Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsungs tilnærming til kunstig intelligens er faktisk nyttig.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Samsungs Ultra-serie, tidligere kjent som Note, har ikke endret seg mye.
mye. Det er faktisk vanskelig å se forskjell for en vanlig person.
men innmaten har faktisk endret seg ganske mye. Det er en ultrakonservativ serie mobiltelefoner, og dette er helt klart den nyeste modellen. Den er for dem som ikke trenger å vise frem gullkjeder, men som har dem i banken med diamanter på.

HQ

Og diamanter trengs, til tross for noen ganske gode introduksjonstilbud, f.eks. koster toppmodellen med 1 TB plass rundt 1 350 kroner. Som vanlig er det imidlertid ikke så stor prisforskjell sammenlignet med i fjor, og uansett modell får du minimum 12 GB RAM.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Til gjengjeld får du det som kanskje er den beste high-end-telefonen på markedet akkurat nå. Med ett unntak, uansett hvilken funksjon eller maskinvare du ser på, har Samsung det og mer til. Med det i bakhodet er prisen kanskje ikke så høy likevel.

Når det er sagt, får du også en mobiltelefon som er usedvanlig godt bygget. Eksemplaret vi prøvde var Titanium, men den finnes også i svart, lilla, lysegul, grønn og oransje. Det er samme design, litt skarpere, og i det store bildet ser den enormt lik ut som fjorårets S23 Ultra-modell, men det er små forskjeller, og noen av dem betyr at telefonen faktisk er betydelig oppgradert, men det er hovedsakelig det innvendige. Skjermen er imidlertid nå helt flat, og for en som hele tiden er paranoid over skader på skjermen, er det ganske fint. Rammen er imidlertid så liten at jeg må innrømme at jeg ikke la merke til den før jeg fikk tak i fjorårets S23-utgave og kunne gjøre en direkte sammenligning.

Dette er en annonse:
Samsung Galaxy S24 Ultra

Før vi fortsetter, er det imidlertid på sin plass med en liten disclaimer. Jeg har ikke hatt alle Samsungs Note/Ultra-modeller, men jeg har hatt flere av dem og har alltid vært en stor fan, og jeg mener fortsatt at verdens beste mobiltelefon er Note 20, med Note 10 på en god andreplass.

På innsiden sitter en Snapdragon 8 Gen 3. Det er en vanvittig lyssterk 6,8" 120Hz AMOLED 2X-skjerm i 3120x1440 som kan levere 2600 nits og stort sett skru ned til 0 om nødvendig, kombinert med et virkelig godt antirefleksbelegg. Et fordampningskammer brukes fortsatt til kjøling, og det fungerer glimrende.

Det vanvittige kameraarrangementet består av 200MP vidvinkel med 2x optisk zoom, 50MP med 5X optisk zoom, 12MP ultravidvinkel og 10MP med 3x optisk zoom. Det kan ta opp opptil 8K/30FPS. Det ser fantastisk ut - men tar også veldig mye plass. Det er en skikkelig oppgradering i forhold til i fjor og i år, og hvis du fotograferer mye med telefonen, vil du tydelig se forskjellen, spesielt på bilder i svakt lys, som nå får hjelp av AI.

Dette er en annonse:

S-Pen og Galaxy AI er en ganske kul kombinasjon. Dette gjelder bilderedigering, oversettelse i SMS- og meldingstjenester, ren transkripsjon av samtaler og den innebygde tolkefunksjonen, og ikke minst hvordan du kan google-søke etter objekter i et bilde. Det er bare synd at det er så dårlig forklart. Tolkeappen er ikke en app, men en funksjon som må sveipes ned, litt som å slå av Wifi, og jeg kan ha gått glipp av det, men jeg måtte google hvordan man bruker S-pennen til å søke i bilder, og forklaringen på hvordan man bruker den til bilderedigering var heller ikke særlig god.

På den annen side, fordi AI-delen kjører på telefonen, har Samsung ekstra alternativer for personvern og bildebeskyttelse, og så har de noe ekstraordinært - vannmerker på bilder laget med generativ AI. Det tok meg mindre enn fem sekunder å finne ut hvordan jeg skulle redigere dem bort, og Gamereactors grafiker kunne enkelt identifisere hva som var manipulert og hva som ikke var det, men kanskje bestemoren din ikke er fullt så smart, spesielt nå som hun virkelig lider av grå stær. AI er skummelt på mange måter hvis man ikke tar sine forholdsregler, men Samsung skal ha ros for å ha slike vannmerker innebygd.

