Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Gran Turismo 6

Skuffende salgsåpning for Gran Turismo 6

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

På tross av stor entusiasme fra trofaste fans, har storsalget uteblitt for det nylig lanserte Gran Turismo 6. Faktisk meldes det at premieresalget lå på så lite som en femtedel av salget forgjengeren Gran Turismo 5 så da dette ble lansert i 2010.

Les også: Anmeldelse: Gran Turismo 6

Årsaken til det skuffende salget er ikke kjent, men flere analytikere peker på inkluderingen av mikrotransaksjoner innad i spillet som en avskrekkende faktor for potensielle kunder. Mange mener også det var en feilvurdering å slippe spillet til Playstation 3, selv om brukerbasen på PS3 naturligvis er mye større enn på PS4.

Hovedkonkurrent Forza Motorsport 5 ble nemlig lansert til Xbox One, og selv om både Gran Turismo 6 og Forza Motorsport 5 har mottatt nokså lunkne anmeldelser mange steder, fremstår sistnevnte som et mer moderne produkt på grunn av plattformen.

De nordiske salgslistene for forrige uke (debutuken til Gran Turismo 6) er ikke lagt ut enda, men i Storbritannia reflekteres det dårlig salget med en skuffende 8. plass på multiplattformlista. Denne er nemlig preget av de sedvanlige gigantene i bransjen, og spill som er slippet til både gamle og nye konsoller:

1. Call of Duty: Ghosts / Activision
2. FIFA 14 / EA Sports
3. Battlefield 4 / EA Games
4. Assassin's Creed IV: Black Flag / Ubisoft
5. Grand Theft Auto V / Rockstar
6. Lego Marvel Super Heroes / Warner Bros.
7. Just Dance 2014 / Ubisoft
8. Gran Turismo 6 / Sony
9. Killzone: Shadow Fall / Sony
10. Batman: Arkham Origins / Warner Bros.
11. Need for Speed: Rivals / EA Games
12. Skylanders Swap Force / Activision
13. Minecraft: Xbox 360 Edition / Microsoft
14. WWE 2K14 / 2K Sports
15. Disney Infinity / Disney
16. Tomb Raider / Square Enix
17. Football Manager 2014 / Sega
18. Knack / Sony
19. The Legend of Zelda: A Link Between Worlds / Nintendo
20. Super Mario 3D World / Nintendo

Kilde: Chart Track.

Gran Turismo 6

Relaterte tekster

Gran Turismo 6Score

Gran Turismo 6

ANMELDELSE. Skrevet av Thomas Blichfeldt

Polyphony Digital er klare med den sjette delen i Gran Turismo-serien, og vi har sjekket om de lykkes med å få den tilbake på rett spor...

1
Editoren til Gran Turismo 6 endelig ute

Editoren til Gran Turismo 6 endelig ute

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Her er gode nyheter til deg som fortsatt spiller Gran Turismo 6 og gjerne skulle ha testet den bane-editoren utviklerne har lovet. Tillegget er nå ute, og den Gran...

0
GT Academy returnerer i 2015

GT Academy returnerer i 2015

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Sony har nettopp annonsert den syvende sesongen av GT Academy, altså konkurransen som tar sikte på å transformere talentfulle Gran Turismo 6-fans om til ekte...Loading next content