Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Realme 12 Pro+ 5G

Man kan si at de hadde et klart mål her...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Realme er et selskap som for noen år siden bestemte seg for å gå inn på smarttelefonmarkedet på den mest kompliserte måten mulig, som en okse i en kinesisk butikk og utfordre alle konkurrentene. Vi må forstå at hvis vi ser bort fra det kinesiske markedet, som er en uforsonlig jungel der bare de mest konkurransedyktige produktene har den minste sjanse til å lykkes, er det ikke mye bedre i resten av verden. La oss bare si at i den kollektive fantasien til de fleste brukere, for de som leter etter kraftige maskiner å bære i lommene til en rimelig pris, er førstevalget Xiaomi. Denne posisjoneringen er nesten et markedsdogme, og det er veldig vanskelig å kjempe mot det.

Men siden Realme visste hva de bega seg inn på har den kinesiske produsenten ikke latt seg skremme, og de siste årene har de gitt oss en liste over telefoner som er fulle av funksjoner til en pris som kan konkurrere med alle modeller fra andre selskaper. Med mange suksesser og noen uoversiktlige fiaskoer kan vi nå, etter flere år, si at Realme har gjort seg bemerket og skapt seg en nisje i markedet, noe den nye 12 Pro+ 5G-modellen er et utmerket eksempel på.

HQ

Estetisk sett har vi å gjøre med en annerledes enhet som nærmest gjør opprør mot den nåværende scenen. I 12 Pro+ vet Realme nøyaktig hva som er deres viktigste fortrinn, og det er et overlegent kamera. Dette er noe som er tydelig fra utsiden, siden nesten halvparten av baksiden opptas av en konstellasjon av sensorer i en rund ramme som estetisk sett gir kameraet den betydningen det fortjener.

Det er sant at bortsett fra at den er iøynefallende, og sannheten er at vi synes den er ganske attraktiv, er den ikke helt komfortabel, for når den plasseres på et bord, blir den en uregelmessig kile som vingler og legger seg opp, eller når den tas ut av lommen, er det sannsynlig at den setter seg fast i stoffet. Vi forstår imidlertid at disse praktiske ofrene har både en estetisk og en designmessig forklaring, ettersom et stort kamera medfører et stort ansvar, eller i dette tilfellet et større fremspring enn ideelt. Med en vekt på 196 gram er dette omtrent som gjennomsnittet i bransjen, og hvis vi blindt skulle si hvor mye denne telefonen burde veie, ville vi ha valgt dette.

Dette er en annonse:

Den er tilgjengelig i to farger, blå og beige (en slags beinhvit), og Realme har valgt avrundede konturer med en aluminiumsramme og en bakside i vegansk skinn som gir den et premiumpreg, men dessverre er disse materialene allerede kjent for å være forbundet med at trådløs lading ikke finnes<strong>. I hånden føles den definitivt bra, og de stumpe kantene bidrar til et godt grep. Realme har den detaljen at det følger med et veldig enkelt, men fullt operativt <strong> gjennomsiktig TPU-geletui <strong> som sparer oss for å måtte lete etter noe raskt for å beskytte enheten vår, selv om det sannsynligvis ikke er det endelige alternativet.

Realme 12 Pro+ 5G leveres som standard med <strong>Android 14 med et lite tilpasningslag som ikke er for påtrengende og gir litt bloatware, men ikke noe kritisk, bare enkelte forhåndsinstallerte apper som vi kan velge bort når vi vil. Alt i alt gir brukeropplevelsen en smidig og behagelig ytelse, blant annet takket være prosessoren, Snapdragon 7S Gen 2, som er en pålitelig og kraftig følgesvenn for 95 % av det vi ønsker å gjøre med telefonen.

Ok, det er sant at her er det mulig at mange kan ha følt seg litt skuffet siden vi nylig har sett noen enheter med prosessorer fra den nyeste versjonen av Snapdragon 8-serien i en enhet i dette segmentet, men det er viktig å gjøre det klart at dette er et bevisst valg for å gi all viktigheten til kameraet, ikke brikken. Et valg måtte tas, og Realme valgte sensorene, og vi støtter denne avgjørelsen.

