Norsk
Gamereactor
nyheter

Sony under angrep: Hackergruppe skal ha stjålet 6000 filer og legger dem ut for salg

Eieren av PlayStation forholder seg foreløpig taus.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

En såkalt ransomware-gruppe skal ha brutt seg inn i Sonys sikkerhet og kompromittert "alle systemer" hos selskapet. Selv om det ennå ikke er bekreftet hevder den påståtte cyberkriminelle gruppen på nettstedet sitt at de vil legge ut de kompromitterte dataene for salg, melder cybersecurityconnect.com.

Som bevis viser hackerne skjermbilder som bekrefter angrepet og lover en dato for publisering 28. september, selv om de ikke viser noen informasjon som kan påvirke selskapet direkte. De ønsker imidlertid å legge ut mer enn 6000 filer som kan ha blitt ulovlig hentet ut fra Sonys servere for salg. Det dreier seg blant annet om systemlogger, Java-ressurser og HTML-filer.

Foreløpig har de ikke satt noen prislapp, men de har lagt igjen flere kontaktlinjer for potensielle kjøpere av den stjålne informasjonen.

Allerede i 2011 ble Sony utsatt for et annet stort angrep der mer enn 77 millioner brukerkontoer og person- og bankopplysninger ble kompromittert, noe som førte til at PlayStation Network ble stengt i tre uker. Denne gangen har de ikke kommet med noen uttalelse om angrepet, men vi vil fortsette å overvåke situasjonen i tilfelle det skjer noe nytt som kan påvirke oss forbrukere.

Sony under angrep: Hackergruppe skal ha stjålet 6000 filer og legger dem ut for salg


Loading next content