Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Røde NTH-100

Vil du ha faktisk lydkvalitet fremfor spillmerkevare? Da er dette noe for deg.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

NTH-100 ser ut som et klassisk over-ear headset, men dette er litt annerledes. Selv om det ikke bare er laget for profesjonell bruk, lager Røde mange pro-produkter, og dette ligner mer på et pro-grade produkt enn det vil at du skal tro, og rettet mot mer seriøse innholdsskapere, video- og musikkredaktører. Kort sagt, det er ikke akkurat hva spillere vil se etter, og det er derfor du bør vurdere det.

HQ

Det betyr at NTH-100 mangler noe veldig grunnleggende for et spillhodesett: det er ingen mikrofon. Det kan imidlertid kjøpes på siden, da Røde lager en festbar mikrofon spesielt for denne modellen, men hvis du har en "ekte" frittstående mikrofon, eller som meg, bare ikke har lyst til å snakke med andre mennesker, så trenger du ikke å betale for det. Hvis du er veldig lat, har Røde faktisk en egen SKU, NTH-100M der mikrofonen er inkludert.

NTH-100 kan være et studiodesign, men tilbyr noen skapningskomforter for spillbrukere som kjølegel i øreputene, som er kledd i Alcantara. Det samme med FitLok hodebåndjusteringssystem, noe som gjør det veldig enkelt å få akkurat den rette passformen.

Røde NHT-100

Selv om Røde generelt har et nøkternt markedsføringsspråk, spesielt sammenlignet med mange spillmerker (jeg forstår fortsatt ikke hva en "akustisk konstruksjon" innebærer) og kjølegel ikke akkurat er "revolusjonerende" - da dette har vært i markedet i minst et tiår - fungerer Røde implementeringen veldig bra. Også, mens neodymmagneter kan være laget av et sjeldent jordmetall, er det ikke uvanlig, til det nivået at de fleste studioutstyr fra det siste tiåret om ikke mer, og mange til og med mellomstore gamingheadset, også har brukt det i årevis.

Dette er en annonse:

Det er imidlertid mange områder som er midt i blinken. Det er tydelig ment for mer profesjonell bruk, noe som betyr at frekvensresponsen er mer lineær og nøyaktig. Øreklokkene er veldig komfortable med minneskummet og god passiv støydemping, og mer interessant er det at de avtakbare kablene med TRRS-kontakter kan kobles til i begge øreklokkene, noe jeg ikke har sett før, og det gir virkelig litt fleksibilitet når det kombineres med en kabellengde på 2,4 meter. Oh, og det er en nyttig livstidsgaranti inkludert.

40mm-høyttalerne er "skreddersydde" - noe som betyr at det er gjort for hånd, og "presisjonskonstruert" - og hvis de er laget for hånd og ikke laget av en maskin, er prisene enda mer imponerende.

Høyttalerne har en tilpasset aluminium stemmespole og en mylar membran kombinert med et neodymmagnetsystem. Det er også fargekodede ringer, og en 3,5 mm til en kvart tommers adapter inkludert, og øreklokke- og hodebøyleputene kan byttes ut. Det hele er ganske fint for et hodesett til 1900 kroner - som er omtrent halvparten av prisen på virkelig premium spillhodesett.

Med en følsomhet på 110 dB og en impedans på 32 Ohm, forventet jeg på en måte at de skulle være relativt enkle å betjene, men nei, jeg anbefaler på det sterkeste ekstra forsterkning, da de i all rettferdighet ikke er laget for frontporter på datamaskinen din. 32 Ohm gjør det mulig for headsetforsterkerne på et hovedkort å fungere, men de trenger en ekte forsterker for å fungere riktig. På den måten kan du også få surroundlyd da disse, som de fleste headset på markedet, faktisk ikke tilbyr surround, men får et dekodet surroundsignal fra en DAC som gjør alt løftet, og dermed negerer en av trekkene ved å bruke et dedikert stereoheadset for spill. Så alt med en aktiv forsterkning fungerer, men de krever litt kvalitetskraft bak det for optimal ytelse.

Dette er en annonse:
Røde NHT-100

Lyden er ikke helt nøytral, men er tydelig rettet mot en lineær gjengivelse. Dette er noen av de desidert mest høyoppløselige headsettene jeg har brukt i denne prisklassen, med tanke på faktisk klarhet i både mellomtone og bass, samtidig som de gir en sammenhengende lydprofil. Men helt nøytrale er de ikke. Jeg brukte dem med mye musikk og så mange spill som mulig, og ved design er disse veldig basstunge, og derfor ikke alltid like lette å oppdage tonalitet med. De har en litt hevet bass fra mellomtonen, mens diskant og høy mellomtone heves mye mer. Men med mindre du hører på fiolin og pianomusikk, vil du ikke legge merke til det, men jeg ville ikke bruke dem til å mikse klassisk musikk uansett. Men hvis de er innstilt på Harman-referansen, vil denne frekvensresponsen være utmerket, da Harman-referansen er det flere og flere sikter mot, da målet ikke er å være lineær, men å være den hyggeligste å lytte til med vekt på stemmegjenkjenning. Det gir virkelig mye mening å stille headset på denne måten.

Til halve prisen av premium hardcore gamingheadset får du mye med NTH-100, inkludert en mikrofon hvis du spruter ut noen ekstra pennies. Mens surround kan kreve et eksternt system med et lydkort i det, så gjør mye av konkurransen. Når det gjelder lydkvaliteten, er dette over det vi er vant til som spillere, og den store komforten i daglig bruk er bare kirsebæret på toppen. Røde har gjort et sterkt første forsøk på headet av god kvalitet uten at prisen blir helt bananas.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Røde NTH-100

Røde NTH-100

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Kim Olsen

Vil du ha faktisk lydkvalitet fremfor spillmerkevare? Da er dette noe for deg.Loading next content