Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Sennheiser Ambeo Mini

De lover "verdens mest oppslukende lyd" med denne lydplanken, noe er en liten overdrivelse.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Markedet for lydplanker er oversvømt, for å si det pent. Og alle har en eller annen løsning med virtuelle 3D-høyttalere. Sennheiser gjør det på tysk vis ved hjelp av teknologi fra Frauenhofer - du vet, de som oppfant MP3-formatet.

HQ

Sennheiser har flere versjoner, men her ser vi på versjonen Mini som, som navnet antyder, ikke er særlig stor, 70 centimeter i bredden, noe som gjør den til en av de minste soundbarene vi har testet. Så når Sennheiser kaller den "kompakt", mener de det.

Sennheiser Ambeo Mini

For de 700 kronene, som den koster de fleste steder, får du en relativt kompakt enhet som leverer lyd i "kino- og audiofilklassen". Og her må jeg gå ut fra at personen som har skrevet teksten sannsynligvis aldri har vært i en god hjemmekino, eller en kino i det hele tatt, eller hørt et stereoreferansesystem, for uansett hvor mye voodoo og heksekunst som kastes inn i disse lydplankene, er det 500 lysår unna noe som i det hele tatt ligner på ekte vare. Du kan skrive at det er så nært du kan komme med én liten kompakt enhet, men alle kan fortelle deg at en massiv reduksjon i plass og pris betyr at det ikke er den samme opplevelsen - på noen som helst tenkelig måte.

I markedsføringsmateriellet snakkes det også om en "4" subwoofer" - å referere til en så liten mellomtoneenhet gjør produktbeskrivelsen ekstremt upålitelig, og det blir ikke bedre når man omtaler enheten som et "7.1.4 hjemmekinosystem" - så vidt jeg vet gjelder denne betegnelsen de fysiske enhetene, og å ha én enkelt høyttaler som kunstig prøver å skape den samme følelsen er ikke det samme som å ha 11 fysiske høyttalere og en subwoofer. Ordet "virtuell" mangler i høyeste grad.

Dette er en annonse:

Men tilbake til selve lydplanken og installasjonen. Jeg skjønner ikke helt hvorfor de vil at folk skal installere enda en app - det finnes alt for mange av dem allerede. Men den sure mannen må også innse at det at man kan finjustere etter at romkalibreringen er gjort, faktisk er smart nok. Heldigvis ligger det også en fjernkontroll gjemt i pakken. Derimot skjønner jeg ikke hvorfor det bare er mulig å utvide systemet med en subwoofer, mens det ikke er mulig å kjøpe ekstra fysiske bakhøyttalere, selv om nesten alle konkurrenter tilbyr det, og til det jeg anser som en svært høy pris. Og det følger heller ikke med noe veggfeste - det må kjøpes til...

Det er seks enheter med hver sin lille klasse D-forsterker, fire 1,6-tommers fullrange-enheter og to 4-tommers woofere - jeg nekter å kalle dem subwoofere. Det er mye bra innebygd, Chromecast, AirPlay 2, Tidal Connect, Spotify Connect og alt som støtter uPnP. Det er HDMI 2.1, USB-A for strøm, Bluetooth 5.2 og WIFI 6. Det er ingen optisk inngang. Den er utformet slik at du kobler enhetene dine til TV-en, og deretter kobles eARC HDMI-utgangen på TV-en til lydplanken, og så må alt annet kobles til TV-en. Jeg er ikke sikker på hvor mange som trenger den ekstra optiske inngangen, eller om det bare ikke er viktig, og i denne prisklassen hadde jeg kanskje forventet en HDMI-passthrough når det ikke er noen optisk inngang.

Sennheiser Ambeo Mini

Men det viktigste er lyden. Og den er ganske utmerket, selv om jeg ikke har så mye til overs for den virtuelle surrounden, og spesielt høydekanalene er litt svake. Lyden er ganske fyldig, og bassen fra denne lille enheten er imponerende, men man trenger ikke å ha eid mange subwoofere eller gulvhøyttalere for å vite at det er langt fra referanse - men når det gjelder soundbars, er den fyldige og bassrike lyden definitivt i den gode enden, der mange soundbars dessverre har en tendens til å være ikke bare tynne, men desidert lette i lyden på grunn av mangel på bass og spesielt tuning. Men jeg må også være ærlig og si at prisen betyr at du for de samme pengene kan få en ikke-mini-lydplanke som riktignok tar mye mer plass, men også derfor har betydelig mer vekt, og i den sammenheng også har betydelig mer og bedre bassgjengivelse. Lydplanken fungerer fint til vanlige serier og tale, de fleste filmer uten skikkelig action også, men skal du se film og få den kinoopplevelsen Sennheiser mener den kan levere, trenger du en subwoofer, da holder det ikke med 4"-enhetene, og her ender vi opp med et system som koster godt over 1.000 kroner.

Dette er en annonse:

Så for størrelsen er det en fin lyd, men til film må du kjøpe en subwoofer for å få skikkelig bass, og du kan ikke få tilhørende bakkanaler, kombinert med en ganske høy pris, er jeg litt overrasket over at de ikke analyserte markedet bedre da de priset produktet, for med en bedre pris, den kompakte størrelsen og den ellers rimelige lyden for størrelsen betyr at det ville være et stort publikum for denne enheten.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Sennheiser Ambeo Mini

Sennheiser Ambeo Mini

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Kim Olsen

De lover "verdens mest oppslukende lyd" med denne lydplanken, noe er en liten overdrivelse.Loading next content