Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Roccat Nyth

Roccat har laget en spillmus du kan tilpasse i det uendelige, men den er likevel ikke helt feilfri. Vi har satt karakter på Nyth og dens 18 knapper...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

1500 timer. Det er tiden jeg har brukt på Valves Dota 2. Antallet har dog ikke beveget seg siden desember i fjor. Jeg fant ut at 1500 timer fikk være nok, så jeg avinstallerte spillet og gikk videre til andre eventyr. I etterkant har jeg ofte kjent på lysten til starte igjen, ikke minst da Reborn-oppdateringen kom, men jeg har faktisk klart å holde abstinensene unna og heller fortsatt med den gigantiske backloggen med spill jeg ikke rakk å prøve ved lanseringen. Dessuten hadde jeg ingen praktisk grunn til å begynne med Dota 2 igjen... før nå.

HQ

Roccat markedsfører nemlig deres nye gaming mus Nyth som spesielt utviklet for Dota 2, League of Legends og andre spill i esport-verden. Spill som stiller høye krav til kvaliteten og presisjonen. Derfor er det åpenbare spørsmålet som følger: Hva gjør den spesielt egnet til dette formålet? Vel, den er modulær. Svært modulær.

Roccat Nyth
Du kan bytte ut så mye som 12 knapper på Nyths venstre sidepanel. Det er dessuten svært enkelt.

Roccat Nyth huser intet mindre enn 18 knapper, hvorav tolv er utskiftbare. Det er lekende lett å bytte dem ut eller å justere dem. Disse er plassert på venstre side, noe som gjør musa dårlig egnet for venstrehendte spillere. Roccat sier dog at en speilvendt, venstrehendt mus også er på vei. På toppen av musa finner du en knapp som Roccat kaller "easy-shift +", hvis formål er la deg omorganisere hvilke knapper som gjør hva uten å måtte forlate spillet. Rett nedenfor har vi det tradisjonelle rullehjulet, og deretter en "dorsal fin-switch". Som navnet antyder er denne formet som en slags ryggfinne (tenk hai, delfin eller hval) og du kan dytte den mot høyre eller venstre. Legger man til de vanlige museknappene alle mus har (høyre- og venstreklikk) ender totalen opp på 18 knapper.

Og mulighetene til å tilpasse musa slutter ikke med knappene heller. På høyre side har Roccat plassert noe de kaller "hotswappable sidegrips". Det er snakk om to utskiftbare sideplater festet ved hjelp av magneter. Tanken er at disse sidepanelene skal tilfredsstille mennesker som praktiserer håndflategrep eller klogrep. Hva som gjør dem "hotswappable" er dog fremmed for meg. For eksempel kan jeg ikke forestille meg at noen ønsker å endre grep midtveis i en intens runde med Battlefield 4, ei heller midt i kampens hete i Dota 2 eller League of Legends.

Dette er en annonse:
Roccat Nyth
Man kan velge mellom to paneler på siden av musa. Selv om jeg har hender så små som en femåring foretrakk jeg faktisk det største panelet.

La oss ta en nærmere titt på den tekniske biten. Nyth har den nye versjonen av Roccats kritikerroste Twin-Tech-lasersensor, som denne gangen kan skrus helt opp til 12 000 dpi (dots per inch)! Det er et nesten pinlig høyt nummer med tanke på at spillene vi spiller trolig ikke kan registrere i nærheten av de samme verdiene. Derfor er det mer nyttig at man kan justere dpi-verdien trinnvis. Dette er nokså vanlig for gaming-mus, men det er ikke desto mindre en fin funksjon for de som ønsker seg forskjellig respons i forskjellige spill.

Designet har jeg et blandet inntrykk av. Jeg digger det gode grepet og det generelle utseendet, men på samme tid, kan man ikke nekte for at Roccat Nyth har byggkvaliteten til en billig plastikkmus. Uansett mye jeg leter kan jeg ikke finne én eneste del av metall. Alt er plast, noe som føles litt rart når prisen for Roccat Nyth ligger på 1300 kroner.

Roccat NythRoccat Nyth
Grensesnittet til programvaren er lekkert og lettfattelig.
Dette er en annonse:

Passformen til Roccat Nyth er god, men den har en viss plastikkfølelse man ikke forventer til denne prisen.

Når det gjelder programvaren skal Roccat ha ros for designet. Grensesnittet er enestående. Det er faktisk det beste grensesnittet jeg noen gang har sett for programvare til en mus. Det er ryddig, pent organisert og så intuitivt at barnehagebarn vil kunne tilordne knappene uten problemer. I tillegg finnes det en masse andre funksjoner. Du kan kort og godt forandre alt. Alt.

Roccat Nyth
Ryggfinnen på toppen kan være veldig irriterende hvis du har små hender som meg. Har du større hender tipper jeg den er bedre i bruk.

Over til det viktigste. Hvordan er Nyth å spille med? Overraskende nok tok det ikke mange timer å bli vant til Nyth, på tross av alle knappene. Den ligger veldig godt i hånden, uavhengig av situasjonen, og sideknappene gjør jobben sin ganske bra. Noen ganger var de kanskje litt for følsomme, men dette er nok bare en vanesak. Videre opplevde jeg musa som like effektiv i alle typer spill, i skytespill så vel som i Dota 2. Det fikk meg til å undre på hvorfor Roccat markedsfører Nyth som en MOBA- og MMO-mus. Ekstra knapper er vel så kjekt i eksempelvis Battlefield 4, og personlig synes jeg Nyth lett kan fylle rollen som en universell gaming-mus.

Når det er sagt er jeg ikke helt solgt på denne ryggfinnen de har plassert på toppen. Den er virkelig plassert på midten, og kommer litt for ofte i veien. Joda, å klikke til venstre eller høyre, for eksempel for å gå tilbake eller fram i en nettleser, er hendig. Samtidig er plasseringen av knappen er fryktelig. I spill er det lett og komme borti den, og til og med i nettleseren skaper den hodebry. Når man stadig går tilbake til forrige side uten hensikt, forsvinner vinningen opp i spinningen. Jeg kan imidlertid påpeke at dette er en ekstremt subjektiv detalj, og det kan jo tenkes at andre digger ryggfinnen.

Etter to uker med Nyth kan jeg likevel si at dette er en ekstremt kompetent gaming mus, både for Dota 2 og andre spill. Den har ikke helt premiumfølelsen, og derfor synes jeg prisen er litt høy, men på samme tid får du en mus med et mektig antall knappekonfigurasjonen og strøken programvare.

Roccat NythRoccat Nyth
Roccat NythRoccat NythRoccat NythRoccat Nyth
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Utmerket passform, nærmest uendelig med tilpassingsmuligheter, intuitiv programvare, presis og god i bruk.
-
Plastikkfølelse, ryggfinnen er dumt plassert, høy pris.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Roccat Nyth

Roccat Nyth

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Aldin Sadikovic

Roccat har laget en spillmus du kan tilpasse i det uendelige, men den er likevel ikke helt feilfri. Vi har satt karakter på Nyth og dens 18 knapper...Loading next content