Norsk
Gamereactor
lifestyle

Sjimpanser som lærer å helbrede seg selv med planter, kan føre til at vi mennesker oppdager nye medisiner

Vi følger i fotsporene til våre fjerne slektninger.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Vi nærmer oss stadig nærmere en situasjon som på Apenes planet, og det ser ut til at sjimpanser er i ferd med å oppdage hvordan de kan bruke enkle medisiner. Forskere har rapportert (via BBC) at ville sjimpanser er i stand til å helbrede seg selv og medisinere seg selv.

I sitt naturlige miljø finner sjimpansene smertelindrende og antibakterielle planter for å helbrede seg selv. Forskerne tror at ved å teste disse plantene på mennesker, kan vi se utviklingen av nye medisiner.

"Vi kan ikke teste alt i disse skogene for deres medisinske egenskaper", sier Dr. Elodie Freymann fra University of Oxford. "Så hvorfor ikke teste de plantene som vi har informasjon om - planter som sjimpansene oppsøker?"

Freymann brukte eksemplet med en skadet sjimpanse som haltet bort fra gruppen sin for å lete etter bregner, ikke for å finne mat, men for å bli frisk. Vi får se om noen av disse medisinene viser seg å være potente nok til å kunne brukes av mennesker, men kanskje kan sjimpansene føre til en stor oppdagelse.

Dette er en annonse:
Sjimpanser som lærer å helbrede seg selv med planter, kan føre til at vi mennesker oppdager nye medisiner


Loading next content