Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

Samsung har ikke inngått noen kompromisser i sitt hittil største og beste nettbrett.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Med sine 14,6 tommer er Samsung Galaxy Tab S9 Ultra et beist. Det finnes ingen annen måte å beskrive den koreanske teknologigigantens nyeste nettbrett på. Det er ikke spesielt bærbart, men det det mister i mobilitet, tar det igjen i ytelse og funksjonalitet. Langt på vei, faktisk. Samsung er selvsagt ikke alene om å ha store nettbrett med god ytelse. Apple Det er det også mange andre som har, blant annet iPad Pro 12.9. Eller Microsoft Surface Pro 8 med en 13-tommers skjerm, og Lenovo med sin Duet 5 på 13,3 tommer er alle eksempler på det, men 14,6 tommer er noe helt spesielt, og siden den også leveres med en S-pen som standard og er både vann- og støvtett og har den nye teknologien Vision Booster for forbedret utendørsvisning, åpner det seg helt nye muligheter.

HQ

Drømmen om å se Netflix i badekaret kan endelig realiseres for alvor. Eller spille Call of Duty på stranden. Jeg kan sitte ute og jobbe på balkongen enten det er stekende varmt eller iskaldt. Jeg kan sette i gang uten å gå på akkord med noe som helst. Alle de begrensningene som tidligere fantes, er nå borte, og jeg elsker alt ved Samsung Galaxy Tab S9 Ultra.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

Så la oss i stedet begynne med det negative, for etter det er det bare positivt med stående ovasjoner og lovord. Android som operativsystem er ikke alltid helt stabilt, og det merkes, ikke minst når det gjelder tredjepartsapper. Fra tid til annen krasjer det, og det er selvfølgelig ikke morsomt når det skjer. I løpet av de to ukene jeg har brukt enheten, har det skjedd en håndfull ganger, og det er selvsagt ikke optimalt, spesielt ikke for et produkt som koster rundt 1 200 pund med Wi-Fi og opptil 1 350 pund med 5G-støtte. Nå er det ikke nødvendigvis Samsungs feil hele tiden, problemet ligger et annet sted, men det påvirker likevel opplevelsen.

De ligger også etter når det gjelder profesjonelle apper for produktivitet, hvis jeg sammenligner med Apple. Når det gjelder musikkproduksjon og videoredigering, ligger Apple lysår foran, noe som også er tilfelle når det gjelder optimalisering av mobilappene til nettbrettene. Ikke noe nytt egentlig, det har vært slik i årevis, men det er likevel verdt å gjenta. Jeg synes også at en eller annen form for stativ bør følge med på kjøpet, for vekten og størrelsen på Samsung Galaxy Tab S9 Ultra egner seg ikke til håndholdt aktivitet i utgangspunktet.

Dette er en annonse:
Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

Å velge et Android -nettbrett som ditt primære produktivitetsverktøy er derfor noe vanskelig. Spesielt med tanke på prisen, som tilsvarer en Macbook Air og til og med er høyere enn en Chromebook eller Windows bærbar PC, og hvis du har tenkt å bruke Samsung Galaxy Tab S9 Ultra som en ren erstatning for arbeidsdatamaskinen din, er det kanskje ikke bortkastede penger, men heller ikke langt unna.

Her gjelder det å utnytte alle de fantastiske funksjonene som finnes i det solide chassiset av det Samsung kaller Armour aluminium, som beskytter nettbrettet mot støt og fall, for dette er så mye mer enn bare et nettbrett. Når det er sagt, er det definitivt et solid alternativ til en arbeidsstasjon. Ingen andre nettbrett leverer så mye rett ut av esken. Pennen følger med, i tillegg til Samsung DeX, et produktivitetssystem som lar brukeren koble seg trådløst til en ekstern skjerm eller datamaskin, og multitasking er en drøm. Jeg kan surfe på nettet, chatte, skrive e-post og delta i videosamtaler uten problemer. Spesielt med S-Pen kan jeg raskt og enkelt veksle mellom ulike vinduer og for eksempel skrive korte notater fra et nettmøte. Jeg kan til og med bruke den til å tegne og fargelegge fritt eller ut fra ferdige maler, akkurat som med et Wacom-produkt eller XP-PEN Artist22 Pro for Apple, men begge disse alternativene er selvsagt frittstående produkter som koster en del penger. Det er med andre ord mange muligheter for produktivitet med denne enheten.

