

Dette er en annonse:

Og til slutt klarer jeg ikke å plassere den. De eksisterende museseriene imøtekommer forskjellige meninger om formfaktor, men Cobra -serien har, i tillegg til å være et flott navn, samme form som Viper, og jeg ser ikke noe poeng i å ha to Viper -serier samtidig. Inkludert spesialutgaver tilbyr Razer for tiden minst 45 forskjellige mus. Ja, noen produkter, som spesialutgavene og Razer Viper Mini Signature Edition til 320 euro, er faktisk ikke tilgjengelige for kjøp, men poenget er at Razer allerede har så mange forskjellige former og vekter at det ikke gir særlig mening å legge til flere, i hvert fall ikke for meg.

Razer Cobra Pro

Cobra Pro Men å lage en helt ny serie og spesielt å ikke gi brukeren muligheten til trådløs lading samtidig som man krever 150 euro for produktet, det er å strekke det for langt, selv for Razer.

Så, flott mus i nesten alle aspekter - men synd at Razer er for gjerrige til å gi brukeren muligheten til trådløs lading uten å kjøpe noe så billig som en ladepuck på siden. Hvis laderen og pucken hadde vært inkludert, og prisen hadde vært 20 eller 30 euro lavere, hadde dette vært en no-brainer.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Razer Cobra Pro

Razer Cobra Pro

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Kim Olsen

Trådløs og lett - med noen få problemer.Loading next content