Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Sound Blaster Katana V2X viser at størrelsen ikke er så viktig

Alltid hatt lyst på en lydplanke og subwoofer, men manglet plass? Her er en god løsning.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Som en følge av å alltid ha bodd i leilighet har jeg utelukkende holdt meg til lyden fra TVen eller hodetelefoner gjennom årene, men Creative gjorde meg litt nysgjerrig da de annonserte en mer plassvennlig lydplankepakke kalt Sound Blaster Katana V2X. Etter noen uker med denne frister det å lydisolere heimen for å virkelig ta nytte av noe slikt...selv om det da ikke gjøres med tanke på akkurat dette produktet.

HQ
Sound Blaster Katana V2X

For de som ikke vet det er Sound Blaster Katana V2X lillebroren til fjorårets meget populære Sound Blaster Katana V2. Begge to er lydplanker og subwoofere i hovedsak rettet mot oss som liker å spille. Dette vises ganske klart fra første stund med RGB-lysene og en drøss med ulike tilkoblingsmuligheter. Siden jeg er en gammel kar som ikke er særlig glad i forstyrrelser når det er film- eller spillkveld skal Creative ha skryt for at lysene kommer fra undersiden av planken, noe som gjør at de ikke stjeler like mye oppmerksomhet som mange headset og PCer, samtidig som at det er mulig å justere lysstyrken. Dermed blir disse en fin mulighet om du liker ekstra lys og farge rundt deg, mens de av oss som er ute etter noe med nøytralt også får viljen vår.

Som nevnt er det også mulig å få viljen sin når det kommer til hva man skal få lyd fra. Lett tilgjengelig på baksiden har du både en HDMI-Out (Arc), USB-C, AUX, Creative sin egne SXFi og optisk inngang, så når det i tillegg er Bluetooth er det ikke noe problem å veksle mellom lyd fra en TV, PS5/Xbox Series, PS4/Xbox One/Nintendo Switch, mobil og PC med et enkelt trykk på den medfølgende kontrolleren eller toppen av lydplanken. Noe ganske kjekt som bare blir enda bedre om du laster ned Creative sin mobilapplikasjon.

I likhet med blant annet det glimrende SXFI Gamer-headsetet får du nemlig ekstra mye ut av Sound Blaster Katana V2X ved å bruke denne applikasjonen siden man her kan finjustere lyden, lage egne lydmoduser, endre RGB-lysene og mer raskt og enkelt. Ganske greit å huske siden jeg har litt blandede følelser om lydkvaliteten.

Dette er en annonse:

Ikke misforstå. Jeg var i utgangspunktet ganske skeptisk til hva en 60 x 9,5 x 6,2 cm liten planke og subwoofer på 11,6 x 25 x 42,3 cm kunne få til, men Creative skal sannelig ha skryt for hvor mye de får ut av disse vesle tassene. Spesielt bassen er overraskende god når den på deilige vis får det til å dirre i kroppen idet en granat eksploderer ved siden av meg i Call of Duty: Modern Warfare II eller Midgardsormen snakker i God of War: Ragnarök. Problemet er bare at både den og planken overdøver eller mister detaljer når man er på øvre midtdel eller høyere av lydspekteret. Ikke særlig moro for en som er glad i historiefokuserte spill hvor vakre melodier og viktig dialog gjerne bør fremheves. Ganske synd når lydplanken faktisk er veldig god på de øvre sjiktene om man sitter midt på i et litt mindre rom. Sitter du med denne foran PC-en kan du glede deg til en flott opplevelse hvor lydene omringer deg med ganske rene detaljer som man må langt høyere opp i pris for å få fra sammenlignbare headset. Der har du dog også en av minusene Creative ikke legger noe som helst skjul på selv.

Sound Blaster Katana V2X er tross alt laget for de som ikke har plass eller lyst på slikt i stua, så både planken og subwooferen er ment for å ha i langt mindre rom foran en PC eller noe. Grunnen ble åpenbar da jeg testet dem ut i min relativt store stue. Surroundeffekten forsvant nærmest helt med mindre jeg satte meg nærmere og helt midt på, samtidig som at de finere detaljene ble merkbart blandet ut i mengden. Dette skyldes ikke lydnivået, for det er ikke tvil om at naboen min lett kunne høre hva jeg drev på med allerede da volumet var på 20 av 50. Her handler det rett og slett bare om at det kompakte designet og plasseringen av ting i planken gjør sitt for at lyden ikke har sjans til å fylle større rom med de mindre detaljene.

Om du derimot er ute etter god lyd på et kontor eller mindre gamingrom er Sound Blaster Katana V2X et meget godt kjøp. I slike omgivelser får du knallbra lyd som omringer deg med fine detaljer over hele spekteret mens bassen fra subwooferen får det til å krible i magen. Selvsagt lever det ikke helt opp til storebroren, men så kompenserer både prisen og plassen pakken tar for dette.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Mange bruksmuligheter, Mulighet til å finjustere nærmest alt, Overraskende god lyd og bass...
-
Men begge deler bærer preg av det kompakte designet,
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content