Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Razer Viper V3 Hyperspeed

Viper-familien har blitt utvidet, og Marcus har testet den oppdaterte V3 Hyperspeed og er imponert.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

E-sportsrevolusjonen fortsetter, og med Viper V3 Hyperspeed tar Razer den fjærlette, populære musen til et nytt nivå med optimalisert ytelse, imponerende batteritid og en pollingfrekvens på opptil 4000 Hz. Men hvordan er den i forhold til forgjengeren, en mus som mange hevder er en av de beste musene noensinne til gaming? For er det én ting Viper-musene er kjent for, så er det den ekstremt lave vekten kombinert med en utmerket sensor og et velprøvd design.

Det er et varemerke som, i hvert fall blant de mer dedikerte gamerne og esportsentusiastene, bærer preg av en no-nonsense-tilnærming som prioriterer ytelse og fokus på grunnleggende funksjoner fremfor alt annet. Viper V3 Hyperspeed bygger videre på denne arven og er et steg bort fra det vi tidligere har sett i serien. Formfaktoren har vokst noe, og på innsiden finner vi ikke noe oppladbart batteri, men plass til et tradisjonelt AA-batteri, og til slutt en litt mer budsjettvennlig prislapp.

Så er Viper V3 Hyperspeed verdt 70 pund, eller er musen et skritt i feil retning, et kompromiss for langt fra det vi tradisjonelt har sett fra Razers Viper-serie? Ved første øyekast, og når jeg tar tak i den lille svarte biten, er den første instinktive følelsen som skyller over meg at dette føles som en kombinasjon av Viper og Deathadder. En krysning med sistnevntes karakteristiske bule, men med Vipers tradisjonelt smale og mer spinkle kropp.

Razer Viper V3 Hyperspeed
Dette er en annonse:

Overflaten er glatt, men grepsvennlig, med en behagelig finish som gjør at musen ligger godt i hånden. Den litt annerledes formfaktoren gjør det også mulig å bruke ulike former for grep rundt musen. Du kan altså enkelt kjøre "klonen" eller hvile hele hånden på Viper V3 uten at det føles feil eller rart. Takket være batteriet er musen også behagelig baktung, noe jeg personlig setter pris på, men som også betyr at den ikke nødvendigvis er like kvikk i bevegelsene som tidligere modeller.

Vekten? Ja, den er på respektable 82 gram med batteriet inkludert, og er dermed blant de tyngre i ultralettvektsklassen. Den kan sammenlignes med Razers egen DeathAdder V3, som er nesten 30 gram lettere og ligger i omtrent samme prisklasse. Men samtidig, hva er vel noen ekstra gram i bytte mot 30K-sensoren som lurer under panseret på Viper V3 Hyperspeed? Noe vi vanligvis bare ser i Razers mye dyrere mus, og som virkelig gjør denne musen til noe helt spesielt. Mulighetene for å finjustere innstillingene er geniale, og sammenlignet med mange andre mus på markedet er Razers sensor, spesielt i denne prisklassen, nærmest å betrakte som tryllestøv.

Den løfter Viper V3 Hyperspeed fra bra til noe helt genialt, og gjør det mulig å finjustere ikke bare den asymmetriske avskjæringen, men også løfteavstanden på 26 (!) forskjellige nivåer, der snakker vi virkelig om frihet utover det vanlige. Og ja, den er selvfølgelig overpriset for de fleste, men for de som vil nørde med innstillingene, er det alle muligheter i verden til å gjøre det. Enda mer imponerende er det at AA-batteriet i musen gir deg nesten 280 timers spilletid, og du trenger ikke å bytte det ut mer enn et par ganger i året.

Razer Viper V3 Hyperspeed
Dette er en annonse:

Når det gjelder knappene, finner du to programmerbare på siden i tillegg til de vanlige to (pluss scroll) på toppen. Som sagt, grunnleggende funksjonalitet og alle med veldig god presisjon med litt større avstand mellom dem sammenlignet med tidligere modeller i serien. Følelsen er stort sett den samme som på DeathAdder V3 med andregenerasjons mekaniske brytere under, som har fungert utmerket under våre spilløkter selv om de kanskje er litt myke for noen.

Men i det store og hele er det vanskelig å argumentere mot Viper V3 Hyperspeed, og så lenge du er innforstått med den litt tyngre kroppen og oppdaterte passformen, er dette et av de bedre kjøpene i prisklassen. Det vil si, hvis gaming og e-sport er ditt primære fokus.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Klasseledende sensor, ingen dikkedarer og fokus på funksjon.
-
Litt tung, tiltrekker seg fingeravtrykk.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene


Loading next content