Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Skylanders Superchargers

Skylanders Superchargers

Det neste spillet i den megapopulære Skylanders-serien byr ikke bare på kjøretøy å leke seg med, det har også den mest omfattende historien så langt...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Husker du alle de flotte spillopplevelsene du hadde som barn? Det gjør jeg. Jeg husker spesielt de mange timene jeg tilbrakte med min den lille, lilla dragen Spyro. Ingenting var bedre enn å dra ut på episke reise med ham, det fikk frem en eventyrlysten følelse i meg som det er vanskelig å sette ord på. Det er likefullt denne følelsen Vicarious Visions ønsker å fremkalle med det neste Skylanders-spillet, Skylanders Superchargers. Lederen av studioet, Guha Bala, bruker selv ordet episk for å beskrive dette nye spillet, og hvis de klarer å innfri ambisjonene sine, tror jeg mange barn vil huske Superchargers på samme måte som jeg husker Spyro når de blir voksne.

HQ

Anledningen var et besøk ved Vicarious Visions hovedkontor i Albany, New York, der vi skulle få et glimt av nyhetene Skylanders Superchargers vil ha å by på. Og det er ingen tvil om at Guha Bala og hans team har satset alt for å utmerke seg. La oss ta gjennomgangen.

Grunnprinsippet er det samme. Skylanders er serien som introduserte sammenslåingen av fysiske leker og spill, ved å utvikle en portal (en plattform) som er koblet opp mot konsollen. Når man plasserer lekene der, transporteres de inn i spillet. Enkelt og greit. Siden Skylanders primære målgruppe er den yngre delen av befolkningen, er universet ett gjenkjennelig med sine skarpe, klare farger. Samtidig glemmer ikke utviklerne de voksne, og for eksempel humoren i spillet er tilpasset både store og små i beste Pixar-stil.

Dette er en annonse:
Skylanders Superchargers

Okay, så prinsippet er det samme. Hva er da nytt? Vel, denne gangen finnes det kjøretøy, altså biler, båter og fly. Ett kjøretøy til hver av de 20 nye figurene. På pressekonferansen i Albany hadde vi gleden av å møte de to nyeste tilskuddene til Skylander-gjengen. Den første figuren er en gammel kjenning, Pop Fizz, som gjør comeback med nye angrep, nye klær og en båt kalt Soda Skimmer. Den andre er Splat, en kvinnelig, rosa faun med øynene fulle av ugagn og våpen fylt med maling. Hennes båt kalles Splatter Splasher, og den er både rask og bråkete. Akkurat som henne.

Disse er imidlertid bare to av de 20 nye figurene, og hvis du skulle foretrekke de gamle trenger du ikke fortvile. Alle figurene, både gamle og nye, vil nemlig være i stand til å bruke kjøretøyene. Hvem som helst kan plasseres bak rattet - selv gigantene.

Skylanders SuperchargersSkylanders Superchargers
Dette er en annonse:

Blir barna lei av å spille på TVen kan naturligvis kjøretøyene plukkes ned fra portalen for bruk i det virkelige liv. Det har nemlig vært viktig for utviklerne at disse fartøyene fungerer i virkeligheten. Som Guha Bala sier: Hva er en lekebil uten hjul som kan rotere? Og hva er et helikopter uten propeller? La meg selv si det slik: Det ble kjørt mange biler på bordene til Vicarious Visions den dagen vi var der, og nei, det var ingen barn tilstede.

Ettersom fartøyene nå er på plass har naturligvis spillet fått en rekke nye moduser. Det finnes en online multiplayer og lokal multiplayer. Dessuten kan man spille co-op, der én styrer bilen mens en annen skyter. Til slutt har alle bilene sine egne "quests" forbundet med seg.

Kjøretøyene er altså den store nyheten i Skylanders Superchargers, men de ble jo presentert tidligere i sommer. Så hvorfor var vi invitert på et nytt besøk denne dagen? Jeg tror grunnen er at Vicarious Vision ville vise at dette er det mest omfattende Skylanders-spillet så langt.

HQ

I løpet av besøket gikk det opp for meg at Skylanders-teamet ønsket å gi det ellers myke, fargerike Skylanders-universet en litt mer dyster og spennende tone. Dette kom til uttrykk på mange måter, men en av de første man la merke til var grafikken. Utviklerne har brukt mer tid på lys og skygger enn før. Særlig skyggene er fyldigere og mer realistisk nå, og dette bidrar til å forsterke et nytt fokus på en dypere historie.

