Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Med sin roterende kant er Classic en overlegen smartklokke, men WearOS3 har ikke kommet særlig langt.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Tilbake i fjor høst anmeldte jeg den originale Galaxy Watch 4. Og dette var ikke bare den naturlige videreutviklingen av Samsungs allerede vellykkede Galaxy Watch-linje, dette var første gang Google viste frem WearOS 3, en plattform som på den tiden skulle bane veien for andre Android-baserte urmakere.

Men her er vi, over åtte måneder senere, og det er ikke én eneste smartklokke som har blitt lansert med WearOS 3. Google selv har ikke uttalt seg noe om dette, og alt tyder på at det har vært en slags hemmelig eksklusivitetsavtale på plass, som betyr at Samsung forblir det eneste alternativet hvis man vil ha Googles nyeste programvareplattform inntil videre.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Jeg har lekt litt med Watch 4s storebror, Watch 4 Classic, som legger til den noe nær ikoniske roterende kanten som Samsung vanligvis er kjent for. Du kan nå få den aller største av dem på 46 millimeter for cirka 3000 kroner, som er ganske mye rimeligere enn en Apple Watch Series 7 som ligger på over 4000 kroner.

Jeg har ingenting å klage på når det gjelder selve maskinvaren. Den roterende kanten er en fin måte å navigere Samsungs OS på, og selv om andre anmeldere har klagd på den medfølgende stroppen, liker jeg faktisk at den plasserer skiven midt på håndleddet.

Dette er en annonse:

Den er en del større enn den tilsvarende Watch 4, men det er dessverre ikke lenger batterilevetid av den grunn. Jeg klarte å få omtrent to dagers bruk på én oppladning, og det var på dager hvor jeg brukte den nye BioActive-sensoren for å få mye data ut av en simpel gåtur. Det skal imidlertid sies at reimen er 20 millimeter bred i stedet for 22 millimeter, så alt av reimer du kanskje allerede har fra tidligere klokker i samme størrelse passer ikke - det er mildt sagt irriterende.

WearOS 3 har bare blitt mer stabil siden sist jeg testet den, og via Google Play er det nå mulig å laste ned et hav av solide apper som fungerer ganske bra på Watch 4 Classic. Det er til og med nå Google Assistant i stedet for Bixby, og Google Pay i stedet for Samsung Pay, som ennå ikke er lansert i Norge. Så godt som alle appene jeg har prøvd på denne har solid varslingsstøtte også.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Det er fortsatt synd at Samsung er så fast bestemt på at Tizen skal være det eneste estetiske operativsystemet klokken kan bruke. Det er noe jeg jeg påpekte med Watch 4 også, og Samsung har ikke akkurat åpnet for at man kan bruke en "renere" versjon av WearOS 3. Det er forresten litt gøy, for selv om disse to modellene har enerett på WearOS 3, er det ingen spor av Google-basert design noe sted. Dette handler mer om at Samsung lar Google tilby apper enn at de faktisk i samarbeid utvikler en plattform for fremtiden.

Dette er en annonse:

Det hindrer imidlertid ikke Watch 4 Classic fra å være en ekstremt solid smartklokke, en som egentlig lett kan anbefales til alle som ikke har et enormt utvalg av 20 millimeters reimer liggende klare til bruk. Det er en god klokke, ingen tvil om det.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content