Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Score bringer klassiske spilltoner til Norge

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Om en veldig kort måned er det duket for både spill- og filharmoni her i det kalde nord. Score krysser nemlig den norske landegrensen, og 11. februar skal det fremføres spillmusikk av Trondheim Symfoniorkester i Olavshallen. For å finne ut mer om konserten i Midt-Norge bør du sjekke ut denne lenken.

Den 4. og 5. mars er det Bergen Filharmoniske Orkesters tur til å framføre klassiske tolkninger av kjente og kjære melodier fra spillverdenen. Konserten vil være i Grieghallen i Norges vakreste (journ. anm) og mest regnfulle by. På deres hjemmesider beskriver de konserten som en "musikalsk reise som spenner over hele spillfeltets historie":

SCORE handler om å la spillmusikken stå på egne bein, og ønsker alle velkommen - fra den garvede til nybegynneren, både i spillverden og i den klassiske musikken. I tillegg til orkesteret medvirker sopranen Sabina Zweiacker i stemningsfulle sanger fra Journey, Skyrim og Age of Conan.

Konseptet ligner det som Play! A Video Game Symphony har holdt på med siden 2006. Play! har besøkt Norge to ganger, med konsert i Lillestrøm i 2007 og i Oslo i 2009. Konseptet Score har også blitt framført i Tronheim av byens eget Trondheim Symfoniorkester i 2012. Denne gang vil vi få høre melodier fra spillene Journey, Assassin's Creed IV: Black Flag, Final Fantasy VII, Secret of Mana, Commodore 64, Super Mario Bros, Age of Conan: Hyborian Adventures, Beyond: Two Souls, Sonic the Hedgehog, L.A. Noire, The Last of Us, The Legend of Zelda og The Elder Scrolls: Skyrim.

I tillegg til orkesteret og sopranen Sabina Zweiacker er Torodd Wigum dirigent og Orvar Säfström konferansier.

Score bringer klassiske spilltoner til Norge
Bergen Filharmoniske Orkester (Foto: Steve J. Sherman)


Loading next content