Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Sony HT-A9

Sony gir et utmerket alternativ til et mer tradisjonelt oppsett.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Selv om en lydplanke kan være det beste stedet å starte når du vil flytte fra de utilfredsstillende innebygde høyttalerne i TV-en til en mer dedikert løsning, tillater ikke alle oppsett det.

Og så er det hele surroundproblemet, for mens produsentene elegant har skapt en Atmos-effekt som omslutter lytteren ved å ha drivere som skyter oppover i stedet for direkte mot mottakeren, er det ikke det samme som dedikerte enheter plassert rundt der du sitter.

Som en løsning på det problemet har Sony laget A9, eller HT-A9, et lydsystem som kan kjøpes uten lydplanke, og uten subwoofer også, og består ganske enkelt av fire trådløse høyttalere som er plassert løst rundt deg og TV-en din, og dermed skaper ekte dybde og surround.

Dette er en annonse:
Sony HT-A9

De fire enhetene bruker Sonys egen 360 Spatial Sound Mapping-teknologi, som er en kombinasjon av forskjellige teknologier; Sound Field Optimisation og Monopole Synthesis. Det hele er mykt, vagt HI-FI-tale å fastslå at ved å utstyre hver enhet med to mikrofoner, kan de umiddelbart få en ide om hvor de er, hvordan rommet ser ut, hvor hverandre og hvor TV-en er. På den måten skaper de et surroundnettverk rundt posisjonen din, noe som sikrer en viss form for symmetri i lyden.

Det fungerer desidert briljant, og lydbildet som ble "vevd" for meg i testperioden var noe nær magisk, spesielt etter å ha kjørt inn i den stikk motsatte skrekken flere ganger med andre testsett der symmetri eller balanse var mye vanskeligere å oppnå.

Sony sier selv at disse fire enhetene sammen kan skape "følelsen" av 12 "Phantom Speakers", ideen er at de fire driverne i hver enhet, en 19 millimeter diskanthøyttaler, en full-range X-driver og en Sonos Arc-inspirert driver som skyter oppover, sammen gir følelsen av at det er flere lydkilder rundt seeren. Denne allsidigheten betyr også at A9-ene virkelig ikke bryr seg om hvordan du plasserer dem. De bruker 360 Spatial Sound Mapping og driverne til å lage et tilpasset oppsett uansett hvor de er, og det gjelder både høyde og avstand fra hverandre.

Dette er en annonse:

Det er veldig bra, fordi hver A9-enhet er ganske høy, som i 30 centimeter, slik at de dukker opp i hjemmet, og den litt matte "Light Pearl" -fargen de kommer i passer ikke akkurat til moderne innredning. På den annen side er oppsettet helt smertefritt, siden du har en liten HDMI-boks som kobles til TV-ens eARC-port som en lydplanke ville gjort, og da er du i utgangspunktet satt.

Du betaler også en ryddig sum for dette, A9-settet skal sette deg tilbake rundt 1800 kroner, nok til å kjøpe en Sonos Beam, en Sub Mini og to Ones på det, og fortsatt ha rundt 350 kroner til overs. Er A9 virkelig så mye bedre enn et litt billigere oppsett med subwoofer og lydplanke? Ja, på noen måter er surroundeffekten langt, langt mer nøyaktig, og "boblen" som oppstår rundt deg mens det hele spilles er mildt sagt magisk.

Sony HT-A9

Det skal konkluderes med at det er et lite problem med dialog, da det ikke er noen senterkanal som sådan som forankrer dialogen foran fjernsynet. Voluminøs dialog kan derfor gå litt tapt og miste noe av sin gravitas, men dette er bare i glimt, for eksempel når Immortan Joe holder sin åpningstale i Mad Max: Fury Road, er det mer musikk og ekte lyd som bryter gjennom enn barytonstemmen hans.

Men bortsett fra det, er A9 et flott sett med høyttalere som virkelig gir en annen opplevelse enn tradisjonelle alternativer, og hvis du på en eller annen måte vil unngå den vanlige subwooferen / lydplankekombinasjonen, er dette veien å gå.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content