Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Sony Dualsense Edge

Sony har endelig gitt ut sin egen Pro-kontroller for PS5, men er den verdt ventetiden?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Sony har aldri laget sin egen "Pro"-kontroller før. I stedet har strategien alltid vært å la interesserte tredjeparter kjempe om forbrukernes gunst, så gjennom årene har vi mottatt ganske solide produkter fra selskaper som Razer og Scuf, men endelig har Sony sett hva Microsoft har klart å gjøre med sine relativt vellykkede Elite Series-kontrollere, og introduserer oss nå for "DualSense Edge".

Den blir introdusert til en pris på litt over 2500 kroner, noe som er ganske dyrt. Faktisk er det dyrere enn en Elite Series 2 med alle sine respektive sett, så med den ambisiøse prisen er det nødvendig med en slam dunk på nesten alle punkter her. Og Dualsense Edge er nettopp det ... kødda.

La oss likevel starte med alt det positive. Du får en desidert fin og velkonstruert sak med den, omtrent som med Elite Series 2, og den virker bunnsolid. Innvendig er det plass til de ekstra knappene for tilleggsfunksjoner på baksiden av kontrolleren, forskjellige typer hoder for de analoge spakene og en lang, tykk og pen USB-C-kabel. Det eneste som mangler her er en lademekanisme, for hos Microsoft er de snille nok til å inkludere en genial ladestasjon. Gitt, det er et hull på baksiden slik at kabelen kan slippes inn og lades uten at Edge trenger å komme ut av etuiet, men det er verdt å merke seg at Microsoft på en eller annen måte inkluderte et ladestativ i Elite Series 2, noe som mangler her.

Dette er en annonse:
Dualsense Edge

Selve kontrolleren bygger på det eksisterende DualSense-designet, og det er utelukkende en god ting. Den sitter strålende i hendene, og føles solid å holde uten å være tung. Den støtter den fantastiske haptiske tilbakemeldingen som Sony har skrytt av siden starten av denne generasjonen. Det er nesten ingen klager når det gjelder knapper, respons eller konstruksjon. Men igjen; det kan like gjerne sies om den eksisterende DualSensen til rundt 900 kroner.

Det er imidlertid mange klassiske "Pro" -funksjoner her. Du kan feste to "padler" på baksiden (ikke fire som mange andre lignende kontrollere), som er laget i fint metall. Det er justerbare lukkemekanismer for kontrollerens skulderknapper som kan gjøre aktivering til noe som ligner et klikk i stedet for et gradvis trykk, og det er to ekstra knapper under hver analoge spake.

Det er programvareimplementeringen som imponerer mest her. Med en gang du slår på kontrolleren blir du møtt av en flott PS5-meny som leder deg gjennom de forskjellige funksjonene og lar deg skreddersy profiler som kan byttes på et øyeblikk. Det er til og med menyer via kortsystemet på selve konsollen, så det er informativt, enkelt og fint å sette opp. Sony har designet en førstepartskontroller, det er sikkert, og fordelen er at den er så tett integrert i hele systemet at du for eksempel kan droppe frustrerende elementer som en smarttelefonapp for innstillinger. Det er greit her - på PS5.

Dette er en annonse:

Men det er ikke bare fin og rolig sjø, og med tanke på at Edge er litt dyrere enn mange konkurrenter burde man nesten kunne kreve det. Mangler en "ladedock"? Ok. Bare plass til to peddaler på baksiden? Glem det. Men hodene til de analoge spakene er festet med plasthasper i stedet for magneter, noe som gjør det ganske nervepirrende å bytte dem siden da det hele gjøres via et plastaktig klikk.

Dualsense Edge

Og så er det den jævla batterilevetiden. Vi har allerede bekreftet at det fysiske batteriet er 1050mAh i stedet for 1560mAh-varianten du finner i den vanlige DualSense. Dermed har jeg fått en gjennomsnittlig batterilevetid på omtrent 4.5 timers. Det er med haptisk tilbakemelding slått på, og det er sannsynligvis 20-30% mindre enn gjennomsnittlig DualSense? Dette er virkelig estimater, og det avhenger av hvilke spill, hva slags tilbakemelding og hvordan bruksmønsteret ser ut. La oss bare si at batterilevetiden er kortere, og da har vi ikke sagt for mye eller for lite.

Heldigvis er det også aspekter der Sony introduserer oss for noe litt nytt. Du kan for eksempel bytte ut hele analogspakemodulen, noe som betyr at hvis kontrolleren utvikler drift eller bare generell slitasje kan du kjøpe en ny modul direkte uten å måtte bytte ut hele kontrolleren. Det er også en kabellås som festes over kabelen på baksiden slik at den ikke kan trekkes ut. Smart.

For 2500 kroner skal Edge verken ha kortere batterilevetid eller ofret en liten dokkingstasjon for lading. Den skal ha alt. Men når det er sagt, oser dette av førstepartsoverskudd, og du får absolutt en "Pro" -kontroller når du investerer i en DualSense Edge.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content