Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Resident Evil Zero HD Remaster

Resident Evil Zero HD Remaster

Hvordan oppstod egentlig Umbrella Corp og T-viruset? I Resident Evil Zero Remaster blir man tatt med tilbake til den spede begynnelsen til Resident Evil-sagaen, nå i oppusset utgave...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

For et års tid siden slapp Capcom Resident Evil HD Remaster, som var en nyversjon av seriens aller første kapitel. Dette originalspillet fikk mye oppmerksomhet da det ble sluppet, og mange fikk faktisk ikke med seg at ytterligere ett spill ble laget kort tid etter. Dette spillet bar navnet Resident Evil Zero ettersom det gikk dypere inn i opprinnelsen til det forferdelige Umbrella-konsernet og det beryktede T-viruset. Nå har en oppusset utgave av også dette eventyret blitt produsert, og navnet er naturligvis Resident Evil Zero HD Remaster.

I praksis er Resident Evil Zero en forløper til hele serien. Det skildrer nemlig hva som skjedde i timene før det originale Resident Evil starter. I tillegg til å utvide historien på denne måten var også Zero Capcoms første forsøk på å innføre to spillbare karakterer i serien, en formel de siden har perfeksjonert gjennom årene. Mer spesifikt får man styre både Rebecca Chambers, en nybegynner i STARS-troppen, og Billy Coen, en dødsdømt fange som rømte under zombie-angrepet. Til tross for dette oppsettet finnes det imidlertid ingen samarbeidsmodus.

HQ

Spillet starter ombord på et tog, før man jobber seg videre til et hemmelig laboratorium maskert som et herskapshus. Kanskje ikke så originalt, men det funker. Med tanke på spillmekanikker og konsept finner du for øvrig mange likheter mellom Zero og originalspillet. Den visuelle stilen er eksempelvis den samme, med miksing av forhåndslagde scenarioer i 2D med tredimensjonale figurmodeller. Dette betyr at kameraet er låst til spesifikke vinkler, og dette er et av spillets største problemer.

Dette er en annonse:

Kameravinklene hindrer nemlig ofte spilleren i å se hva som skjer lenger frem. Dette er ekstra tydelig i toget på begynnelsen, der svært trange rom og smale kameravinkler reduserer synsfeltet betraktelig. På toppen av dette er ikke selve gameplay-mekanikkene endret nevneverdig siden originalen, og det føles stivt og tungt å manøvrere figurene. Man kan riktig nok bytte til et mer moderne kontrolloppsett, men dette fungerer ikke så bra i kombinasjon med de låste vinklene. Faktisk foretrakk vi den gamle metoden.

Nyversjonen av Resident Evil Zero er også kraftig inspirert av nyversjonen av originalspillet, men noen forskjeller er naturligvis å spore. Den viktigste er det faktum at man kan styre både Rebecca og Billy, og at man kan bytte mellom dem etter fritt ønske. Styrer man Rebecca tar spillet selv over kontrollen over Billy, og motsatt. Man kan også rope et begrenset repertoar av kommandoer til partneren sin, for å få han/henne til å stå stille eller å følge etter deg. Utover dette har de to hver sine sett med egenskaper. Billy er sterkere og kan løfte tunge gjenstander, mens Rebecca har evnen til å blande kjemikalier og nyttegjøre seg av planter.

Resident Evil Zero HD RemasterResident Evil Zero HD RemasterResident Evil Zero HD RemasterResident Evil Zero HD Remaster

Man plukker også med seg en masse rart underveis, og i likhet med i andre Resident Evil-spill går det med endel tid på å sortere alt du har i sekken. Jobben har imidlertid aldri vært så kjedelig som i Resident Evil Zero HD Remaster. Selv hvis du deler alt mellom de to figurere går du fort tom for plass, og da må du begynne å legge fra deg ting du tror du ikke vil trenge. I Zero finnes det heller ingen kister, slik som i RE HD Remaster. I stedet blir ting du legger fra deg simpelthen liggende der du måtte befinne deg til enhver tid. Mange spillere vil nok sette pris på denne endingen, men mange vil nok savne kistene også. Jeg gjør i hvert fall det.

Dette er en annonse:

Når det gjelder selve Remaster-jobben som er gjort, er denne nokså identisk som tilfellet var med RE HD Remaster. Spillet er endret til 16: 9-format, og oppløsning har selvsagt økt. Bakgrunnene ser vesentlig bedre ut, og figurmodeller er mer detaljert enn i kildematerialet. Den nye versjonen inkluderer også alternative kostymer for figurene, og noe Capcom har kalt Wesker Mode. Denne modusen bytter ut Bill med skurken Wesker. Historien er den samme likevel, men Wesker har mange spesifikke ferdigheter som endrer gameplayet.

HQ

Da vi testet Resident Evil HD Remaster innså vi at opplevelsen hadde noen mangler, men den opprinnelige historien og den spennende atmosfære var likevel nok til å engasjere. Det samme er ikke helt sant for Resident Evil Zero HD Remaster. Kildematerialet er rett og slett ikke like godt, og særlig toget i begynnelsen er en total fiasko. Det tar seg litt opp etter det, men ikke nok til å virkelig fenge oss. Rebecca og Billy er rett og slett ikke spennende nok som personer, og det gjøres lite ut av at de faktisk er to personer.

Hvis du er en stor Resident Evil-fan og likte RE HD Remaster, kan dette likevel være av interesse. Historien avslører tross alt noen hemmeligheter om opprinnelsen til hele RE-sagaen. Samtidig er det vanskelig å anbefale dette til noen andre enn de aller største Resident Evil-fansene, og de har vel kanskje spilt dette fra før uansett.

HQ
Resident Evil Zero HD RemasterResident Evil Zero HD RemasterResident Evil Zero HD RemasterResident Evil Zero HD Remaster
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Gir et innblikk i hvordan serien startet. Føles som et klassisk RE-spill. Wesker Mode er et kult tillegg.
-
Utdaterte spillkontroller og mekanikker. Ikke like godt designet som RE Remaster. Det gjøre lite ut av å ha to hovedpersoner.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Resident Evil Zero HD RemasterScore

Resident Evil Zero HD Remaster

ANMELDELSE. Skrevet av Ricardo C. Esteves

Hvordan oppstod egentlig Umbrella Corp og T-viruset? I Resident Evil Zero Remaster blir man tatt med tilbake til den spede begynnelsen til Resident Evil-sagaen, nå i oppusset utgave...

0
GRTV: Vi spiller Resident Evil Zero HD

GRTV: Vi spiller Resident Evil Zero HD

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Gamereactor har spilt Resident Evil Zero HD Remaster på Playstation 4, og vi har naturligvis tatt opp litt gameplay til din forlystelse. Her er de første 13 minuttene med...

4
Resident Evil Zero HD Remaster annonsert

Resident Evil Zero HD Remaster annonsert

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I desember 2014 ble det lekket informasjon om at Capcom jobbet med en HD remaster av deres Resident Evil Zero, og nå er det offisielt bekreftet. Spillet som opprinnelig...Loading next content