Nå som vi har gjort det klart at det ikke er den kraftigste prosessoren på markedet, er det på tide å si at for de aller fleste brukere er det mer enn nok. Snapdragon 7S yter fenomenalt bra i hverdagslige oppgaver og til og med for spill med sin Adreno 710 GPU, en annen gammel kjenning som i testene våre har gjort det mulig for oss å spille veldig krevende aktuelle titler som Genshin Impact, i høy kvalitet og gode fps-frekvenser som tåler termisk gass takket være dampkammerkjøling. Delvis skyldes dette også 12 GB RAM og 256 GB lagringsplass, noe som kanskje ikke er det raskeste på markedet, men ideelt for situasjonen.

Dette er en annonse:
Realme 12 Pro

Panelet på Realme 12 Pro+ 5G er en 6,7-tommers FullHD+ OLED-skjerm på 120 Hz</strong> (kan tilpasses). Det er litt av dagens standard, men den ligger godt i hånden og har utmerkede betraktningsvinkler. Beslutningen om å fortsette å tilby skjermer med et lite buet fall i kantene i midten av 2024 er mer diskutabel, men det er fortsatt en smakssak. Personlig har jeg aldri vært tilhenger av buede paneler, men de har utvilsomt sine tilhengere.

Det som ikke er så diskutabelt, er den lave maksimale lysstyrken som denne skjermen tilbyr, noe som er litt under dagens standarder. La oss ikke lure oss selv, 950 nits er en akseptabel mengde, og for de aller fleste anledninger er det tilstrekkelig, men kanskje vi savner 1100 eller 1150 som allerede er lett å finne på andre telefoner i denne prisklassen.

Batteriet er på 5000 mAh med en hurtiglader på 67 watt som følger med i esken. Disse 67 W er sannsynligvis et godt utgangspunkt for dagens ladetider, ettersom det gir veldig gode tider uten at cellene forringes i særlig grad. Ville 120 W vært bedre? På papiret er det nok det, men vi har sett at batterier i enheter med denne ladingen har blitt svekket svært raskt, og erfaringen sier at hvis litiumteknologien ikke blir bedre, er det kanskje bedre å vente litt lenger og ha en telefon i flere år.

Tilkoblingsmulighetene er som forventet, 5G, Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.2. Det er det grunnleggende settet vi forventer av en enhet i denne kategorien, og den leverer feilfritt.

Vi kommer til det Realme ønsker skal være grunnen til at noen velger denne 12 Pro+ 5G, og det er den fotografiske siden av saken. Det skader ikke å innrømme at denne enheten for øyeblikket sannsynligvis er den beste mobiltelefonen pund for pund når det gjelder fotografering. Mye av skylden ligger hos Sonys 50mp IMX890-sensor med f/1.8-objektiv på baksiden, som vi for bare et år siden kunne se i andre telefoner som kostet mer enn tusen euro.

Realme 12 Pro

Sony-sensoren yter utmerket, og enda mer når vi oppdager at den ledsages av en 3x optisk zoom som, selv om produsenten sier at den kan gå opp til 160x, alltid vil være digital. Testene vi har utført viser at vi har et utmerket objektiv med god ytelse, og det i seg selv kan rettferdiggjøre kjøpet av 12 Pro+ 5G. Selv om det er sant at vi merket et merkbart kvalitetsfall i vidvinkelen, er det en liten pris å betale som, for å være ærlig, ikke forringer den gode ytelsen til resten av utstyret. Når det gjelder nattfotografering, er vi like fornøyde, ettersom sensorens blenderåpning og AI-støtten gir fantastiske resultater i dårlige lysforhold.

La oss komme til konklusjonene, og vi må si at hele settet har overbevist oss hinsides smak og behag. Realme 12 Pro+ 5G er en gjennomtenkt og godt utført mobiltelefon, et omfattende stykke maskinvare, men justert til prisen betyr det nok en murstein i veggen som det kinesiske selskapet bygger for å konkurrere i en helt hensynsløs sektor der en feil kan være dødelig.

Når vi oppsummerer alt det ovennevnte og vet at ingen enheter er perfekte, leverer 12 Pro+ 5G det den lover, og i noen tilfeller enda mer, og det er derfor vi gjerne anbefaler den, enten du er ute etter et kamera festet til en mobil eller en mobil festet til et eksepsjonelt kamera. I begge tilfeller går du ikke galt i byen.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content