Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Sonic Forces

Sonic Forces - Inntrykk fra TGS

Verdens raskeste pattedyr er klar for et nytt eventyr, og det blir muligens hans største hittil...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Ære være Eggman! Etter årevis med strev har endelig Doktor Robotnik stukket kjepper i hjulene for det fæle blå pinnsvinet og inntatt tronen som verdens rettmessige hersker. Hæ...hva? Ja, det er faktisk greia her. Sonic og vennene hans taper krigen, og 99% av verden er allerede under Robotniks kontroll. Det er fullstendig kaos. Hele byer ligger i ruiner Green Hill Zone har begynt å visne hen og dø. Dette er kanskje det nærmeste vi kommer et postapokalyptisk Sonic-spill. Kampen for å ta tilbake verden fra Robotniks robothær starter om en måned når Sonic Forces slippes på alle de største plattformene.

Sonic Forces

Etter flere år kommer Sonic endelig tilbake til Playstation og Xbox, og bare sammendraget alene gjør oss ekstremte spente på comebacket hans. Og for et comeback han gjør! Konflikten er større enn i alle de tidligere spillene, det samme er figurgalleriet, og gud og hvermann som noensinne har vært en del av Sonic-universet blir med i kampen mot Eggman. Han har forresten et knippe imponerende kumpaner å skilte med selv. Shadow, Metal Sonic og Chaos er tilbake, ledet an av den mystiske Infinite.

Dette er en annonse:
Sonic Forces

Vi må ikke glemme at Sonic allerede har beæret oss med sitt nærvær i år, da han oppsøkte røttene sine i det kritikerroste Sonic Mania. Det todimensjonale plattformspillet ble utviklet av hardbarka fans, men Sonic Forces har litt andre gener, for å si det sånn. Forces utvikles av Sonic Team i Tokyo, og fortsetter den tredimensjonale trenden fra Sonic Generations og Sonic Unleashed.

Sonic Forces

Ja, vi vet hva du tenker. Sonic gjør seg ikke alltid best i tre dimensjoner. Vi skjønner det. Men Sega tror sterkt på at det er rom for både retro-Sonic og moderne Sonic, og vi er enige. Det er rom for både gamle fans og nye entusiaster. For å være helt ærlig så kan det se ut som Forces blir det største eventyret det blå pinnsvinet har begitt seg ut på hittil.

Dette er en annonse:
Sonic Forces

Da vi var i Tokyo forrige måned, fikk vi blant annet besøke kontorene til Sonic Team og sjekke ut noen av hovedlemenetene i Sonic Forces. På mange måter virker dette spillet som en "best of"-samling. Både klassiske Sonic og moderne Sonic dukker opp i spillet, og skal samarbeide om å styrte Eggman. De får hver sine brett og kommer til å bevege seg og angripe på hver sine karakteristiske måter. Klassike Sonic havner, for eksempel, på et brett som heter Casino Forest som kommer til å glede fans av de gamle Sonic Spinballs-brettene.

Andre elementer som gjør et comeback er wisp-evnene fra Sonic Colors, og lagbrettene fra Sonic Heroes, hvor du kan kontrollere og bytte mellom flere figurer (og angrepene deres) på en gang. Vi så heldigvis ingenting til vargrisen fra Sonic Unleashed. Sega holder tilbake antallet spillbare figurer i denne omgangen, så ikke forvent noen minispill som involverer fisking med Big the Cat, for eksempel.

Sonic Forces

Men! Det finnes en tredje figur i Sonic Forces som kommer til å spille en sentral rolle i historien, og det er deg. Du får muligheten til å mekke din egen helt, velge kjønn, dyreart og klær, og bli med i kampen mot Eggman. Disse avatarene, som de kalles, får sine egne brett uavhengig av Sonics egne brett, hvor det blir mye mer fokus på våpenbasert kamp.

Man kan velge mellom en rekke våpen (wispons) i spillet, som flammekastere, lynrifler, driller, hammere og lignende. Flere wispons låses opp etter hvert, og alle har unike evner som kan gi tilgang til snarveier gjennom brettene. Kanskje finner du en hemmelighet eller to på veien?

Muligheten til å mekke sin egen helt i Sonic-universet virker superspennende, spesielt når man har så mange valgmuligheter. Vi fikk ikke teste dette selv, men Sega viste oss noen av sine avatarer - en bjørn med briller, en katt med maskingevær og en veldig skummel Darth Vader-inspirert kanin - men du kan forvente å se ulver, hunder, fugler og flere pinnsvin når spillet er ferdig. Folk som forhåndsbestiller spillet får muligheten til å kle figurene sine ut som
AiAi fra Super Monkey Ball, Beat fra Jet Set Radio, og hovedpersonen fra Persona 5.

Sonic Forces

De tre figurene og deres respektive brett kommer til å spilles på forskjellige måter, og Sonic Team tilføyer også et par andre endringer til standardoppskriften. Som i tidligere spill mister du ringene du samler opp hvis du tar skade, men i motsetning til tidligere spill forsvinner de for godt i Forces! Dette har jo så klart skapt litt furore blant de mest hardbarka fansene, men Sega lover at det er gjort for å forbedre spillopplevelsen. De vil ikke at spillere skal stoppe opp og ødelegge flyten ved å måtte plukke opp ringer, så hvert brett og hver fiende er skapt med dette i tankene. Om det lønner seg gjenstår jo å se, men vi er glade for at de ikke er redd for å prøve nye ting.

Hvis Sega og Sonic Team greier å balansere de forskjellige figurene og spillestilene deres, kan det hende at Sonic Forces blir det beste tredimensjonale eventyret pinnsvinet har gitt seg ut på på veldig lenge. vi har ikke gledet oss så mye til et Sonic-spill i 3D siden Sonic Adventure til Dreamcast, og vi trenger ikke å vente spesielt lenge for å finne ut av om vi hadde grunn til å glede oss. Sonic Forces slippes nemlig 7. november til Nintendo Switch, PC, PlayStation 4 og Xbox One.

Gotta go fast!

Relaterte tekster

4
Sonic ForcesScore

Sonic Forces

ANMELDELSE. Skrevet av Sam Bishop

Sonic fikk opp farten etter Mania tidligere i år, men kræsjer med dette rett inn i en vegg.Loading next content