Samsung Galaxy Tab S9 UltraSamsung Galaxy Tab S9 UltraSamsung Galaxy Tab S9 Ultra
Barbenheimer og anime. Alt ser nydelig ut på Samsung Galaxy Tab S9 Ultra.
Dette er en annonse:

Men så er det alt det andre. Hva er det som gjør Samsung Galaxy Tab S9 Ultra til et av de beste nettbrettene på markedet? Mye av det ligger i skjermen. Jeg har tidligere anmeldt både Samsung Galaxy Z Flip 5 og Samsung Galaxy Z Fold 5, og felles for begge er at de har imponerende skjermer, og Samsung Galaxy Tab S9 Ultra er absolutt ikke noe unntak. Snarere er det en av de beste skjermene jeg har hatt gleden av å utforske, og da snakker vi ikke bare om skjermstørrelsen, selv om det må gjentas. 14,6 tommer er mektig, men det er heller ikke en hvilken som helst skjerm. Det er en dynamisk AMOLED 2X-skjerm med 120 Hz oppdateringsfrekvens. Den støtter også HDR10+, og sammen med AKG-høyttalere med Dolby Atmos-surroundlyd er det en fornøyelse å se film og spille spill på Samsung Galaxy Tab S9 Ultra.

Jeg har prøvd alt fra bombastiske trailere, med Oppenheimer's dype rumling og fargeeksplosjonen i Barbie, til animasjonsfilmer, og alt ser fantastisk ut. Jeg har spilt spill, jeg har malt, jeg har lyttet til musikk og nytt hvert sekund. Som multimediemaskin er dette en absolutt vinner.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra
Det er en fantastisk følelse å spille spill med S-pennen. Noen kaller den til og med for spillpennen, og det forstår jeg godt.

Kameramessig skuffer den heller ikke. Det er et solid sett med optikk bestående av et 13 megapikslers hovedkamera og et 8 megapikslers vidvinkelobjektiv på baksiden, og to 12 megapikslers kameraer på forsiden, hvorav ett er vidvinkel. Nå er ikke Samsung Galaxy Tab S9 Ultra en optimal enhet for fotografering, men for min del har det mest handlet om kamerafunksjonen i videosamtaler, og den er strålende. Både i godt og dårlig lys.

Alt dette hadde selvfølgelig ikke vært mulig å få til uten rikelig med prosessorkraft, og til min overraskelse finner jeg ut at det er akkurat det samme Snapdragon 8 Gen 2-brikkesettet som i mobiltelefonene, så det er imponerende at det leverer så mye kraft. Blant Androids finner du ikke noe raskere. Apple leder fortsatt kappløpet i ren kraft med sin M2-brikke, men iPad-operativsystemet er ikke designet for multitasking på samme måte. Samsung Galaxy Tab S9 Ultra er bygget for å kunne brukes til mange ulike formål. Batteriet holder lett en hel dag med variert bruk. Jeg spilte en film i en time, så på kattevideoer på YouTube, jobbet meg gjennom en spilleliste, redigerte noen bilder, satt i et par videosamtaler, skrev noen e-poster, googlet oppskrifter og fargela et vikingskip, og jeg hadde fortsatt nesten 20 % batteri igjen. En annen testdag kjørte jeg bare film i 4K, og det betydde at det var på tide å lade etter knappe 11 timer. Alt i alt veldig imponerende.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra
Alle ekte kunstnere signerer arbeidene sine.

Så det store spørsmålet er om jeg skal velge en Samsung Galaxy Tab S9 Ultra eller en Apple iPad Pro 12.9. Jeg har dessverre ikke noe enkelt svar på det. Det handler veldig mye om personlige preferanser. Jeg elsker Apple's design, enkelhet og apper, men jeg elsker også Samsungs allsidighet, holdbarhet og, med fare for å høres kjedelig ut, enorme skjerm. Det har aldri vært lett å sammenligne, og det er enda vanskeligere nå. Til syvende og sist handler det om hvilket operativsystem du foretrekker, og ikke minst hva du skal bruke den til. Hvis du vet at du skal bruke nettbrettet til 3D-modellering eller musikkproduksjon, er det ikke så mye å tenke på, for her er det iPad som gjelder. Programvaren er overlegen, og M2-brikken, som for den vanlige forbruker nesten kan føles som overkill, er uunnværlig her. Den kan også lagre opptil 2 TB, noe som ikke er uviktig i slike sammenhenger. Samsung når "bare" halvparten av dette.

Begge alternativene føles ekstremt solide i konstruksjonen, men Galaxy Tab S9 Ultra tåler både vann og støv. Det holder i opptil 30 minutter på 1,5 meters dyp, så hvis du vil kunne ta med deg nettbrettet ut i skogen, på fjelltur, i bassenget eller bare er generelt klønete med elektroniske duppeditter, er Samsung et tryggere valg. Dette er rett og slett to utrolig kompetente nettbrett, og uansett hvilket du velger, har jeg vanskelig for å se at du skulle bli skuffet. Det vanskeligste er å finne ut hvilken du faktisk foretrekker, for hvis du vil kjøpe begge, må du sannsynligvis selge en arm og et bein.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra
Vi måtte kjøpe ny vin, men Samsung Galaxy Tab S9 Ultra hadde ingen problemer med å fungere som ostebrett for en kveld.
09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content