Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
series-tekster
Scott Pilgrim Takes Off

Scott Pilgrim Takes Off

Den ikoniske fortellingen er tilbake i et nytt medium og med et stjernegalleri som gir den liv.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Med tanke på de utallige gangene og måtene Scott Pilgrims historie har blitt fortalt på opp gjennom årene, kan man kanskje tenke at det er å gå litt for langt, ja, til og med å overdrive, når Netflix tar tak i historien for å lage en animeversjon. Jeg skal ikke lyve, etter å ha sett noen av trailerne, og til tross for at stjerneskuespillerne fra live-action-filmen fra 2010 gjentar rollene sine her, har jeg vært skeptisk til denne seriens eksistens. Men jeg tok sannelig feil.

HQ

For selv om det er klare likheter mellom denne anime-serien og Edgar Wrights live-action-film er den også en helt ny og unik versjon av Scott Pilgrim-historien, først og fremst fordi den ikke engang handler om Scott. I stedet for at Scott kjemper mot Ramona Flowers' syv onde ekser, blir han i stedet bortført, og Ramona får i oppgave å finne ut hva som har skjedd med ham. Til syvende og sist fører dette til en fortelling full av intriger og mysterier, og takket være den lengre spilletiden har serieskaperne fått mye mer tid til å utvikle karakterene vi har blitt så godt kjent med.

Der de fleste Scott Pilgrim-filmatiseringer dreier seg mest om kampene og den nærmest hvite ridder-karakteren Scott, er vinklingen her en helt annen. Hver av episodene er viet de ulike onde eksene og utforsker dynamikken mellom dem og Ramona, hvordan de var knyttet sammen og hvorfor de nå er så fiendtlig innstilt til hverandre. Selv om Michael Ceras Scott heter Scott i tittelen på denne serien, er det egentlig Mary Elizabeth Winsteads Ramona som er hovedpersonen denne gangen, og det gir en mye mer komplett fortelling full av emosjonelle og dype buer, samtidig som det absurde i hele Scott Pilgrim-dynamikken bevares med en virkelig bisarr slutt og kampscener som bryter og knuser virkeligheten.

Dette er en annonse:
Scott Pilgrim Takes Off
Scott Pilgrim Takes OffScott Pilgrim Takes Off

En av de største svakhetene ved filmen fra 2010 var i mine øyne at hver enkelt karakter aldri fikk særlig mye tid på skjermen. Disse innflytelsesrike skikkelsene dukket opp, uttalte sine intensjoner, sloss og forsvant, og det var det. Her blir karakterene værende gjennom hele serien og får sjanser til å samhandle og spille hverandre gode på måter vi ikke har sett før. Med tanke på hvor mange talenter som er involvert i denne animeserien, betyr det at stjerner som Chris Evans, Brie Larson, Aubrey Plaza, Jason Schwartzman, Kieran Culkin, Brandon Routh og Mae Whitman får sjansen til å utfolde rollene sine som aldri før, samtidig som Cera og Winstead leder an i den mer vanlige rollebesetningen med utmerkede prestasjoner.

Siden dette er en Netflix-serie av en grafisk roman som i hovedsak har blitt mest kjent for sin plass i spillbransjen, kan du også forvente deg mange nerdede nikk. Scott er en uforbeholden nerd som stadig refererer til Nintendo og Sonic the Hedgehog, kampene er i retro beat em' up- og 2D-fighter-stil, og det er til og med massevis av referanser til live-action-filmen også, inkludert at en viss Edgar Wrong med det morsomme navnet regisserer en film i denne serien. I tillegg kommer en hel rekke cameoer fra A-listen, noe som gjør at du hele tiden må spørre deg selv om hvor du har hørt den bemerkelsesverdige stemmen fra før. Dette er en serie som på ingen måte sparer på fan-service-tankegangen, men som likevel er så unik i forhold til det vi er vant til fra Scott Pilgrim at den ikke kjeder deg med gjenkjennelse.

Dette er en annonse:

Det er også en nydelig animert serie. Figurene føles virkelig autentiske i forhold til sine tegneserierøtter, miljøene, spesielt noen av de mer overnaturlige, som Subspace Highway, er levende og overfylte av farger, og kampscenene lar animasjonsteamet virkelig slippe seg løs og vise sine kreative talenter.

Scott Pilgrim Takes OffScott Pilgrim Takes Off

Jeg har tidligere sagt at Netflix, til tross for sine feil og mangler som produksjonsselskap, har blitt gullstandarden for animerte verk for voksne som ligger i eller ved siden av spillsektoren, og Scott Pilgrim Takes Off er bare en ytterligere bekreftelse på det. Hvis du elsker den grafiske romanen, live-action-filmen, de utallige versjonene av spillet og så videre, vil du utvilsomt også falle for denne anime-serien, for den er akkurat det Scott Pilgrim trengte: en frisk og kjærlig produsert ny versjon av den ikoniske og tidløse fortellingen.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Scott Pilgrim Takes Off

Scott Pilgrim Takes Off

SERIES-TEKST. Skrevet av Ben Lyons

Den ikoniske fortellingen er tilbake i et nytt medium og med et stjernegalleri som gir den liv.Loading next content