Nå skal det sies at hovedskurken fortsatt er den onde Kaos, som vil ha makten over alle Skylanderne, men denne gangen har han slått seg sammen med Mørket. Hans nye terrormaskiner, Skyeaters, spiser opp de flyvende øyene én etter én, og du som spiller må bruke alt du har lært så langt for å vinne denne kampen. Det står mye mer på spill denne gangen, og derfor lager Vicarious Visions en spesiell versjon av Skylanders-tegneserien for å forklare hendelsene som har førte til den desperate situasjonen Skylanderne befinner seg i. I tillegg skal denne dypere historien presenteres gjennom en filmatisk trailer med fokus på plottet, som ankommer internett den 14. september.

Skylanders SuperchargersSkylanders Superchargers

For å ytterliger understreke at historien skal frem i lyset denne gangen, har Vicarious Visions for første gang i serien hyret inn profesjonelle stemmeskuespillere. Når det er sagt har de ikke glemt at spillene lages primært for barn, så de har vært ekstra oppmerksomme på å balansere humor og glede med action og plott. Som lead cinematics animator John Paul Rhinemiller forklarer om starten på spillet:

- We wanted to put you in the hot seat right from the start. You know those rollercoasters where you get in, and they just fly out of there right from the start? That's the feeling we were going for.

De har med andre ord skrudd op tempoet for å tilby et mer actionpreget eventyr enn tidligere, i tillegg til at historien altså skal ha mer betydning. Samtidig jobber de masse med humoren og videreutvikling av elementene som har gjort Skylanders-serien til monstersuksessen den er, samt moduser knyttet til de nye kjøretøyene. Det er ikke rart at de omtaler Superchargers som det mest omfattende spillet så langt, og min største bekymring er i grunnen at dette kan bli for mye.

Skylanders SuperchargersSkylanders Superchargers

Du merker hvor mange ideer og ambisjoner teamet har for spillet, men hvis ikke disse ideene knyttes sammen skikkelig vil de ende opp med fem forskjellige spill eller historier. Jeg spurte John Paul Rhinemiller, som har stor innflytelse på utviklingen av historien, hva hans tanker om dette var. Han svarte:

- I worked closely with the writer to figure out what narrative we had at the core level of the game. We constructed 5 or 6 overarching stories that all tied together and told the narrative. We worked from those overarching stories and always kept them in mind whilst working on smaller levels.

Det virker i hvert fall som han har god oversikt, og selv om jeg som voksen befinner meg utenfor den primære målgruppa her, er jeg spent på å se om Vicarious Visions klare å leve opp til de høye målsetningene de har satt for seg selv. Det er i alle tilfelle deilig å se at de ikke bare lener seg tilbake på grunnoppskriften til serien, selv om dette sikkert hadde vært nok til å selge nye spill i årevis. Én ting er uansett hevet over enhver tvil. Skylanders Superchargers, og de ulike figurene og kjøretøyene som er tilknyttet spillet, vil være på gavelistene til tusenvis av barn over hele verden til jul i år. Slippdatoen er for øvrig en god stund før den tid, da lanseringen er satt til den 25. september.

HQ

Relaterte tekster

1
Skylanders SuperchargersScore

Skylanders Superchargers

ANMELDELSE. Skrevet av Katrine Baumgardt

Vi har dykket ned i Skylanders Superchargers for å se om utvikleren holder det de lovet da de sa at dette blir et storslått eventyr med mer dybde enn tidligere...

0
Gamereactors store julekalender - Luke 11

Gamereactors store julekalender - Luke 11

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Julekalenderen til Gamereactor har i år tatt på seg oppgaven med å treffe litt bredere enn den har gjort tidligere. Dette har resultert i mer varierte premier, men vi...

0
Konkurrer i Skylanders Superchargers og vinn!

Konkurrer i Skylanders Superchargers og vinn!

NYHET. Skrevet av Redaksjonen

Skylanders Superchargers er nå ute, og vi har gleden av å presentere en Speed Run-konkurranse i samarbeid med Activision. Her kan du vinne fete premier mens du også får...

0
To timer med Skylanders Superchargers

To timer med Skylanders Superchargers

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Magnus satte seg ned med det femte spillet i serien om Skylanders, kalt Skylanders Superchargers, og i videoen nedenfor kan du se ham teste ulike kombinasjoner av figurer...

0
GR Live spiller Skylanders Superchargers

GR Live spiller Skylanders Superchargers

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I dagens sending av Gamereactor Live skal vi se nærmere på Vicarious Visions' Skylanders Superchargers som slippes denne uken. Vi tester lekegrinden fra klokken 16.00, og...

0
Skylanders Superchargers

Skylanders Superchargers

FORSPILL. Skrevet av Katrine Baumgardt

Det neste spillet i den megapopulære Skylanders-serien byr ikke bare på kjøretøy å leke seg med, det har også den mest omfattende historien så langt...Loading next content