Oversettelsesfunksjonene fungerer bra for både tale og skrift. Den støtter ikke så mange språk, men vi har blitt lovet at det vil komme mange løpende oppdateringer. For det meste fungerer det bra, et par ganger feilet den på veldig turistifiserte uttrykk og setninger på spansk, og den klarer absolutt ikke å finne ut av min japanske uttale, som ellers fungerer fint når jeg har vært i Tokyo, eller så liker Samsung bare ikke visse japanske ord og tall - det må jobbes litt med det, og jeg gleder meg til å se telefonen slite med finsk og walisisk. Utgangspunktet er altså bra, men jeg ville nok likevel tatt med meg en håndholdt på ferie.

I tillegg er en del av AI-funksjonaliteten skjult i usynlige optimaliseringer som batterilevetid og kamerakvalitet, spesielt den digitale zoomen er blitt merkbart bedre, men når det er sagt, bruker jeg bare optisk zoom når den er tilgjengelig, som her. Jeg vil likevel anbefale å bruke det innebygde Knox Vault-systemet for å sikre apper med personopplysninger, som en av de viktigste programvarene på en Samsung-telefon.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung legger mye arbeid i å være miljøvennlige, resirkulerte metaller, emballasje som er laget på en bærekraftig måte, og alt er så fint - men derfor er jeg overrasket over at de velger å flytte linsene som sitter utenpå mobiltelefonen med to-tre millimeter, akkurat nok til at dekselet fra en S23 Ultra ikke passer og du må kjøpe et nytt. Dette gir imidlertid en mulighet til å anbefale kjøp av sertifiserte deksler, for hvis du snakker med folk i bransjen, er det tydeligvis et problem at de mange dekslene av tvilsom kvalitet er så dårlige at det fører til antenne- og tilkoblingsproblemer. Det er ikke akkurat slik at et originalt Samsung-etui eller et fra en sertifisert partner sprenger budsjettet - men det er litt skummelt at et dårlig etui kan påvirke telefonens ytelse så mye at Samsung faktisk fører statistikk over det.

Men til gjengjeld tilbyr Samsung nå syv, ja, syv års garanterte sikkerhets- og operativsystemoppdateringer. Dette er et godt stykke på vei i tråd med deres fortelling om at mobiltelefoner ikke er bra for miljøet, så trikset er å få dem til å vare lenger - og den beste måten å gjøre det på er med en Samsung.

Det er også et argument at de ikke er så begeistret for ultrahurtiglading, verken trådløst (de bruker fortsatt Qi gen. 1, aka 15 Watt) eller via kabel, flankert av et argument om at batteriet fortsatt er stort nok til å holde en hel dag (5000 mAh for minst tredje året på rad), selv ved mye bruk, og det er sant nok, men det endrer ikke det faktum at du er litt på ræva hvis du har glemt å lade, for det er en grunn til at Samsung har "glemt" å oppgi ladetidene på nettsiden sin. Det følger ikke med noen lader i esken, men etter å ha funnet en lader som var kompatibel med Samsungs "hurtiglading" - og den er ganske kresen på det punktet - tok det likevel over en time å lade den helt opp, noe som er litt magert når andre billigere mobiler klarer det på rundt 25 minutter. For meg personlig gjør det ikke så stor forskjell, jeg har en ladeplate som mobilen ligger fast på om kvelden, og da er den fulladet ved leggetid, men for andre vil det være et irritasjonsmoment.

Bør du kjøpe en S24 Ultra? Vel, med en 6,8-tommers skjerm og et deksel tar den mye plass, og det finnes ingen ekte lynlading, men ellers er det kanskje den beste telefonen på markedet akkurat nå. Til og med høyttalerne er gode, og hvis du fortsatt er villig til å bruke mer enn 1 000 kroner på en mobiltelefon, kan du vise at du har klasse og en overdådig holdning til andre, mens de kresne kjennere vil vite at med en telefon i titanfinish og det enorme kamerasystemet har du sannsynligvis en av de beste mobiltelefonene som kan kjøpes for penger.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content